I meblościanka nie chce się zmieścić do bagażnika

pare dni temu przewiozłem łóżko 140x200cm

Oczywiście złożone

Dodam ze jest zima

A mi i tak zimno nie było, bo otwarłem nie dach a tylną szybe w miękkim dachu, wsadziłem łóżko i przymknąłem szybke tak, ze prawie w ogóle nie wiało

A jechałem 130km/h po autostradzie z tym

Jedyne co mnie teraz martwi to ... czy sie tam zmieszcze komfortowo :/
Ja mam 180cm wzrostu. Nie mam problemów

Jak masz np 2m to zapomnij. Będziesz miał kierownice między kolanami, dach Ci przysłoni tak sygnalizatory świateł, że bedziesz musiał mieć nos na szybie żeby zobaczyć ;P Oczywiście to zależy jaką kto ma budowe (długie nogi czy tułów), ale mój kuzyn który ma blisko 2 metry to patrzył ponad przednią szybą oczywiście przy otwartym dachu. W zamkniętym to by sie męczył

Z drugiej strony ja kupiłem samochód od jakiegoś niskiego osobnika bo miał... podniesiony fotel o jakieś 2cm. Zastosował do tego... drewniane podkładki
chomikow pisze:Przy pierwszej przejazdzce nie zwracalem na to uwagi, zreszta dach byl opuszczony..no ale z tego co pamietam jest troche miejsca miedzy kolumna kierownicy a fotelem , co by smialo nozki zmiescic?
Jak dla mnie jest. Ale jeśli by miał problemy to można wsadzić mniejsza kierownicę.
Dla mnie samochód genialny. Nigdy nie jechalem samochodem który się lepiej prowadzi. Wrażenie jest, że wszystkei koła skręcają i samochód "składa" się jak kolarz/szosowy motocyklista w zakręt
Podobno fajnie jest siedzieć w ogóle na miejscu pasażera. Od siebie dodam, ze za kierownicą jest bez porównania lepiej. Może na samym początku aż takich rewelacji nie odczujesz, ale jak troche MX5 pojeździsz i sie przesiądziesz na cokolwiek innego to zobaczysz różnice

Ja uważam, że samochód wygląda rewelacyjnie, a prowadzi sie ZNACZNIE lepiej niż wygląda
Zaznaczyć muszę, że bez dachu jechałem może ze 3 razy dopiero, bo samochód kupiłem na poczatku października. Ciekawe co będzie jak poczuje prawdziwy urok roadstera top down