Czy ktoś zna tę Mazdę z Otomoto/Allegro ?

PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

offthe
Model: NA
Kontakt:

19 cze 2013, 20:15

Pedi pisze:Swoją drogą, myślicie, że jest możliwe znaleźć rozsądną mx-5 nb 1.6 w stanie nie wymagającym dodatkowego finansowania tak do 10 000zł?

Za te pieniądze NA przy sporym szczęściu i szybkiej reakcji :) Przynajmniej w stanie który nie wymaga wielkiego wkładu..
I don't like being overtaken. It's a sign of weakness.
Awatar użytkownika
funky
Donator
Donator
Model: NC
Wersja: 1.8

19 cze 2013, 22:56

Pedi pisze:I trochę czasu już sobie to forum przeglądam, ale jeszcze nie poruszam się po nim swobodnie i nie mogłem znaleźć tematu, omawiającego zakup mazdy, w sensie na co zwrócić uwagę, gdzie grzebnąć itd. Jest jakiś taki wątek, czy jestem zmuszony szukać pojedynczych postów?

http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?t=490

może dozbieraj jeszcze, bo wkopiesz się na maxa z tym budżetem...
Obrazek

miatasm.com
ubek
Donator
Donator

20 cze 2013, 1:02

nawet do NA w tej kasie moim zdaniem trzeba bedzie dołożyć przynajmniej ze 2 tyś , no chyba ze znajdziesz okazje to moze coś wyrwiesz jak masz refleks i szybko podejmujesz decyzje. Ale nie mowie tu o okazjach typu komis,allegro.

Ja przyjąłem zasade: aukcja z opisem WIELKIMI LITERAMI to nawet nie czytam :mrgreen:
White NA BP'95
Awatar użytkownika
Hookie
Donator
Donator
Wersja: 2.0T

20 cze 2013, 6:12

OKAZJA DLA KONESERA TYLKO TU JEDYNY TAKI ZOBACZ NIE MG PORSCHE FERRARI FIAT OPEL FORD

JAK POJECHALIM NA ERSZOŁ DO RADOMIA TO BRAMĘ NA PŁYTE OTWORZYLI BO MYŚLELI ZE F16, A JAKŻEM MŁODEGO NA STUDNIÓWKĘ ODWOZIŁ TO DELEGACJA Z KWIATAMI WYSZŁA PROSIĆ ŻEBYM POLONEZA POPROWADZIŁ

BEZWYPADEK OKAZJA NAJTANIEJ

Zawsze można kupić mega tanio NA i dużo włożyć - polecam. Satysfakcja gwarantowana :kciuk:
2011-12: NB 1.8 '98 10th Anni 2260 - Miatulka
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
Mały Książe

20 cze 2013, 6:45

NIE MG PORSCHE FERRARI... :ryjezesmiechu:
Bilek

20 cze 2013, 8:20

Nie przesadzajcie, moja ze znaną przeszłością, w niezłym stanie - na pewno nie wymagającym dodatkowych środków, aby jeździć - poszła w dwa dni za mniej niż 10 tys. Wcześniej za 11,500 jeden tel. przez dwa tygodnie miałem.

Ale szczerze zazdroszczę Panu Januszowi z Gdańska, że za takie grosze kupił sobie NB, niewymagające żadnego remontu.

To jest możliwe.
Awatar użytkownika
funky
Donator
Donator
Wersja: 1.8

20 cze 2013, 8:45

Bilek, dlatego wszyscy mówią, że są okazje, ale trzeba się spieszyć :mrgreen:
nie róbmy już OT
Obrazek

miatasm.com
bartol

20 cze 2013, 19:26

witam może ktoś coś wie na temat tego auta?

http://otomoto.pl/mazda-mx-5-C29208764.html
Załączniki
screen.jpg
fifomaniak

20 cze 2013, 20:30

bartol, Wiem tyle, że stało już jak ja szukałem swojej w sierpniu/wrześniu ubiegłego roku :wink:
Obrazek
Gajdzi

