[wyjazd wakacyjny] XXI Lecie mx-5tki

18 września 2010

Forum o zlotach ogólnopolskich - tych które już były oraz wszystkich planowanych.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
lucas48
Donator
Donator
Model: NA
Wersja: chwilowo BMW 530i

14 lip 2010, 15:47

Faktycznie "cudnie", czarniejszego scenariusza bym nie wymyślił :shock: współczuję.

PS po tym wszystkim co się wydarzyło w sprawach płatności poprosiłem Mazdę DE o potwierdzenie przelewu, o to co otrzymałem:

Dear Lukasz,
thank you for your registration!
We recieved the payment on July 7th.
I´m looking forward to seeing you at the Mazda MX-5 Event!
Kind regards and Zoom-Zoom

Od razu lepiej będzie mi się spało :)
....::: pozdr., lucas48 & AgA48 :::....
____|____Moja_była_MX-5____|____
Gdy Ci smutno, Gdy Ci źle, Zrób redukcję, Driftnij se...
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator
Model: NB

15 lip 2010, 9:05

Mail od agencji obsługującej zlot w Essen.

Concerning the confirmation of the payment, normally the agency only contacts the people if any issues occur. In this case the agency sent out a short E-mail to ensure the confirmation to the participants (tych którzy poprosili mnie o sprawdzenie przelewów).

Jeśli pojawiłyby się jakieś problemy proszę dawajcie mi znać, będę interweniować.
Jest ryzyko - jest przyjemność
rafal

15 lip 2010, 11:59

do mni8e na szczescie wczoraj tez dotarlo potwierdzenie.
byla mx-5 turbo
jest foka rs
miata jeszcze bedzie:)
Draqo

16 lip 2010, 12:47

a do mnie nadal nic :/
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

16 lip 2010, 13:13

Draqo pisze:a do mnie nadal nic :/

A zgłosiłeś?
Draqo

16 lip 2010, 13:25

Karolina pisze:
Draqo pisze:a do mnie nadal nic :/

A zgłosiłeś?

13 lipca wysłałem PW do Ciebie ;)
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

16 lip 2010, 13:41

Zostałeś zapomniany :mrgreen: . Już sprawdzam.
rafal

17 lip 2010, 14:24

bylem w aliorze wyjasnic kwestie prowizji. i to czego sie dowiedzialem wywolalo we mni mocne zniesmaczenie. otoz przelew zagraniczny faktycznie kosztuje 5 pln ale pod warunkiem spelnienia kilku istotnych warunkow. jednym z nich jest mianowicie podzielenie sie z odbiorca polowa kosztow oplat i prowizji!!!! ze niby ku..a jak? sa jeszczeinne o ktore juz dalej nie pytalem bo wiecej nie bede robil takich przelewow. chyba ze jakas duza kwota. sa jeszcze oplaty 80 i 95 pln jak cos zrobi przelew expresowy i cos tam jeszcze. i tak jest podobno we wszystkich bankach. jest to wszysto opisane w ogolnych warunkach ktorych nikt nie czyta raczej. a przynajmniej ja nie znam takiej osoby. szkoda ze nie ma w tabeli oplat... musza na czyms zarabiac, szkoda ze nie fair.
LISEK09499

21 lip 2010, 20:47

CZEŚĆ .. jedno małe pytanko...ile osób jedzie tak na 100 %...i czy w związku z tym można się jeszcze podczepić ... czy już dać spokój z rejestacją ?...
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

22 lip 2010, 8:57

22 załogi sa zarejestrowane (czyli zapłacone). Wrzucę listę jak wyjasnowidzę kto jest kto :mrgreen: bo nie znam wszystkich Waszych nazwisk.

Można się "podczepić". Jest jeszcze dużo miejsc :cool:
Awatar użytkownika
pmcomp
Model: Inny
Wersja: BMW Z4 35is Miziak

22 lip 2010, 10:24

Przed moim wyjazdem był kłopot z wysłaniem przelewu. Chyba przez tan błędny numer konta.
Tak więc zapewne nie jestem zapłacony i zapłace po powrocie na początku sierpnia. Za Wróbla też.

