mackam pisze:Ja tez rozmawiałem, mówił, że nie była;p
handel uzywanymi samochodami to zabawa w oszukujacych i oszukiwanych
oczywiscie sa wyjatki - mw 1 na 10.000
PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie
Moderator: Moderatorzy
pawzielin pisze:mackam pisze:Panowie, ktos cos o tej?? Mam strasznie daleko a nie chce jechac na marne.
[URL=http://otomoto.pl/mazda-mx-5-C28839309.html]http://otomoto.pl/mazda-mx-5-C28839309.html[/URL]
Jakiś miesiąc temu była do sprzedaży bodajże za 12,800. Albo nie miała szczęścia do kupca albo coś z nią nie tak, bo cena spada szybko...
Alan pisze:mackam, a czego Ty szukasz? Bo jeśli ten samochód ma tylko tyle korozji+ spękany dach i więcej wad nie ma to za tą cenę jest to okazjaZa dychę to może się jakaś 1,6 znajdzie. Może. A tu jest 1,8.
Swoją drogą jeśli ona wcześniej jeździła po Wrocławiu to pamiętam ogłoszenie sprzed 3 lat. Była za 15,5tys wystawiona, z hardtopem 18,5tys i wtedy to była bardzo dobra cena. Nawet dzwoniłem do uwczesnego właściciela i wydawał się rozsądny, nie kręcił.
kawo pisze:Alan pisze:mackam, a czego Ty szukasz? Bo jeśli ten samochód ma tylko tyle korozji+ spękany dach i więcej wad nie ma to za tą cenę jest to okazjaZa dychę to może się jakaś 1,6 znajdzie. Może. A tu jest 1,8.
Swoją drogą jeśli ona wcześniej jeździła po Wrocławiu to pamiętam ogłoszenie sprzed 3 lat. Była za 15,5tys wystawiona, z hardtopem 18,5tys i wtedy to była bardzo dobra cena. Nawet dzwoniłem do uwczesnego właściciela i wydawał się rozsądny, nie kręcił.
kolega na pewno oczekuje w tej cenie nówki nierdzewki nie śmiganej. Jak każdy zresztą na tym forum;)
nobody pisze:kawo pisze:Alan pisze:mackam, a czego Ty szukasz? Bo jeśli ten samochód ma tylko tyle korozji+ spękany dach i więcej wad nie ma to za tą cenę jest to okazjaZa dychę to może się jakaś 1,6 znajdzie. Może. A tu jest 1,8.
kolega na pewno oczekuje w tej cenie nówki nierdzewki nie śmiganej. Jak każdy zresztą na tym forum;)
99 % kupujacych uzywany samochod oczekuje cudow: ze 10 letni samochod nie bedzie mial zadnej stluczki nawet, ze przebieg bedzie ponizej 200.000km a karoseria i wnetrze jak nowe, i bedzie kosztowal... mniej niz dal kolega czy sasiad (a sasiad dal malo bo kupil zlom)
i handlarze te cuda wykonuja z dobitych, powypadkowych, zardzewialych i z przebiegiem 500.000 km samochodow z niemiec
a wine za ten stan rzeczy ponosi "nasza" mentalnosc , ktora z pojazdu czyli zwyklego uzytkowego przedmiotu o konkretnych cechach czyni "wyraz osobowosci" wlasciciela, wizytowke zaradnosci i tzw przedluzenie 3rzedowych cech plciowych
Hookie pisze:A ja pamiętam, ze kolega Rzzariego nam tu szkalował, że jego Mazda nie ma 3 świateł stopu.
owsiankasb pisze:nobody pisze:kawo pisze:Alan"]mackam, a czego Ty szukasz? Bo jeśli ten samochód ma tylko tyle korozji+ spękany dach i więcej wad nie ma to za tą cenę jest to okazjaZa dychę to może się jakaś 1,6 znajdzie. Może. A tu jest 1,8.
99 % kupujacych uzywany samochod oczekuje cudow: ze 10 letni samochod nie bedzie mial zadnej stluczki nawet, ze przebieg bedzie ponizej 200.000km a karoseria i wnetrze jak nowe, i bedzie kosztowal... mniej niz dal kolega czy sasiad (a sasiad dal malo bo kupil zlom)
i handlarze te cuda wykonuja z dobitych, powypadkowych, zardzewialych i z przebiegiem 500.000 km samochodow z niemiec
a wine za ten stan rzeczy ponosi "nasza" mentalnosc , ktora z pojazdu czyli zwyklego uzytkowego przedmiotu o konkretnych cechach czyni "wyraz osobowosci" wlasciciela, wizytowke zaradnosci i tzw przedluzenie 3rzedowych cech plciowych
kochany z tego co pamietam to tez chciales za pol darmo kupic autoGlodny glodnemu wypomni
[/quote]
wywarzasz otwarte drzwi. napisalem przeciez "nasza" mentalnosc, a nie "wasza"
pozatym napisalem ze chce kupic tanio auto w dobrym stanie mechanicznym z torsenem, konkretne oczekiwania i podreslilem ze stan wnetrza i karoserii jest nieistotny - a nie ze chce jak najtaniej auto idealne
[ Dodano: 10-05-2013, 14:03 ]
[quote="Hookie pisze:A ja pamiętam, ze kolega Rzzariego nam tu szkalował, że jego Mazda nie ma 3 świateł stopu.
nobody pisze:owsiankasb pisze:nobody pisze:kawo"][quote="Alan"]mackam, a czego Ty szukasz? Bo jeśli ten samochód ma tylko tyle korozji+ spękany dach i więcej wad nie ma to za tą cenę jest to okazjaZa dychę to może się jakaś 1,6 znajdzie. Może. A tu jest 1,8.
kochany z tego co pamietam to tez chciales za pol darmo kupic autoGlodny glodnemu wypomni
[/quote]
wywarzasz otwarte drzwi. napisalem przeciez "nasza" mentalnosc, a nie "wasza"
pozatym napisalem ze chce kupic tanio auto w dobrym stanie mechanicznym z torsenem, konkretne oczekiwania i podreslilem ze stan wnetrza i karoserii jest nieistotny - a nie ze chce jak najtaniej auto idealne
[ Dodano: 10-05-2013, 14:03 ]
[quote="Hookie pisze:A ja pamiętam, ze kolega Rzzariego nam tu szkalował, że jego Mazda nie ma 3 świateł stopu.
nobody pisze:dziekuje za szczegolnie odkrywcza i szczegolowo wrecz wzniosla porade, ale nie moge obiecac ze z niej skorzystam- niestety rzeczywistosc zewnetrzna nie zawsze bedzie zgodna z twoim zyczeniem, im predzej to zaakceptujesz tym zdrowszy umrzesz
tak wiec znad podrecznika psychologii pozdrawiam <nobody>
matpilch pisze:Koniec tego offtopowania, co?
bartol pisze:witam czy ktoś zna może ten samochodzik
http://moto.gratka.pl/tre...722351873dce3,1
dzięki na informacje