Tutaj sie witamy!

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

Czujnik
Model: NA
Wersja: Miata

02 lip 2016, 8:47

Witam ;-) Mam na Imie Grzesiek, mieszkam w Cieszynie, i po długich poszukiwaniach kupiłem swoja Mazde MX-5 NA. Planów jest sporo, jak coś ruszy w temacie to sie pochwalę watkiem na forum ;-)
Warmooz
Model: Inny

04 lip 2016, 10:49

Cześć wszystkim !
Jestem Piotrek, właśnie sprzedałem motor i stwierdziłem że w jego miejsce najchętniej kupię roadstera, najchętniej MX-5 NBFL także będę pewnie Was męczył w dziale giełda i jak dobrze pójdzie to później i w innych :) Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
P4uk4
Kontakt:

04 lip 2016, 13:56

Witam wszystkich forumowiczów!

Nazywam się Kuba, mam 24 lata i od dłuższego czasu jestem jednym z moderatorów forum Prelude Team Poland.
Cóż, można więc po tym zgadnąć, że do niedawna byłem właścicielem Hondy Prelude. Konkretnie Piątej generacji BB8 z silnikiem H22A5 i czterema kołami skrętnymi.
Poniżej kilka zdjęć:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Generalnie mam dużego bzika na punkcie akcesoryjnych rzadkich rzeczy do auta, między innymi byłem właścicielem jednych z 5 w Polsce zegarów z wersji S Spec, jednym z nielicznych właścicieli Spoilera S Spec, jedynym w Polsce posiadaczem oryginalnego doświetlania zakrętów i wielu innych JDMowych smaczków :)

Tak czy inaczej, moja Preluda została sprzedana w marcu, szukam więc godnego następcy. Miałem kupić coś już teraz w wakacje, jednak w związku z tym, że mojemu Tacie padło auto, najpierw postanowiłem zrobić mu prezent w postaci wymarzonej Hondy CR-V. Kupno mojego auta przesunęło się więc na wiosnę 2017. Szczerze powiedziawszy pomysłów mam kilka. Od zawsze miałem ochotę na używaną Toyotę GT86/Subaru BRZ, ale po kilku przejażdżkach nie wiem czy to jest to. Pojawił się też pomysł na nowego Civica Type R. Jednak po pierwsze, jest dość drogawy, po drugie, zaczynają wychodzić w nich kolejne babole, które trochę odstraszają. Zacząłem też rozważać także kupno używanego Nissana 370Z. Ale oczywiście strasznie fajnie jeździło mi się także nową Mazdą MX-5. Kupa radochy z jazdy. Interesuje mnie zwłaszcza nadchodząca wersja RF! :twisted:

Aczkolwiek przyznam szczerze, po pojeżdżeniu nowymi autami dalej ciągnie mnie do "staroci". I zaczynam rozważać takie auta jak Supra MK3 czy Nissan 300ZX, czy może jednak starsza MX-5. No cóż, do wiosny mam trochę czasu na zastanowienie się czego chcę :)

Tak więc podsumowując - Witam wszystkich serdecznie, mam nadzieję że dowiem się ciekawych rzeczy szukając auta i dalej podczas posiadania go (jeśli będzie to Mazda :D )

Pozdrawiam!
P4uk4 vel Laser vel Laserowa P4uk4 vel Pałka (Pauka) AKA Licznikowy Investor (No i przez niektórych nazywany Play 4 UK, gdzieniegdzie nawet PUK PUK)
Awatar użytkownika
borosiaty
Donator
Donator

05 lip 2016, 2:59

Cześć! Nazywam się Adam, niedawno sprzedałem swoją Hondę Civic EP2, ze względu na studia za granicą. Jednak przyzwyczajony do samochodu teraz poluję na MX5 NA :twisted: Mam nadzieję, że w najbliższym okresie czasu uda się mi, ją nabyć. :D
waldiwy
Model: NB

05 lip 2016, 17:42

Ostatnio kupiłem mx 5 z 2001 r 1600. Zakup z myślą o synu, ale kilka przejażdżek i mi też przypadła do gustu. Oczywiście syn pozwala mi na jazdę szczególne na stację paliw. Dodam że jesteśmy z podlsia. Nie ukrywam że liczę na pomoc w rozwiązaniu kilku problemów związanych z samochodem.
Awatar użytkownika
Ori
Model: ND
Wersja: SkyPassion

