Na oponeo (opony.pl/oponytanio itp.) jak jest promocja to często po zamówieniu jest telefon z informacją (cytat z pamięci

)
- "bardzo się cieszymy frajerze, że naciąłeś się na nasze chamskie zagranie marketingowe, promocja nieaktualna, proponujemy inne opony jedyne 200 zł na sztuce droższe

"
Skyluker - opony do kompakta nieco inną konstrukcje i przede wszystkim o wiele wyższe profile (co za tym idzie bardziej miękkie ścianki). Opona do kompakta ma być cicha, komfortowa, trwała, w miarę trzymać i hamować. Opona do Miaty ma (w moim głębokim przekonaniu) trzymać i dawać dobre czucie granic przyczepności. Warto też wziąć pod uwagę gigantyczne różnice masy kompakt vs. MX, inny rozkład mas (i ich transfer przy hamowaniu).
I chociaż nie mam na nazwisko Macierewicz to nigdy nie ufałem do końca testom z Auto Świata, zarówno samochodów jak i opon... Liznąłem w życiu temat dziennikarstwa motoryzacyjnego i obiektywizm tam nie stoi na pierwszym miejscu, szczególnie w prasie opierającej się na przedrukach z tytułów niemieckojęzycznych (czemu zawsze w AŚ wygrywa Continental a wiele ciekawych opon jest pomijane zupełnie?). Lepiej sobie poczytać fora polskie i zachodnie, popatrzeć na czym latają ludzie na pojeżdzawkach i co zakładają do "ciekawszych" aut.