Pedi pisze:Swoją drogą, myślicie, że jest możliwe znaleźć rozsądną mx-5 nb 1.6 w stanie nie wymagającym dodatkowego finansowania tak do 10 000zł?
Za te pieniądze NA przy sporym szczęściu i szybkiej reakcji

PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie
Moderator: Moderatorzy
Pedi pisze:Swoją drogą, myślicie, że jest możliwe znaleźć rozsądną mx-5 nb 1.6 w stanie nie wymagającym dodatkowego finansowania tak do 10 000zł?
Pedi pisze:I trochę czasu już sobie to forum przeglądam, ale jeszcze nie poruszam się po nim swobodnie i nie mogłem znaleźć tematu, omawiającego zakup mazdy, w sensie na co zwrócić uwagę, gdzie grzebnąć itd. Jest jakiś taki wątek, czy jestem zmuszony szukać pojedynczych postów?
Gajdzi pisze:Panowie/Panie... niestety poszukiwan ciag daljszy... Niestety, bo gdyby nie ograniczenia czasowe to bylbym juz wlascicielem co najmniej dwoch
Moze ktos z Was mial okazje zapoznac sie ze stanem ponizszego auta:
http://allegro.pl/mazda-mx-5-cabrio-2001r-1-6-16v-alufelgi-i3319645812.html
W rozmowie telefonicznej z obecnym wlascicielem (handlarz), auto ma uszkodzony przedni zderzak - do malowania. Napewno do wymiany antena. Sprzedajacy Twierdzi, ze on silnika nie myl (ale ktos musial)...
Obawiam sie jednego... jak zapytalem, czy jest gdzies rdza, albo pecherze, to powiedzial ze to nie mozliwe w tym auce
Po zdjeicach nie wiele wiecej sie dopatruje, moze bardziej wprawione oczy uzytkownikow pomoga w ocenie auta?
P.S.
Wybiera sie ktos z forumowiczow na VAG-Event w przyszla sobote do Zerkowa, k.Jarocina?
http://www.wolfsgruppe.com/vagevent/
boruc pisze:Jak tak dalej będą szły Twoje poszukiwania miaty, to w tym sezonie już sobie nie pojeździsz![]()
boruc pisze:Co do srebrnego mx-a : na pierwszy rzut oka , widać że była bita w tył - żle spasowany zdrzak po obu stronach, klapa tylna i najgorsze światła leżą nierówno z górną linią błotników. Oprócz tego, jak powiekszysz zdjęcie komory silnika, to zdaje mi się że kielich w miejscu pod zbiorniczkiem wyrównawczym jest pognieciony i ma nieoryginalną masę uszczelniającą wkoło- w moim mxie napewo tak to nie wygląda a jestem pewien , że u mnie nic nie było ruszane.
boruc pisze:Oprócz tego, jak powiekszysz zdjęcie komory silnika, to zdaje mi się że kielich w miejscu pod zbiorniczkiem wyrównawczym jest pognieciony i ma nieoryginalną masę uszczelniającą wkoło- w moim mxie napewo tak to nie wygląda a jestem pewien , że u mnie nic nie było ruszane.
boruc pisze:A z tą rdzą to handlarz ma racje - jak auto jest z francji to zapewne nie ma grama rdzy (wiem bo sam kupowałem swoją ibizę z francji i nadwozie było w stanie fabrycznym)
matson1504 pisze:http://otomoto.pl/mazda-mx-5-2-0-16v-climatronic-xenon-igla-C29512229.html
Ktoś coś może powiedzieć?
JANUS1993 pisze:Witajcie Panowie ! Byłem oglądałem, jeździłem. Wydaje się bomba. Stan wizualny ,no po prostu nie ma jednej rysy nigdzie. Możecie nie wierzyć. Auto 2006 rocznik, ale przeszło podobno FL na 2010 i rzeczywiście porównywałem te wszystkie elementy z wersją starszą i rzeczywiście zostały wymienione. Jest nawet jakiś unikatowy zderzak z tyłu, którego nigdzie jeszcze nie widziałem w innych mx-5. Co sądziecie o tym autku. Na felgach jednej rysy nawet nie ma. Opony YOKOHAMA podobno od nowości. Wnętrze bomba. Silnik też wypicowany. Pozdrawiam Może ktoś z Was ją próbował
LINK do ogłoszenia: http://allegro.pl/mazda-mx-5-nc-2006-2007-model-2010-71000km-i3336266322.html
JANUS1993 pisze:Domyśliłem się, bo pewnie sam taki lift , by kosztował ze 20 klocków. W takim razie jak sprawdzić czy jest to zrobione ok? Coś po zdjęciach widać ? Mam kilka zdjęć całego autka , ale głupek zrobiłem ja zanim wyjechaliśmy z parkingu podziemnego i trochę słabo widać auto.Ja nie mam praktycznie żadnego pojęcia o samochodach, ale wizualnie perła. W czasie jazdy też wydawało się ok, skrzynia ok, zawieszenia ok, hamulce brzytwa. Nie wiem co robić. Auto podobno od pierwszego właściciela "Pana doktora", ale na obejmce rejestracji widać napis "Brenke linkenheil" czy coś takiego. Wpisywałem w google i wyskakuje jakiś salon ASO Forda, który robi w Niemczech Fordy i Mazda. No po prostu AUTOWERKSTAAT xD Więc potwierdza się czemu jest taki odpicowany.