Połamałeś, czy usmażyłeś?Johnson pisze:Da się kupić same klosze do przednich lamp w NBfl ?

pytania różne...
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
eiti pisze:hej! a ma ktos wymiary tej sruby od rozporki bo widze,ze sa dwie szerosci dziurki i za cholere nie wiem jak dluga ta sruba ma byc
Adri@n pisze:eiti pisze:hej! a ma ktos wymiary tej sruby od rozporki bo widze,ze sa dwie szerosci dziurki i za cholere nie wiem jak dluga ta sruba ma byc
A ma jakieś znaczenie długość tej śruby ? Ja teraz wkręciłem dłuższą i w niczym to nie przeszkadza.. Ale jak chcesz to mogę zmierzyć Ci urwaną śrubę.
rrutek pisze:Zgłupiałem. Pacjent NA 1.6 92r, próbuję dobrać pasek klinowy od alternatora i pompy wody:
GATES 6466MC - za krótki
BOSCH 1987947653 - za krótki (wizualnie się różnił długością zębów od GATESa, więc postanowiłem spróbować)
EPC mówi o numerze B6S7-18-381C 9F / AUTO-FLEX 3 A-34.7, przy czym powyższe zamienniki mają relacje z numerami B6S7-18-381A i B6S7-18-381B, ale nie z tym z końcówką "C". Ktoś to przerabiał? Względem tego, który jest aktualnie założony, nowe są zauważalnie szersze, co podejrzewam, że jest przyczyną problemu z długością, bo ten BOSCH ma identyczną długość, na kółkach dobrze siedzi, ale widocznie "płyciej", przez co brakuje sporo, aby nałożyć go na kółko alternatora. Czy faktycznie ten pasek z końcówką "C" jest na tyle inny, że nie występuje w zamienniku? W poniedziałek prawdopodobnie zamówię w ASO, mam nadzieję, że będzie ok...
EDIT:
CarSpeed mi coś dobrał, zobaczymy w poniedziałek.
Adri@n pisze:Btw u was też tak grzeje się tunel środkowy ? A dokładniej przy drążku od biegów jest gorący po dłuższej jeździe (ciepło pewnie leci z silnika i grzeje ale czy tak powinno być ? )
nickesh v2.0 pisze:Termostat do NB serio kosztuje 140 PLN?
Może, ale nie koniecznie. U mnie są nowe gumy, a i tak się grzeje. Ten typ tak ma. Można pokombinować z dodatkową izolacją tunelu, albo z uszczelką pod maską, od strony szyby. Jest na to kilka pomysłów i na pewno na forum znajdziesz wyczerpujące informacje, Adri@n. Nawet całkiem aktualne.R.E.D. pisze:jesli grzeje przy samym drazku, to najwyzszy czas sprawdzic gumy lewarka bo pewnie sa juz w rozsypce
Davey pisze:Jak wyglada wymiana silnika szyby od strony kierowcy? Duzo to rzezba? Po nacisnieciu przycisku nic sie nie dzieje wiec dobrze rozumuje ze to silniczek?