22 cze 2013, 10:45

Panowie/Panie... niestety poszukiwan ciag daljszy... Niestety, bo gdyby nie ograniczenia czasowe to bylbym juz wlascicielem co najmniej dwoch :)

Moze ktos z Was mial okazje zapoznac sie ze stanem ponizszego auta:

http://allegro.pl/mazda-mx-5-cabrio-2001r-1-6-16v-alufelgi-i3319645812.html

W rozmowie telefonicznej z obecnym wlascicielem (handlarz), auto ma uszkodzony przedni zderzak - do malowania. Napewno do wymiany antena. Sprzedajacy Twierdzi, ze on silnika nie myl (ale ktos musial)...
Obawiam sie jednego... jak zapytalem, czy jest gdzies rdza, albo pecherze, to powiedzial ze to nie mozliwe w tym auce ;)

Po zdjeicach nie wiele wiecej sie dopatruje, moze bardziej wprawione oczy uzytkownikow pomoga w ocenie auta?

P.S.
Wybiera sie ktos z forumowiczow na VAG-Event w przyszla sobote do Zerkowa, k.Jarocina?
http://www.wolfsgruppe.com/vagevent/
Załączniki
Screenshot-MAZDA MX-5 CABRIO 2001r. 1.6 16V ALUFELGI (3319645812) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - Mozilla Firefox (Private Browsing).png
MAZDA MX-5 CABRIO 2001r. 1.6 16V ALUFELGI
Screenshot-MAZDA MX-5 CABRIO 2001r. 1.6 16V ALUFELGI (3319645812) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - Mozilla Firefox (Private Browsing).png (337.79 KiB) Przejrzano 1225 razy
"Proste są dla szybkich samochodów - Zakręty dla szybkich kierowców"
Colin McRae
boruc

22 cze 2013, 11:21

Gajdzi pisze:Panowie/Panie... niestety poszukiwan ciag daljszy... Niestety, bo gdyby nie ograniczenia czasowe to bylbym juz wlascicielem co najmniej dwoch :)

Moze ktos z Was mial okazje zapoznac sie ze stanem ponizszego auta:

http://allegro.pl/mazda-mx-5-cabrio-2001r-1-6-16v-alufelgi-i3319645812.html

W rozmowie telefonicznej z obecnym wlascicielem (handlarz), auto ma uszkodzony przedni zderzak - do malowania. Napewno do wymiany antena. Sprzedajacy Twierdzi, ze on silnika nie myl (ale ktos musial)...
Obawiam sie jednego... jak zapytalem, czy jest gdzies rdza, albo pecherze, to powiedzial ze to nie mozliwe w tym auce ;)

Po zdjeicach nie wiele wiecej sie dopatruje, moze bardziej wprawione oczy uzytkownikow pomoga w ocenie auta?

P.S.
Wybiera sie ktos z forumowiczow na VAG-Event w przyszla sobote do Zerkowa, k.Jarocina?
http://www.wolfsgruppe.com/vagevent/

Jak tak dalej będą szły Twoje poszukiwania miaty, to w tym sezonie już sobie nie pojeździsz :razz:

Co do srebrnego mx-a : na pierwszy rzut oka , widać że była bita w tył - żle spasowany zdrzak po obu stronach, klapa tylna i najgorsze światła leżą nierówno z górną linią błotników. Oprócz tego, jak powiekszysz zdjęcie komory silnika, to zdaje mi się że kielich w miejscu pod zbiorniczkiem wyrównawczym jest pognieciony i ma nieoryginalną masę uszczelniającą wkoło- w moim mxie napewo tak to nie wygląda a jestem pewien , że u mnie nic nie było ruszane.

A z tą rdzą to handlarz ma racje - jak auto jest z francji to zapewne nie ma grama rdzy (wiem bo sam kupowałem swoją ibizę z francji i nadwozie było w stanie fabrycznym)
Gajdzi

22 cze 2013, 11:50

boruc pisze:Jak tak dalej będą szły Twoje poszukiwania miaty, to w tym sezonie już sobie nie pojeździsz :razz:

Niestety, czas nie zawsze pozwoli - obowiazki sluzbowe.