Mozesz Karolinko im jalk by co napisać, że pmcomp też jest potwierdzony.

Pozdro
pmcomp

(BMW Z4 E89 35is)
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

22 lip 2010, 13:30

Tłumaczyłam jak leci więc jest mało literacko.
Co będzie dalej z rejestracją poniżej:

A short overview about the online registration process for MX-5 owners: They receive an invoice after the registration per e-mail. Once the payment is completed another confirmation e-mail will be sent.

About 4 weeks before the event a confirmation letter and an event name badge (with bar code) will be sent out by postal mail.
At the location the name badges are used to register and to enter the event area with the MX-5.

Krótkie podsumowanie dotyczące rejestracji on line dla włascicieli mx-5: Wszyscy otrzymają mailem fakturę po rejestracji. Kiedy płatność zostanie zaksięgowana następne potwierdzenie będzie wysłane mailem.

Około 4 tygodnie przed imprezą list z potwierdzeniem i identyfikator z bar kodem zostanie wysłany poczta. Na miejscu identyfikatory są używane do rejestracji i do wjazdu na teren imprezy mx-5kami.
Misza
Model: NA
Wersja: 1.8 BRG
Kontakt:

22 lip 2010, 16:32

Karolina pisze:Około 4 tygodnie przed imprezą list z potwierdzeniem i identyfikator z bar kodem zostanie wysłany poczta. Na miejscu identyfikatory są używane do rejestracji i do wjazdu na teren imprezy mx-5kami.

Głęboka jest widzę niemiecka wiara w możliwości Poczty Polskiej... ;)
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

25 lip 2010, 14:49

Oto lista zarejestrowanych:
Jak widać wbrew wojnie o ilość miejsc ciągle jest ich sporo :cool:

1. Tomai
2. Fajf
3. Dżunior
4. Agga
5. Mkei
6. Kulkas
7. Brożyn
8. Drago
9. Maciej L. (nie znam nicka)
10. Majk
11. Krzysztof D.
12.Tycjan
13. Pompakomp
14. Noveek
15. Rafał
16. Łukasz
17. Dermod
18. Łukasz D.
19. Grzegorz N.
20. Blejz
21. Szirer
22. Chris
Awatar użytkownika
Tomai
Donator
Donator
Model: Inny
Wersja: 2,0

26 lip 2010, 22:55

Minus jeden.
Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm

Bezmiatowy
rafal

27 lip 2010, 6:32

Tomai pisze:Minus jeden.

no co Ty???
byla mx-5 turbo
jest foka rs
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

27 lip 2010, 14:21

Moje Robaczki Kochane

Zazwyczaj wieści mam wesołe, tym razem niestety mniej wesołe :???: . Z hotelami w Essen i okolicach jest bardzo cienko jeśli chodzi o przyjęcie 20 osobowej grupy. :cry:

Informacje zwrotne jakie otrzymywałam to:
- nie możemy zakwaterować takiej liczby osób
- cena nie podlega negocjacjom względu na to, iż w tym okresie w Essen odbywają się targi
- cena jest w związku z targami wyższa niż standardowo

Tak więc miejsca dla dużej grupy są, ale ceny hmmmm tego... są mało przyjazne. :twisted:

Znalazłam też hostel z cenami akceptowalnymi, ale on nie zmieści wszystkich chętnych.

W związku z tym, że ceny są wysokie, albo wszyscy się nie mieścicie, nie chciałam decydować za Was i robić rezerwacji płatnej. Nie znam Waszych budżetów ani preferencji, a średnia półka z niezłym standardem w Essen dla dużej grupy jakoś nie istnieje w okresie targów. W okolicach Essen też nie bardzo. Proponowany przez organizatora hotel Petul życzy sobie na przykład 105 Euro za pokój za noc bez śniadania.

Proszę o samodzielny wybór gdzie chcecie mieszkać i kontakt indywidualny z miejscami gdzie chcecie spać.

Oczywiście jeśli komuś uda się znaleźć coś sensowniejszego to proszę wrzucić koniecznie. Można próbować szukać pensjonatów, wtedy jednak duża grupa się nie zmieści.

