Jazda po południowej Polsce 29.06 - 03.07

Kto chętny na wyjazd?

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

profilone

23 cze 2009, 16:13

Hej Ludziska,

Zastanawiałem się z lekka nad wyjazdem na rajd na weekendzie.. wiem, że to trochę nie po w czasie :mrgreen: , ale biorąc pod uwagę, że najlepsi kierowcy na świecie będa jeździć 300-400 km ode mnie, a nie jak zawsze 2000-8000 km ode mnie to nasuwa mi się pomysł wyjazdu na rajd.

Nie mam jednak pojęcia czy udałoby się znaleźć jeszcze gdzieś jakieś miejsce na kwatering :???: I tak naprawdę jak wygląda rajd od strony technicznej. Chyba żadnych biletów się nie kupuje co? :wink:

Czy ktoś jeszcze byłby chętny na pooglądanie rajdówek z najwyższej półki światowej?

EDIT:
Czy jest ktoś z okolicy mogacy służyć radą co do miejsc i noclegów etc? :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 26 cze 2009, 9:28 przez profilone, łącznie zmieniany 1 raz.
rafal

23 cze 2009, 16:21

kwater brak, bilety sa. czwartek 89 pln, pt sob i nd po 59 za caly dzien. biletow juz nie sprzedaja. troche za pozno sie obudziles bo pisalem zapytanie na forum
http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?p=35439&highlight=#35439
byla mx-5 turbo
jest foka rs
miata jeszcze bedzie:)
profilone

23 cze 2009, 16:24

rafal pisze:kwater brak, bilety sa. czwartek 89 pln, pt sob i nd po 59 za caly dzien. biletow juz nie sprzedaja. troche za pozno sie obudziles bo pisalem zapytanie na forum
http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?p=35439&highlight=#35439

O faktycznie tematu nie zauważyłem. prośba do modów o usunięcie, lub przeniesienie do tematu rafała..Sorry za kłopot

@ Rafał mówisz więc, że nie ma sensu się nawet tam wybierać? :sad:
kris

23 cze 2009, 18:10

Wejściówki były sprzedawane w wawie do niedzieli. Chłopaki mówili, że w poniedziałek wybierają się już do mikołajek i na miejscu bedą do kupienia
profilone

24 cze 2009, 7:51

A nie orientujecie się może jak wygląda sytuacja z noclegiem? Czy macie jakieś podpowiedzi? Czy jesdnak jestem skazany na obdzwonkę po hotelach i innych takich? :wink:
kris

24 cze 2009, 8:18

W Mikołajkach możesz zapomnieć. Mój kumpel znalazł wczoraj w Giżycku.
profilone

25 cze 2009, 9:58

Witajcie,

Jako, że raczej na WRC nie ma sensu zdanżać, chyba temat odpuszczę :sad:

Jednakowoż wpadłem dziś na pomysł wzięcia urlopu w przyszłym tygodniu, więc piszę do Was z zapytaniem czy macie pomysł na jakies fajne miejsca do zwiedzenia w Polsce? Powiem szczerze, że chętnie zrobiłbym sobie Madzią objazd po Polsce po jakichś fajnych drogach.

Macie może jakies pomysły? :)
Misza
Model: NA
Wersja: 1.8 BRG
Kontakt:

25 cze 2009, 12:21

Jadąc niegdyś w Twoje strony z Bieszczad całkiem podobały mi się fragmenty dróg Przemyśl - Sanok (z odcinkiem znanym z GSMP - ładne serpentyny) i dalej do Leska (przez Zagórz, też tam GSMP było chyba). Piękna wąska, kręta i odnowiona droga jest między Zalewem Solińskim a Cisną, a dokładnie Terka - Dołżyca. W okolicach samej Cisnej też (również GSMP :) ), choć tam już trzeba uważać na wzmożony ruch pieszych, zwłaszcza między Cisną/Wetliną a Ustrzykami.

No ale to kwestia, czy chcesz w Bieszczady uderzać :) Dla mnie to jest wielka wyprawa (ok. 700km polskimi drogami w jedną stronę), ale dla Ciebie nieco mniej.

No a że ogólnie Miata lubi kręte drogi, a kręte drogi lubią góry, to Bieszczady są chyba najbliższymi wybrzuszeniami terenu od Ciebie :)
Awatar użytkownika
Dżunior
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: SkyFreedom Recaro
Kontakt:

25 cze 2009, 12:43

Podpisuję się pod tym co zaproponował Ci Misza. Przeciążenia boczne jakie można uzyskać na tych odcinkach są powalające. :mrgreen: Asfalt jak na polskie realia bardzo dobry (zawsze mnie to zastanawiało w Bieszczadach - w końcu to niezbyt zamożne tereny...).

Polecam też trasy pokonywane przez nas w trakcie zlotu Sudety Drift 2009 (opisy tras znajdziesz w [URL=http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?t=2135]tym temacie.[/URL] ). Trasy przyjemne, jednak dojazd w okolice Szklarskiej trochę czasu potrwa.

Trzecie propozycja to Kotlina Kłodzka. Trasy równie ciekawe jak w Karkonoszach, za to trochę bliżej... :wink:
MX-5 ND SkyFreedom 8-)
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
profilone

25 cze 2009, 13:35

Dżunior pisze:Polecam też trasy pokonywane przez nas w trakcie zlotu Sudety Drift 2009 (opisy tras znajdziesz w [URL=http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?t=2135]tym temacie.[/URL] ). Trasy przyjemne, jednak dojazd w okolice Szklarskiej trochę czasu potrwa.