Po 2 jak bede sie spieszyl z zakupem, tez moge za wiele nie pojedzic :) A do tego jeszcze kase wpakowac :P

boruc pisze:Co do srebrnego mx-a : na pierwszy rzut oka , widać że była bita w tył - żle spasowany zdrzak po obu stronach, klapa tylna i najgorsze światła leżą nierówno z górną linią błotników. Oprócz tego, jak powiekszysz zdjęcie komory silnika, to zdaje mi się że kielich w miejscu pod zbiorniczkiem wyrównawczym jest pognieciony i ma nieoryginalną masę uszczelniającą wkoło- w moim mxie napewo tak to nie wygląda a jestem pewien , że u mnie nic nie było ruszane.

Kurcze, ja sie tam swiatel krzywo spasowanych nie dopatrzylem. Ale jesli faktycznie, to chyba musialaby to byc rzezba miesiaca :). Zderzak owszem.

boruc pisze:Oprócz tego, jak powiekszysz zdjęcie komory silnika, to zdaje mi się że kielich w miejscu pod zbiorniczkiem wyrównawczym jest pognieciony i ma nieoryginalną masę uszczelniającą wkoło- w moim mxie napewo tak to nie wygląda a jestem pewien , że u mnie nic nie było ruszane.

Pogniecionego kielicha tez bym sie nie spodziewal. bardziej zastanowilo mnie brak tej rurki (chyba ze jest ale krotka):

Obrazek

boruc pisze:A z tą rdzą to handlarz ma racje - jak auto jest z francji to zapewne nie ma grama rdzy (wiem bo sam kupowałem swoją ibizę z francji i nadwozie było w stanie fabrycznym)

Handlarzowi chyba chodzilo o to, ze mazda mx-5 nie rdzewieje. Wg. mnie to podejscie wlasciciela do auta sie liczy...
"Proste są dla szybkich samochodów - Zakręty dla szybkich kierowców"
Colin McRae
matson1504

22 cze 2013, 19:56

http://otomoto.pl/mazda-mx-5-2-0-16v-climatronic-xenon-igla-C29512229.html
Ktoś coś może powiedzieć?
Gość wysłał mi te zdjęcia, mówił że porządnie to naprawił. Nie wiem co myśleć, mam do Kalisza 300 km, a w pobliżu niego nie ma ASO :evil: Mówi, że nie ma czasu jeżdzić do Łodzi na sprawdzenie auta lecz wszędzie indziej do 20 km już tak. W ogłoszeniu napisał że do końca serwisowane w ASO, a nawet nie wiedział do końca gdzie najbliższe jest. Jak te uszkodzenie?szkoda że nie widać, dokładnie z lewej strony madzi, czuję że nie wysłał mi wszystkich zdjęć :nonono:
Załączniki
Obraz 315.jpg
Obraz 316.jpg
Obraz 317.jpg
Obraz 319.jpg
Obraz 320.jpg
Obraz 323.jpg
Ostatnio zmieniony 24 cze 2013, 9:16 przez matson1504, łącznie zmieniany 3 razy.
mayones

22 cze 2013, 21:20

matson1504 pisze:http://otomoto.pl/mazda-mx-5-2-0-16v-climatronic-xenon-igla-C29512229.html
Ktoś coś może powiedzieć?

Po fotkach ciężko się do czegoś przyczepić, elementy dobrze spasowane, możliwe że faktycznie nie było większej przygody związanej z blacharką. Na plus też tempomat, który w wersji europejskiej to rzadkość i fakt, że sprzedawca jest osobą prywatną a nie handlarzem. Felgi możliwe że miały robioną jakąś renowację i przy okazji je na czarno pomalowano, warto je dokładniej obejrzeć. Biały kolor skóry na zdjęciach uniemożliwia ocene zużycia. Nie podoba mi się tylko początek treści ogłoszenia "Do sprzedania dzis wystawiam..." bo brzmi jak od handlarza + te drukowane litery... Ciekawy jestem też co sprzedawca ma na myśli przez regulowaną wysokość fotela. Z tego co wiem w NC nie ma takiej opcji.