Podaje linki do hostelu i hotelu, który zaprezentował mi najbardziej sensowną ofertę.

Hotel, w http://www.hotel-bredeney.de/de/standart-doppelzimmer/
82 Euro za pokój dwuosobowy ze śniadaniem (podatek wliczony)

Jeśli ktoś chce taniej to hostel: www.gasthaus-nordstern.de
22,50 Euro za noc za osobę i mają dostępne:
- 3 x double rooms
- 3x single rooms + bed
- 1 x 6 bed room = 4 bed + double guest bed
- 2 x single room
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Model: NC
Wersja: 2,5 Turbo
Kontakt:

27 lip 2010, 14:54

Dziękuje Karolina za trud jaki w to włożyłaś :) Wlasnie klepnalem rezerwacje w hotelu :cool:
ps.
Za brakujace 10e ktore musialem przelac na konto imprezy, bank Pekao SA skasowal mnie.. 80zł (same koszty przelewu walutowego) :lol: chyba czas poszukać bardziej normalnego banku :roll:
Less roof, more fun!
Obrazek
blow-off.pl Najlepsze zawory blow-off i dv w sieci :mrgreen:
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

27 lip 2010, 14:56

Fiveopac pisze:Dziękuje Karolina za trud jaki w to włożyłaś :) Wlasnie klepnalem rezerwacje w hotelu :cool:

:oops:

Ale się nie udało tak jak chciałam...

Fiveopac pisze:bank Pekao SA

Miałam tam kiedyś konto. Po akcji pt: nie damy Pani wyciągu z Pani konta w Warszawie bo nie tu pani zakładała konto oraz: po pin musi pani jechać tam gdzie pani zakładała konto pojechałam tam gdzie zakładałam konto i je wzięłam i zamknęłam.

Są lepsze banki niż to komunistyczne coś. Porzuć go czym prędzej.
Awatar użytkownika
brozyn89
Donator
Donator
Kontakt:

27 lip 2010, 16:37

Słuchajcie a o której zaczyna się cała impreza? mam w planach przyjechanie na nią bez noclegu z 17/18 bo ruszam dalej i będe spał w Holandii z 18/19
(sory jeśli nie zauważyłem godziny rozpoczęcia)
www.mx5centrum.pl
CZĘŚCI ORAZ SERWIS NA/NB/NC/ND
691-556-070
Draqo

27 lip 2010, 17:33

Muszę podpytać kumpla co i jak natomiast przy okazji jakiejś rozmowy powiedział, że bardzo się opłaca szukać noclegów np. w Dortmundzie, dużo więcej miejsc i cenowo lepiej, a w Essen bywa tylko przy okazji targów. Albo ścignę go co by parę słów tutaj napisał :)
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

27 lip 2010, 19:28

brozyn89 pisze:(sory jeśli nie zauważyłem godziny rozpoczęcia)

Też nie zauważyłam. Wiem że parada jest popołudniu. Detale nadejdą.

Draqo pisze:Dortmundzie, dużo więcej miejsc i cenowo lepiej,

Jak najbardziej. Z tym, że to już jest dalej od miejsca docelowego.

Draqo pisze:Albo ścignę go co by parę słów tutaj napisał

Poetów to nam nie trzeba :mrgreen: Sensowna oferta pożądania jest ze wszech miar :mrgreen:
rafal

27 lip 2010, 20:13

jak by bylo dwoch chetnych to mozna by wziasc 4 osobowy za 88 Euro za pokoj. w tym drugim miejscu co Karolina napisala. i teraz zobaczylem ze jest tam nawet opcja dostawki dwoch lozek wiec jeszcze lepiej.
byla mx-5 turbo
jest foka rs
_Pit_
Kontakt:

01 sie 2010, 13:08

Karolina pisze:Są lepsze banki niż to komunistyczne coś. Porzuć go czym prędzej.