06 lip 2016, 14:54

Mam na imię Piotrek. Od marca jestem posiadaczem mx-5 ND w jedynym właściwym umaszczeniu Soul Red z jedynym właściwym miękkim dachem (wiem, że twardy dopiero w planach) i moim zdaniem jedynym właściwym silnikiem 2.0 (wiem, że są fani póltoralitrówki, ale jak ich nie rozumiem ;) ). Auto wymarzone od lat. Miała być wersja NC, ale po ujrzeniu na żywo najnowszego wcielenia decyzja była krótka.
Nie liczcie na fachową wiedzę techniczną z mojej strony, ale mam nadzieję czynnie uczestniczyć w klubowych zlotach i życiu społeczności fanów jedynego właściwego roadstera :mrgreen:
Pozdro !
W dni powszednie CX-7 2,3T, w weekendy i święta państwowe MX-5.
Aiyor

08 lip 2016, 7:36

Witam wszystkich serdecznie, nazywam się Krzysiek i po blisko 10 latach kupowania aut z rozsądku (były różne ople, citroeny, volvo, raz nawet trafiło się daewoo) postanowiłem dla odmiany kupić auto które nie będzie tylko środkiem lokomocji ale także źródłem przyjemności. Oczywiście wybór padł na mx'a, po długiej analizie skłaniam sie ku wersji NB, póki co poluję na wymarzoną sztukę, w międzyczasie nadrabiam zaległości czytając forum. Mam nadzieję, że niedługo spotkamy sie na zlotach.
Pzdr

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
falis09
Model: NB FL
Wersja: Sportive

08 lip 2016, 11:19

Witam,
Mam na imię Łukasz i po kilku latach rozglądania się za mx5 kupiłem swoją pierwszą- granatową NBFL :winner: .
Mam nadzieję, że doczeka się tematu na forum i będzie się pojawiać na warszawskich spotach!
Pozdawiam!
Awatar użytkownika
Miglos
Wersja: Laser Blue

11 lip 2016, 17:56

Siemanko wszystkim
Mam na imię Michał i jestem z Legionowa pod Warszawą. Niedawno po długim okresie marzenia i rozmyślania o Miacie udało mi sie ją kupić. Zmiana jak dla mnie diametralna bo poprzednim moim samochodem był VW Corrado :D Ogólnie zawsze byłem myśli ze do końca życia zostanę w VAG-u do chwili kiedy przypadkowo zostałem przewieziony MX-5. Pamiętam jak dziś ze kopara mi opadła do samych dywaników i byłem w szoku ze samochód wgl może tak jeździć. No ale dobra zrobiła na mnie mega wrażenie ale ja przecież tylko VAG i koniec. Jednak nie było tak łatwo. Trzymało mnie półtora roku aż w końcu zdecydowałem sprzedać Corrado i kupić Miate. I tak oto 6 lipca stałem sie posiadaczem Niebieskiej NBFL 1.6. Nie żałuje ani trochę i ciesze się jak dziecko z nowej zabawki :D

Pozdrawiam wszystkich ;)

poniżej fotka Miaty

https://zapodaj.net/e9c5cb48465e0.jpg.html
Papcio

11 lip 2016, 18:32

Witam wszystkich!
Jestem Szymon i mam 26 lat. Jestem operatorem kamery, a także montuję filmy i bawię się w fotografa :). Swojej Mazdy jeszcze nie mam, ale mam plan wyrobic sie w sezonie jesli chodzi o jej zakup. Jestem w trakcie intensywnych poszukiwań :).

Mam nadzieję, że wzrost nie przeszkodzi mi w prowadzeniu tego samochodu :).

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Pubis
Donator
Donator

12 lip 2016, 13:37

Witajcie,

Mam na imię Kuba i jestem z Poznania. Swojego MX-a szukałem około 2 miesięcy. Najpierw miała być NA, potem NB z naciskiem na NBFL a stanęło na NC. Niebawem zaprezentuję Madzię w odpowiednim wątku.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
m4zi
Wersja: Sky Freedom

17 lip 2016, 12:26

Witam wszystkich,
Mam na imię Wojtek, mieszkam we Wrocławiu i od 2 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem mx5 ND :)Obrazek

Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
Rafa
Donator
Donator

18 lip 2016, 9:25

Siema wszystkim!

Ci którzy już mają MX-y, zakładajcie wątki :)
A Ci co szukają, powodzenia w poszukiwaniach!

Pozdr
Rafa
:jupi: :bicz:
matpilch pisze:(...)pamiętaj, że dla mas liczy się moment, bo przecież powyżej 3500rpm silniki wybuchają.