Moim zdaniem warto przyjrzeć się bliżej :grraauu: .
JANUS1993

23 cze 2013, 15:21

Witajcie Panowie ! Byłem oglądałem, jeździłem. Wydaje się bomba. Stan wizualny ,no po prostu nie ma jednej rysy nigdzie. Możecie nie wierzyć. Auto 2006 rocznik, ale przeszło podobno FL na 2010 i rzeczywiście porównywałem te wszystkie elementy z wersją starszą i rzeczywiście zostały wymienione. Jest nawet jakiś unikatowy zderzak z tyłu, którego nigdzie jeszcze nie widziałem w innych mx-5. Co sądziecie o tym autku. Na felgach jednej rysy nawet nie ma. Opony YOKOHAMA podobno od nowości. Wnętrze bomba. Silnik też wypicowany. Pozdrawiam Może ktoś z Was ją próbował

LINK do ogłoszenia: http://allegro.pl/mazda-mx-5-nc-2006-2007-model-2010-71000km-i3336266322.html
Loading...
Awatar użytkownika
Hookie
Donator
Donator

23 cze 2013, 15:27

JANUS1993 pisze:Witajcie Panowie ! Byłem oglądałem, jeździłem. Wydaje się bomba. Stan wizualny ,no po prostu nie ma jednej rysy nigdzie. Możecie nie wierzyć. Auto 2006 rocznik, ale przeszło podobno FL na 2010 i rzeczywiście porównywałem te wszystkie elementy z wersją starszą i rzeczywiście zostały wymienione. Jest nawet jakiś unikatowy zderzak z tyłu, którego nigdzie jeszcze nie widziałem w innych mx-5. Co sądziecie o tym autku. Na felgach jednej rysy nawet nie ma. Opony YOKOHAMA podobno od nowości. Wnętrze bomba. Silnik też wypicowany. Pozdrawiam Może ktoś z Was ją próbował

LINK do ogłoszenia: http://allegro.pl/mazda-mx-5-nc-2006-2007-model-2010-71000km-i3336266322.html

Przesadny hurraoptymizm wyczuwam
2025-? NC 2.0T '06 - 7
JANUS1993

23 cze 2013, 15:28

Dodam, że zmieniane było nie tylko elementy karoserii typu zderzak lusterka, lampy(te przeciwmgielne) , ale także wnętrze. Pozdrawiam.

[ Dodano: 23-06-2013, 16:34 ]
Obrazek silnik

Obrazek koło

Obrazek ten słynny zdrzeka, musicie się przyjrzeć

[ Dodano: 23-06-2013, 16:38 ]
Nie "hurraoptymizm" tylko, po prostu piszę Wam jak jest na pierwszy rzut oka. Widziałem parę egzemplarzy i były takie , że od razu wiedziałem, że śmierdzi przekrętem na 8 kilometrów, a tutaj. Co sądzicie ? Właśnie sobie zdałem sprawę, że istnieje pewna szansa, że ktoś mi przez ten mój post to autko sprzątnie, jeśli jego stan jest rzeczywiście taki jak się wydaje, bo w zasadzie auto wygląda jak wyjęte z salonu , bo wygląd ma już wersji najnowszej. Felgi chyba jedynie zostały z wersji NC przed FL. Pozdrawiam.
Loading...
owsiankasb

23 cze 2013, 15:41

ten lift na pewno nie jest widzimisie poprzedniego wlasciciela, tylko moment w ktorym samochod umarl i urodzil sie ponownie. Tylko pytanie jak to zostalo zrobione :)
JANUS1993

23 cze 2013, 15:47

Domyśliłem się, bo pewnie sam taki lift , by kosztował ze 20 klocków. W takim razie jak sprawdzić czy jest to zrobione ok? Coś po zdjęciach widać ? Mam kilka zdjęć całego autka , ale głupek zrobiłem ja zanim wyjechaliśmy z parkingu podziemnego i trochę słabo widać auto.Ja nie mam praktycznie żadnego pojęcia o samochodach, ale wizualnie perła. W czasie jazdy też wydawało się ok, skrzynia ok, zawieszenia ok, hamulce brzytwa. Nie wiem co robić. Auto podobno od pierwszego właściciela "Pana doktora", ale na obejmce rejestracji widać napis "Brenke linkenheil" czy coś takiego. Wpisywałem w google i wyskakuje jakiś salon ASO Forda, który robi w Niemczech Fordy i Mazda. No po prostu AUTOWERKSTAAT xD Więc potwierdza się czemu jest taki odpicowany.