PKO BP S.A. i Pekao S.A. to dwa zupełnie różne banki. Ten drugi, który zawinął grubemu zehn ojro, działalność komercyjną rozpoczął w 1989 i na pewno nie jest komunistyczny. W tym pierwszym, w którym domniemam miałaś konto, odmiejscowienie rachunków już jakiś czas temu się odbyło :wink:
486 KM @ 6570 rpm
13B-REW HX50 Single @ 1.25 bar
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Model: NC
Wersja: 2,5 Turbo
Kontakt:

01 sie 2010, 20:02

_Pit_ pisze:PKO BP S.A. i Pekao S.A. to dwa zupełnie różne banki. Ten drugi, który zawinął grubemu zehn ojro, działalność komercyjną rozpoczął w 1989 i na pewno nie jest komunistyczny. W tym pierwszym, w którym domniemam miałaś konto, odmiejscowienie rachunków już jakiś czas temu się odbyło

Łysiejacy zapomnial dodac, ze pracuje w tym pierwszym wiec wie co nieco o tym jak przekrecac klientow :mrgreen:
Less roof, more fun!
Obrazek
blow-off.pl Najlepsze zawory blow-off i dv w sieci :mrgreen:
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

03 sie 2010, 10:00

_Pit_ pisze:Pekao S.A. to dwa zupełnie różne banki. Ten drugi, który zawinął grubemu zehn ojro, działalność komercyjną rozpoczął w 1989 i na pewno nie jest komunistyczny.

Właśnie w tym drugim miałam konto czyli Pekao SA. I określając go jako komunistyczny nie chodziło mi o jego przeszłość historyczną tylko o podejście do klienta.

BTW miło było poznać :mrgreen:
_Pit_
Kontakt:

03 sie 2010, 16:00

Karolina pisze:Właśnie w tym drugim miałam konto czyli Pekao SA. I określając go jako komunistyczny nie chodziło mi o jego przeszłość historyczną tylko o podejście do klienta

Ueeee, a ja myślałem, że tylko BP tak długo pierdzielił się ze starymi rozwiązaniami informatycznymi.
Karolina pisze:BTW miło było poznać :mrgreen:

Również :)
EOT :)
486 KM @ 6570 rpm
13B-REW HX50 Single @ 1.25 bar
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

09 sie 2010, 18:37

Robaczki :cool:

Ponieważ zainteresowanie uczestników z innych krajów zlotem w Essen jest bardzo duże i na chwilę obecną ponad 100 aut oczekuje w kolejce na rejestrację musimy zagęścić ruchy.
Nasze 35 miejsc nie zostało do tej pory zapełnione zarejestrowały się dopiero 23 auta.

Żeby się zarejestrować i skorzystać z dotacji mazdy, mamy czas tylko do czwartku to jest do dnia 12 sierpnia.

Po tym terminie te miejsca, których nie wykorzystaliśmy przepadną. Nie wiem, o której wyłączą nam możliwość rejestracji w czwartek więc proszę bardzo o zagęszczenie ruchów i pilną rejestrację już.

Edit:
Już wiem do której. Mianowicie do 15tej w czwartek możemy się rejestrować.
agga7775

10 sie 2010, 8:45

... a jak już klepniecie hotel, to dajcie znać gdzie i od kiedy do kiedy śpicie :)
ja zarezerwowałam miejsce w Bredeney, chcę dojechać już w piątek i spać dwie noce - no chyba, że faktycznie da się śmignąć w sobotę, ale chyba wolę się wyspać... :oops:
noveek
Kontakt:

10 sie 2010, 17:10

Dziś otrzymałem taką informację od org

The € 25 registration fee not only guarantees official participation in the world record attempt, all registered participants will also receive a Welcome Pack that contains, among other items:

-
vouchers that can be cashed-in for food and beverage at one of the various stands at the event
-
world record attempt memorabilia
-
exclusive and limited MX-5 merchandising items commemorating the event (not for sale, but only for official participants in the parade).

One last word about registering passengers. They do not have to register. In this case, they will not receive a Welcome Pack, but food and beverages will be available to them even without registration, at their own expense.

Czyli jednak coś jest w tych 25Eur hehe bo już się zacząłem zastanawiać.
[URL=http://www.mx-5.pl/viewtopic.php?t=2896]Moja Mazda MX-5 NA BRG[/URL]
[URL=http://picasaweb.google.pl/chrisnoveek]Galeria MX-5[/URL]
Zablokowany