Moje Robaczki Kochane
Zazwyczaj wieści mam wesołe, tym razem niestety mniej wesołe

. Z hotelami w Essen i okolicach jest bardzo cienko jeśli chodzi o przyjęcie 20 osobowej grupy.
Informacje zwrotne jakie otrzymywałam to:
- nie możemy zakwaterować takiej liczby osób
- cena nie podlega negocjacjom względu na to, iż w tym okresie w Essen odbywają się targi
- cena jest w związku z targami wyższa niż standardowo
Tak więc miejsca dla dużej grupy są, ale ceny hmmmm tego... są mało przyjazne.
Znalazłam też hostel z cenami akceptowalnymi, ale on nie zmieści wszystkich chętnych.
W związku z tym, że ceny są wysokie, albo wszyscy się nie mieścicie, nie chciałam decydować za Was i robić rezerwacji płatnej. Nie znam Waszych budżetów ani preferencji, a średnia półka z niezłym standardem w Essen dla dużej grupy jakoś nie istnieje w okresie targów. W okolicach Essen też nie bardzo. Proponowany przez organizatora hotel Petul życzy sobie na przykład 105 Euro za pokój za noc bez śniadania.
Proszę o samodzielny wybór gdzie chcecie mieszkać i kontakt indywidualny z miejscami gdzie chcecie spać.
Oczywiście jeśli komuś uda się znaleźć coś sensowniejszego to proszę wrzucić koniecznie. Można próbować szukać pensjonatów, wtedy jednak duża grupa się nie zmieści.
Podaje linki do hostelu i hotelu, który zaprezentował mi najbardziej sensowną ofertę.
Hotel, w http://www.hotel-bredeney.de/de/standart-doppelzimmer/
82 Euro za pokój dwuosobowy ze śniadaniem (podatek wliczony)
Jeśli ktoś chce taniej to hostel: www.gasthaus-nordstern.de
22,50 Euro za noc za osobę i mają dostępne:
- 3 x double rooms
- 3x single rooms + bed
- 1 x 6 bed room = 4 bed + double guest bed
- 2 x single room