Madzia 1.6 06.13-05.14
Biała Perła-Miti Stens 1.8 12.13-06.16
Bokken 1.8 Anni 09.16-12.16
lapies

26 lip 2016, 14:40

Witam wszystkich,

zanabyłem pod koniec zeszłego sezonu forumowe autko (http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=54&t=17821), żeby się przekonać, czy aby na pewno Miata mi dobrze lata ;)

Autko zaczęło jeździć po Warszawie - trzeba w nim zrobić kilka drobiazgów, ale co konkretnie, to już ustalę rozmawiając z Wami na spotach :-)

Obrazek

Pozdrawiam i do spotkania w trasie,
Ścibor
Awatar użytkownika
M4riusz

29 lip 2016, 20:19

Cześć,
Jestem Mariusz, po intensywnych poszukiwaniach w marcu udało mi się upolować MX-5 :D
Załączniki
mmm.JPG
TheAlkaline

31 lip 2016, 14:37

Witam,
TheAlkaline

Dolaczylem do forum by dopytac sie kilka duperelek na temat MX5.
Na codzien jezdze Seicento 1.1 i Poliftowa SV650S
Awatar użytkownika
Yankee
Donator
Donator
Wersja: Impuls

04 sie 2016, 21:39

Wiatam Klubowiczów,

To się stało szybko. Na początku marca przypadkowo wpadłem na MX5 w jakimś komisie. Nigdy nie myślałem poważnie o kabrio i przyznaję ze skruchą, że tej Mazdki nawet nie bardzo kojarzyłem :oops: Jednak żaba tak mnie urzekła, że od tego momentu myśl o zakupie MXPiątki drążyła swoją ścieżkę do decyzji. Zacząłem czytać fora, oglądać zdjęcia, w końcu oferty. No i już miesiąc po "odkryciu" tego modelu, dokładnie 2 kwietnia, dokonałem zakupu :D
Trochę to trwało zanim ją ogarnąłem, a potem jeszcze dłużej zabierałem się do zrobienia zdjęć, ale teraz mogę ją nareszcie z dumą zaprezentować:
MX5 Yankee Forum 1.JPG
Moja MX5 NBfl Impuls :)

Do zoba na trasie,
Jankes
soul
Model: NC

06 sie 2016, 0:25

Cześć wszystkim,

Mateusz z tej strony, 27 lat. Do zakupu Mazdy przymierzam się chyba od prawie roku. Mam zamiar finalizować wszystko w tym miesiącu, będę mógł się wtedy pochwalić. :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Broda240z

11 sie 2016, 11:20

Witajcie!
Nazywam się Łukasz, mam 36 lat i jestem z Nieborowic koło Gliwic. Póki co nie mam jeszcze Mazdy ale choruję na nią od jakiegoś czasu i powoli nadchodzi moment że będę chciał wreszcie kupić. Interesuje mnie tylko i wyłącznie model NA, najlepiej do 92 roku. Mam nadzieję na forum znaleźć pomoc przy zakupie a najlepiej zaopiekować się egzemplarzem od jakiegoś forumowicza.
Pozdrawiam
Mazda NA 91r :)
mutra
Donator
Donator
Wersja: GT Sport nav+

11 sie 2016, 11:29

Broda240z pisze:Witajcie!
Nazywam się Łukasz, mam 36 lat i jestem z Nieborowic koło Gliwic. Póki co nie mam jeszcze Mazdy ale choruję na nią od jakiegoś czasu i powoli nadchodzi moment że będę chciał wreszcie kupić. Interesuje mnie tylko i wyłącznie model NA, najlepiej do 92 roku. Mam nadzieję na forum znaleźć pomoc przy zakupie a najlepiej zaopiekować się egzemplarzem od jakiegoś forumowicza.
Pozdrawiam

Cudo z twojego awatara to Twoje? jeżeli tak to :poklony: :poklony: :poklony: :kciuk:
Awatar użytkownika
Broda240z

11 sie 2016, 11:34

moje moje :) i teraz czas na coś bez dachu. Na Japfeście przejechałem się MX-5 i muszę taką mieć :D
Mazda NA 91r :)
Arthi

15 sie 2016, 23:07

Witam wszystkich.