[ Dodano: 23-06-2013, 16:51 ]
Po prostu stan wizualny auta sprawia, że jak stoisz obok niego, to aż się nie chce pytać co w tym aucie jest nie tak , do wymiany czy coś takiego. A jednocześnie zdaję sobie sprawę, że często właśnie takie są tzw. "tykającymi bombami zegarowymi". Sprzedając prywatny, dwa kluczyki podobno kpl. dokumentów. Ciężka sprawa.
Loading...
owsiankasb

23 cze 2013, 15:53

JANUS1993 pisze:Domyśliłem się, bo pewnie sam taki lift , by kosztował ze 20 klocków. W takim razie jak sprawdzić czy jest to zrobione ok? Coś po zdjęciach widać ? Mam kilka zdjęć całego autka , ale głupek zrobiłem ja zanim wyjechaliśmy z parkingu podziemnego i trochę słabo widać auto.Ja nie mam praktycznie żadnego pojęcia o samochodach, ale wizualnie perła. W czasie jazdy też wydawało się ok, skrzynia ok, zawieszenia ok, hamulce brzytwa. Nie wiem co robić. Auto podobno od pierwszego właściciela "Pana doktora", ale na obejmce rejestracji widać napis "Brenke linkenheil" czy coś takiego. Wpisywałem w google i wyskakuje jakiś salon ASO Forda, który robi w Niemczech Fordy i Mazda. No po prostu AUTOWERKSTAAT xD Więc potwierdza się czemu jest taki odpicowany.

Popatrz sobie dla porownania ile kosztuje NC na mobile.eu od sprzedawcy prywatnego, w jakimkolwiek stanie, dolicz sobie koszty przywiezienia i zarobek handlarza (marza to zazwyczaj okolo 20% w gore) wiec ten egzemplarz nie kosztowal wiecej niz 20 tys, reszte sobie sam dopowiedz. Jesli jestes tak mega nagrzany to jedz do ASO wydaj te 4 stowki czy nawet wiecej ale przynajmniej czegos sie dowiesz. Nie wiem czy to Twoja kasa czy rodzicow ale szkoda by ja bylo w bloto wyrzucic, wiec wez sobie to na spokojnie. Takie 'okazje' zawsze beda
JANUS1993

23 cze 2013, 16:01

Wiem ,że piszę jak nagrzany, ale gdybym był nagrzany to już bym coś poważnego w kierunku zdobycia tego auta robił, a ja byłem w czwartek oglądać wieczorem i teraz się zastanawiam co robić właśnie. Dlatego sięgnąłem po Waszą radę, dlatego, że wiem , że taki aucinek jest wart o wiele więcej chociażby właśnie porównując jego ceną z cenami w Polsce. Rozumiem, że kategorycznie odradzacie? Właśnie rzecz w tym, że to auto jeszcze jest jak może nie zauważyliście na niemieckich blaszkach i podobno kolega tego Pana poprosił Go o to, żeby opylił to w Polsce . Auto trzeba by było wyrejestrować itp. To nie problem tylko właśnie ta cena. Dać sobie spokój ? Po prostu mówię Wam dlatego się nagrzałem, że stan tego auta jest taki jaki jest, a jednocześnie powtórzę się , bo już kiedyś o tym pisałem. Jakiś czas temu kupowałem quada. Miałem pewną kwotę pieniędzy oglądałem długo używane model , a skończyło się tak ,że za tą samą kwotę kupiłem o wiele lepszego , który w rzeczywistości powinien kosztować dwa razy więcej i na dodatek nowego. Możecie nie wierzyć. Stąd po prostu taka moja chyba naiwność , że po raz kolejny w życiu mam szczęście jak coś kupuje.
Loading...
Pedi
Model: NB
Wersja: 1.6 '98

23 cze 2013, 16:03

Niestety nie pomogę z powyższym, chociaż hurraoptymizm jest dobrym określeniem :)
Życzę powodzenia z tym samochodem (i to nie jest sarkazm)!

