aaaale nie w serii...
Wygrałem.

...
Wygrałem.

Moderator: Moderatorzy
No ja niestety jeździłem tylko mx30 i leafem. W mx30 nie zauważyłem reakcji na gaz szczerze mówiąc ( może był w eco? Nie interesowałem się zbytnio potrzebowałem gdzieś podjechać po prostu), ale zauważyłem tragizm sytuacji przy wjeżdżaniu na zapadnięte studzienki. Boże jak ja się na to wkur… I to jedyne co pamiętam z tego auta ( no jescze korek w środku ).Wojtek Wawa pisze: ↑26 kwie 2025, 7:13Powtarzam też pytanie ile osób, które poprowadziło elektryka stworzonego od początku jako samochód elektryczny (nie jakaś konwersję typu mx30, choć i konwersja dużo mówi o reakcji na gaz np.) uważa, że silnik spalinowy daje więcej frajdy z jazdy?
Ja sam znam wyjątek potwierdzający regułę. Ferrari. Tylko tu w trybie maksimum atak, bo już nie było fajnie jechać nim spokojnie. A teslą wszystko jest fajne, i wgniatanie w fotel i super płynne ruszanie.
I nie martwię się o skrzynię biegów. Czy w mx5, czy w ferrari, padają. I w mx5 kosztuje mniej więcej tyle nowa, co cała nowa bateria do tesli, gdyby padła po gwarancji.
Brzmi jak słowa kogoś, kto całe życie jeździ automatem.Wojtek Wawa pisze: ↑26 kwie 2025, 7:06Nie ma czegoś takiego jak błyskawiczna reakcja na gaz w silniku spalinowym.
Nie śmigałem, bo cena jest wysoka, a masa jeszcze wyższa - ten "roadster" waży pół tony więcej niż moja tesla (model 3 LR RWD). Myślę, że dopiero porsche zrobi to dobrze.
Och Wy, paskudni, War-sza-wo-centryści!!Wojtek Wawa pisze: ↑29 kwie 2025, 10:13A zasięgi obecnie takie są, że jeśli komuś nie starcza po nocy 400 km zimowego miejskiego zasięgu (i dobrze ponad 600 km latem) to rzeczywiście nie dla niego EV.
Weź sie w końcu zdecydujWojtek Wawa pisze: ↑26 kwie 2025, 23:24Pojeździłem dziś mx5 w trybie full attack i jednak jest to coś w ND.