Mam na imię Artur i mieszkam pod Krakowem. Coraz bardziej dojrzewa u mnie pomysł o zakupie Miaty.
Intensywnie czytam forum, przeglądam ogłoszenia i wdrażam się w temat. Najbardziej podobają mi się wersje klasyczne z jasnym wnętrzem i drewnianymi dodatkami - model NB lub NBFL. Auto ma być hodowane i upiększane w garażu i jeżdżone tylko w sezonie. Nie ukrywam że liczę na jakąś sprawdzoną forumową sztukę ;)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
beecon
Wersja: 2.0
Kontakt:

17 sie 2016, 18:01

Cześć wszystkim! :)
Mam na imie Tomasz, mieszkam pod Gdańskiem.
Pomysł na miate zrodził sie u mnie blisko 3 lata temu, ale nie było realizacji ;(

Aktualnie jestem w posiadaniu
Hondy Prelude 3gen BA4 z 89r z systemem 4kół skrętnych :)

Obrazek

oraz Toyoty MR2 1gen AW11 z 87r
Obrazek

Honda w stanie naprawde BDB+ a Toyota miała być eMiXpiątką, ale jakoś nie poszło ;(
Miała być odbudowana od podstaw, ale jednak serce i rozum mówią aby zamienić to na MX5,
więc lada moment oba auta będą na sprzedaż a ja będe poszukiwać MX5 NA :)
Awatar użytkownika
Donislaw
Donator
Donator
Wersja: 1.6
Kontakt:

18 sie 2016, 20:02

Witam mam na imię Marcin i od niedawna mam MX5 wersja NA przedliftowa :)
W Miatce zakochałem się za czasów NFS Undergrondow :D i od tamtej pory zawsze za mną chodziła .
Poza motoryzacja uwielbiam grać na PC oczywiście w "samochodówki" m.in The Crew, Assetto Corsa i Forza Horizon
Jestem także miłośnikiem psów rasy Buldog Francuski oraz Mops :)

Obrazek

p.s. ktoś mi pomoże posprzątać garaż aby weszła i Mazda i Volvo S80?? :D
RS
Donator
Donator

18 sie 2016, 20:19

Donislaw pisze:ktoś mi pomoże posprzątać garaż aby weszła i Mazda i Volvo S80??

To zależy co tam masz :lol:
Vander

22 sie 2016, 19:23

Dzień dobry, chciałbym się przywitać. Na imię mam Andrzej.
W sobotę miałem okazję po raz pierwszy zobaczyć moją soulRed ND w wersji skyPassion. Mam nadzieję odebrać ją w środę, nie sądziłem że czas może tak długo płynąć.....
Przyznam się, że jeszcze nigdy nie jeździłem mx'em, tak nie było również jazdy testowej...więc emocje rosną!
W związku z tym, że wybieramy się w podróż do Włoch na początku września mam pytanie, czy ktoś z kolegów ma wiedzę gdzie mógłbym kupić w Polsce boot-bag?
Pozdrawiam Andrzej.
Załączniki
mx5nd.jpg
mutra
Donator
Donator
Wersja: GT Sport nav+

22 sie 2016, 22:04

Vander pisze:Dzień dobry, chciałbym się przywitać. Na imię mam Andrzej.
W sobotę miałem okazję po raz pierwszy zobaczyć moją soulRed ND w wersji skyPassion. Mam nadzieję odebrać ją w środę, nie sądziłem że czas może tak długo płynąć.....
Przyznam się, że jeszcze nigdy nie jeździłem mx'em, tak nie było również jazdy testowej...więc emocje rosną!
W związku z tym, że wybieramy się w podróż do Włoch na początku września mam pytanie, czy ktoś z kolegów ma wiedzę gdzie mógłbym kupić w Polsce boot-bag?
Pozdrawiam Andrzej.

zerknij na MX5parts.co.uk. wysyłają na cały świat a funt stoi nisko teraz

http://www.mx5parts.co.uk/touring-c-397_437.html
Vander

22 sie 2016, 22:49

Dzięki serdeczne za info, sprawdziłem czas dostawy, wypada że dotrze już po naszym wyjeździe... niestety. Miałem nadzieję, że dostanę gdzieś w kraju. Jeszcze raz dzięki.
Vander

22 sie 2016, 22:54

mutra pisze:
Vander pisze:Dzień dobry, chciałbym się przywitać. Na imię mam Andrzej.
Pozdrawiam Andrzej.

zerknij na MX5parts.co.uk. wysyłają na cały świat a funt stoi nisko teraz

http://www.mx5parts.co.uk/touring-c-397_437.html

Dzięki serdeczne za info, sprawdziłem czas dostawy, wypada że dotrze już po naszym wyjeździe... niestety. Miałem nadzieję, że dostanę gdzieś w kraju. Jeszcze raz dzięki.
Awatar użytkownika
Luki78
Wersja: 1.8i Option Pack

23 sie 2016, 16:15

Hej.

Witałem się 26 czerwca jako planujący zakup NB.
No, ale stało się, że 3 dni temu zakupiłem NC :)
Więc ponownie, siemanko !
ODPOWIEDZ