W pobieżnym przeglądaniu ofert natrafiłem na takie ogłoszenie:

http://otomoto.pl/mazda-mx-5-mazda-mx5-super-stan-lpg-C28876947.html

Dla Was pewnie kontrowersyjne, bo lpg... ;D
Dla mnie to nawet pozytyw, bo jestem studentem i z kasą, jak z kasą, a dłuższa trasa może trochę kujnąć w kieszeń :)
Nie wiem co o tym myśleć, bo na pewno z czasem (w miarę posiadania się z pieniędzmi;P) trochę bym pozmieniał wygląd tego samochodu, gdyż ta jaskrawa skóra, w szczególności na drzwiach, nie do końca mi pasuje. Podobnie białe felgi (chociaż to musiałbym na żywo obaczyć :]).
Ale jeżeli Autko jest spoko i uda mi się dozbierać, to miło by było dołączyć do grona posiadaczy NB :)
Trochę przeraża mnie czystość tego samochodu i fakt, że jednak sporo zostało pozmieniane, może to świadczyć na +, albo -...
Z drugiej strony, jak jest lpg, to chyba ktoś dla siebie robił, tak myślę.
Podejrzany też wydaje mi się silnik, bo czysty i... malowany? Sorka jeżeli to głupie, ale nie jestem w temacie zbyt głęboko :)

Fajnie gdyby ktoś coś o nim wiedział (lub coś zobaczył) i podzielił się wiedzą ;)

Oczywiście ASO wypadałoby odwiedzić, ale polecacie coś jeszcze? Czy powinno to wystarczyć, na potwierdzenie stanu używalności?

Pozdrawiam

PS: Widzę, że w sprawie autka Janusza dużo się dzieje, ale faktycznie śmierdzi to zjełczałym masełkiem... Więc chyba lepiej przystopować. Te klasyczne historie z doktorem itd. ;D
Załączniki
Nowy obraz mapy bitowej.jpg
JANUS1993

23 cze 2013, 16:05

Po prostu do czego zmierzam. Mając ten budżet około 30k i chcąc kupić sobie mx 5 NC, wiem ,że po prostu w takiej konkretnie konfiguracji i z tym wyglądem nigdy jej nie dostanę, bo będę musiał wyłożyć 45 +. Mam rację ? Mi tylko o to chodzi, bo ogólnie rzecz biorąc to nie jest jakaś super cena gdyby nie fakt, że autko przeszło ten podejrzany FL. Autek w podobnej cenie jest na allegro kilka. Biorąc pod uwagę, że większość tych Mazd jest robionych i poprzygodowych to po prostu ktoś wpadł na pomysł, że skoro już i tak wymieniamy częśći to zmieńmy je na nowsze i będzie szał xD W takim razie po co wymieniać radio, ten tunel środkowy w autku i jakieś inne pierdoły ? Auto było jakieś rozkradzione?
Loading...
Awatar użytkownika
Hookie
Donator
Donator

23 cze 2013, 16:13

A choćby było spalone wnętrze i dlatego.
2025-? NC 2.0T '06 - 7
JANUS1993

23 cze 2013, 16:18

Dobra żeby nie zawracać Wam głowy , bo widzę , że już jesteście lekko podirytowani moją osobą. Co proponujecie zrobić? Gdybym wziął znajomego mechaniora ze sobą, hmm ? Niby mi pisał całą litanię na co zwrócić uwagę. Padały jakieś pojęcia typu krzyżak, typu zaciągnij ręczny i spróbuj ruszyć, typu włącz klimę i sprawdź czy obroty rosną i cała masa innych, ale wydaję mi się , że sam nic nie dam rady zrobić. Kurczę,a co w takim autku mogłoby być mechanicznie nie tak ? Tak wiem wszystko xD Może teraz te powodzie w Niemczech. Podobno kolega potrzebuje kasy i sam do mnie mówił że chyba za tanio wystawił . No wiecie 31,5 plus dwa klocki rejestracja to już się robi 34 klocki i zaczyna być co raz to normalniejsza cena. Może to rzeczywiście okazja ? Autko stoi raptem kilka dnia.
Loading...
Awatar użytkownika
Hookie
Donator
Donator