Też właśnie o tym myślałem, zwłaszcza, ze trasa jest już mi znana, a może nawet i o ten sam nocleg bym zahaczył :wink: Z tego co mi wiadomo jeśli dobrze pamiętam, to jedna z forumowiczek chyba jest mocno powiązana z tą gospodą?

@ Misza Dzięki wielkie za wspomnianą trasę :smile: Myślę, że dobrym pomysłem będzie przejechanie drogą o której mówiłeś, a potem skierowanie się do Krakowa np. na 2 dni. Potem podróż przez góry, może ktoś zaproponuje coś ciekawego pod drodze na trasy "sudety drift"? :wink: Co wartoby tam odwiedzić oprócz autostrady? :mrgreen:

A może w ogóle jest ktoś chętny na dołączenie? :?: :twisted:

OT: Dżunior widzę, że masz też Caprika na stanie :twisted: Masz może jakieś galeryjki swojego drugiego super wozu? :wink:
Awatar użytkownika
Dżunior
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: SkyFreedom Recaro
Kontakt:

25 cze 2009, 14:31

Między Krakowem a Szklarską masz całą masę atrakcji. Najbardziej naszpikowana ciekawymi miejscami, widokami i wybitnie "miatowymi" trasami będzie moim zdaniem właśnie Kotlina Kłodzka. Co do trasy przejazdu nie pomogę, gdyż zawsze wybierałem autostradę (nie miałem Miaty :razz: ).
Po czeskiej stronie bezwzględnie należałoby odwiedzić Adrszpaskie Skały (jeśli jeszcze tam nie byłeś). Wspaniałe miejsce. :mrgreen:
Generalnie polecam zakup [URL=http://ksiegarnia.pascal.pl/ksiazka.php?id=1584_Sudety_na_weekend]odpowiedniego przewodnika Pascala[/URL] i samodzielne ułożenia trasy, wg własnych preferencji. :wink:

profilone pisze:OT: Dżunior widzę, że masz też Caprika na stanie :twisted: Masz może jakieś galeryjki swojego drugiego super wozu? :wink:

Capri to realizacja marzenia o youngtimerze. Miał być Saab 900 ale trafił się ciekawy Capric i tak już zostało. Jest ze mną od kilku dni i póki co to jedynie baza na klasyka (dobry stan podwozia, nadwozia, silnika i napędu). Pracowite wakacje w garażu i może pod koniec września będzie już co pokazać. :wink: Na razie nie ma się czym chwalić. :razz:
MX-5 ND SkyFreedom 8-)
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
profilone

26 cze 2009, 9:35

Dżunior pisze:Capri to realizacja marzenia o youngtimerze. Miał być Saab 900 ale trafił się ciekawy Capric i tak już zostało. Jest ze mną od kilku dni i póki co to jedynie baza na klasyka (dobry stan podwozia, nadwozia, silnika i napędu). Pracowite wakacje w garażu i może pod koniec września będzie już co pokazać. :wink: Na razie nie ma się czym chwalić. :razz:

Nie bądź taki, pokaż cokolwiek :wink:

EDIT:

UWAGA nastąpiła zmiana tematu i zmiana moich planów. :wink:
Zgodnie z tym co chłopcy pisali powyżej zastanawiam się nad trasą na przyszły tydzień, tj. planuje urlop z mx-5 i moją pilotką :mrgreen:

Wystosowuje więc pytanie do Was drodzy czytelnicy, czy jest ktoś chętny na podobną drogą wszerz południowej Polski?

Z grubsza trasę planujemy w sposób następujący:

Lublin---> Kraków ----> Coś między Krakowem, a Wrocławiem :wink: ----> Może Wrocław :wink: ----> I apogeum Szklarska Poręba Szlakami Sudety Dirfy :mrgreen:

Nie byłem na zlocie, toteż może poczuję samotnie atmosferę tego co działo się w Szklarskiej w maju.

Jednak fajnie by było, gdyby ktoś jeszcze chciał się z nami zabrać. Albo w podróż dalszą, albo spotkać z klubowiczami z Lublina w poszczególnych miastach (kraków, Wrocław i inne miejscowości po drodze)

Stąd więc mój apel - jesli jest ktoś chętny dołączyć do nas na kilka dni, na jeden dzień, na kilka godzin lub nawet kilkanaście minut to bardzo bym prosił o kontakt bo im więcej osób poznam w tej podrózy tym będę ją lepiej wspominał.

Z góry dzięki za info z Waszej strony :smile:
Awatar użytkownika
KyRy
Moderator
Moderator
Model: NA
Wersja: Chiquita
Kontakt:

26 cze 2009, 12:16

zapraszam do Kotliny Kłodzkiej :wink:
w temacie Zlotu SD 09' pojawiła się propozycja również bardzo atrakcyjnej trasy
http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?p=26677#26677

Ze względu na szkołę wypad kilkudniowy u mnie nie wchodzi w grę :sad:
Ale gdybyś profilone, wybierał się w te okolice to daj znać a chętnie się spotkam w któryś dzień :mrgreen:
Są: Chiquita | 93LE | Błękitna Laguna
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
majkel
Administrator
Administrator
Model: Inny

26 cze 2009, 13:19

profilone pisze:Lublin---> Kraków ----> Coś między Krakowem, a Wrocławiem :wink: ----> Może Wrocław :wink: ----> I apogeum Szklarska Poręba Szlakami Sudety Dirfy :mrgreen:

Kotlina Kłodzka to bardzo dobry pomysł... Ale może zamiast jechać Lublin->Kraków->Wrocław warto ten odcinek pokonać po słowackiej stronie ? Tam jest sporo bardzo fajnych, miatowych tras...

Pozdr
eM
chwilowo bezmiatowy :)
była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......
ODPOWIEDZ