23 cze 2013, 16:39

Zapłać 3 stówy i niech Ci ją sprawdzą w ASO - nikt z fusów niczego nie wywróży.
2025-? NC 2.0T '06 - 7
JANUS1993

23 cze 2013, 16:47

A orientujecie się gdzie jest jakieś dobre tanie i zaufane w okolicach Piaseczna itp. ? Pozdrawiam
Loading...
Pedi
Model: NB
Wersja: 1.6 '98

23 cze 2013, 17:28

A wypowie się ktoś na temat mojego postu? (ostatni na poprzedniej stronie)
Bo mam wrażenie, że utonął w lawinie wypowiedzi o NC przerobionej na FL :)
lasic
Kontakt:

23 cze 2013, 17:44

JANUS1993, http://www.azauto.pl/mazda/pl,start.html
Awatar użytkownika
polokokt
Donator
Donator
Model: NC FL
Wersja: 2.0 Sport

23 cze 2013, 17:45

@Pedi,
Autoi na zdjęciach wygląda przyzwoicie, choć ktoś kto je "upiększał" miał jakiś dziwny gust. Ale to akurat szczegół...
Ja widzę, że na przednim zderzaku lakier jest popękany.
Pomalowana pokrywa zaworów to w sumie w miarę tani i prosty mod. Kilka osób na forum ma też pokrywę pomalowaną.
Nie wiem czy zegary powinny być w tej wersji białe?
Tak to w sumie ciężko do czegoś się przyczepić więcej.
Może zadzwoń i zapytaj o wady. Bo opis auta skupia się na zaletach. Auto niby opisane jako bezwypadkowe, a zapytaj z drugiej strony, czy jakiś element by malowany ( w razie jakbyś miał sprawdzić miernikiem lakieru)? Zapytaj czy jest możliwość przesłania dodatkowych zdjęć? Poproś o ranty dachu i ewentualnie inne jego uszkodzenia (jest napisane że jest oryginalny. A po tylu latach, ma prawo być zniszczony, pytanie jka bardzo? Zapytaj o rdzę. Nie iwerzę żeby jej nie było. Jeśli totalnie nie ma, to czy była już usuwana ? Poproś o zdjęcia progów, tylnej klapy, komory silnika od frontu w pełnym ujęciu, bo na takim jak jest, to ciężko coś wypatrzyć. A może zapytaj czy jest opcja aby sprzedawca nakręcił film jak odpala, jak zachowuje się obrotomierz na jałowym biegu.... Ja jak sprzedawałem auta to w aukcji sam umieszczałem linki do filmów, tak aby ktoś ni ejechał przez pół polski w niepewności. I tyle... jak wszystko dalej będzie grało, a sprzedawca będzie szedł w zaparte że jest wszystko OK, to trzeba się zastanwoić nad wycieczką, własną oceną auta i ewentualnie ASO. Na pewno ASO oceni bierzący stan techniczny, wypadkowość itd... ale wiadomo, żawsze 100km po kupnie, może wylać amortyzator, czego ASO nie przewidzi na przeglądzie przedzakupowym. Z tym sie trzeba liczyć, że autko ma swoje lata i nawet jak teraz się nic nie dzieje to nie znaczy ze za 200km nic się nie stanie.

EDIT:

@Janus, zdecydowanie wez auto do ASO. Bo się napaliłeś.... :) Ja wiem ze okazje się zdarzają, ale nie takie, że ktoś włożył w auto +/- 20k PLN dodatkowo i sprzedaje w cenie najtanszych aut. Tym bardziej w szczycie sezonu, jak za oknem momentami jest 30 stopni w cieniu....
ODPOWIEDZ