Czy ktoś zna tę Mazdę z Otomoto/Allegro ?

PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

nobody

08 maja 2013, 20:52

mackam pisze:Ja tez rozmawiałem, mówił, że nie była;p

handel uzywanymi samochodami to zabawa w oszukujacych i oszukiwanych

oczywiscie sa wyjatki - mw 1 na 10.000
broniu

08 maja 2013, 23:19

mackam pisze:Ja tez rozmawiałem, mówił, że nie była;p
mówił, że w komorze silnika wciąż czerwony widać, no i że go malowali jakoś w 2011, już po sprowadzeniu do PL
pawzielin
Model: NA
Wersja: 1.6 USA Automat

08 maja 2013, 23:34

Dzięki za info. W takim razie żółta odpada. Co myślicie o pozostałych ogłoszeniach?
Jaro
Kontakt:

09 maja 2013, 9:15

malowana była w 2010 lub 2009 - dość nieudolnie oglądałem ją z Aro w maju 2010 wtedy była wystawiona za bodaj 10k PLN.
Pozdrawiam

Jaro

MX-5 NA 1.6T
Awatar użytkownika
usterk
Model: ND
Wersja: SkyPassion 2.0

09 maja 2013, 10:49

pawzielin pisze:
mackam pisze:Panowie, ktos cos o tej?? Mam strasznie daleko a nie chce jechac na marne.
[URL=http://otomoto.pl/mazda-mx-5-C28839309.html]http://otomoto.pl/mazda-mx-5-C28839309.html[/URL]

Jakiś miesiąc temu była do sprzedaży bodajże za 12,800. Albo nie miała szczęścia do kupca albo coś z nią nie tak, bo cena spada szybko...

Oglądałem ją wczoraj. Do zrobienia rdza na narożniku klapy od silnika i na tylnym nadkolu (małe ubytki). Progów nie widziałem, podobno jest OK. Dach do regeneracji/wymiany, choć jeszcze nie cieknie. Obecny właściciel ma ją od 3 lat. Wcześniej jeździła po Wrocławiu. Rozrząd robiony przy zakupie (50000 km temu). Olej wymieniany raz w roku. Samochód używany codziennie.
Chciałem dziś pojechać z nią na jakiś przegląd ale po przemyśleniu jednak jeszcze odpuszczam zakup mx5 :(
mackam

09 maja 2013, 11:01

usterk dzięki wielkie, bo jutro miałem w planach podróż do sopotu;p A tak szukam dalej:)
Awatar użytkownika
Fifkers
Donator
Donator

09 maja 2013, 13:39

mackam, a czego Ty szukasz? Bo jeśli ten samochód ma tylko tyle korozji+ spękany dach i więcej wad nie ma to za tą cenę jest to okazja :) Za dychę to może się jakaś 1,6 znajdzie. Może. A tu jest 1,8.
Swoją drogą jeśli ona wcześniej jeździła po Wrocławiu to pamiętam ogłoszenie sprzed 3 lat. Była za 15,5tys wystawiona, z hardtopem 18,5tys i wtedy to była bardzo dobra cena. Nawet dzwoniłem do uwczesnego właściciela i wydawał się rozsądny, nie kręcił.
Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Awatar użytkownika
polokokt
Donator
Donator
Model: NC FL
Wersja: 2.0 Sport

09 maja 2013, 13:48

Tez mi sie wydaje , ze jak zlozymy cene z tymi opisanymi wadami.... to oferta jest calkiem sensowna. Zostaje sporo na ewentualne inwestycje. Wykładając około 15 tys PLN, mamy NB z 1.8 z nowym dachem i naprawami lakiersko-blacharskimi korodujących miejsc. Potem zostaje juz tylko serwis mechaniczny w ramach regularnych jazda. Mi oferta wydaje się sensowna, z powyższych opisów.
kawo

09 maja 2013, 13:54

Alan pisze:mackam, a czego Ty szukasz? Bo jeśli ten samochód ma tylko tyle korozji+ spękany dach i więcej wad nie ma to za tą cenę jest to okazja :) Za dychę to może się jakaś 1,6 znajdzie. Może. A tu jest 1,8.
Swoją drogą jeśli ona wcześniej jeździła po Wrocławiu to pamiętam ogłoszenie sprzed 3 lat. Była za 15,5tys wystawiona, z hardtopem 18,5tys i wtedy to była bardzo dobra cena. Nawet dzwoniłem do uwczesnego właściciela i wydawał się rozsądny, nie kręcił.

kolega na pewno oczekuje w tej cenie nówki nierdzewki nie śmiganej. Jak każdy zresztą na tym forum;)
nobody

09 maja 2013, 14:27

kawo pisze:
Alan pisze:mackam, a czego Ty szukasz? Bo jeśli ten samochód ma tylko tyle korozji+ spękany dach i więcej wad nie ma to za tą cenę jest to okazja :) Za dychę to może się jakaś 1,6 znajdzie. Może. A tu jest 1,8.

kolega na pewno oczekuje w tej cenie nówki nierdzewki nie śmiganej. Jak każdy zresztą na tym forum;)

99 % kupujacych uzywany samochod oczekuje cudow: ze 10 letni samochod nie bedzie mial zadnej stluczki nawet, ze przebieg bedzie ponizej 200.000km a karoseria i wnetrze jak nowe, i bedzie kosztowal... mniej niz dal kolega czy sasiad (a sasiad dal malo bo kupil zlom)
i handlarze te cuda wykonuja z dobitych, powypadkowych, zardzewialych i z przebiegiem 500.000 km samochodow z niemiec
a wine za ten stan rzeczy ponosi "nasza" mentalnosc , ktora z pojazdu czyli zwyklego uzytkowego przedmiotu o konkretnych cechach czyni "wyraz osobowosci" wlasciciela, wizytowke zaradnosci i tzw przedluzenie 3rzedowych cech plciowych
pawzielin
Wersja: 1.6 USA Automat

09 maja 2013, 21:31

Czy ktoś kojarzy 2 Anni z mojego wcześniejszego wpisu?

BTW znalazłem ciekawą NA w Niemczech - dla mnie za droga ale może ktoś się skusi:

[URL=http://suchen.mobile.de/auto-inserat/mazda-mx-5-16v-eppstein/178689219.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=4&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=86&minPowerAsArray=KW&negativeFeatures=EXPORT&daysAfterCreation=1]LINK[/URL]

Obrazek
mackam

09 maja 2013, 23:15

Koledzy,sprostowanie odnośnie mojej osoby. Mam "nagraną" Na 1.6. Zadbaną, naprawdę w dobrym stanie, muszę tylko jeszcze trochę poczekać. Jednakże wiem, iż 1,8 daje dużo więcej frajdy więc jak się jakaś pojawia ( w przystępnej dla mnie cenie) to staram się ją sprawdzić, bo a raz na milion wyskoczy okazja. Nie oczekuje fajerwerków, a forum śledzę nie od wczoraj i wiem w jakich cenach zazwyczaj można kupić niezły egzemplarz z motorem 1,8. Dlatego prosiłbym o "wyluzowanie" i nie wrzucanie wszystkich do jednego koszyka.
owsiankasb

10 maja 2013, 7:04

nobody pisze:
kawo pisze:

99 % kupujacych uzywany samochod oczekuje cudow: ze 10 letni samochod nie bedzie mial zadnej stluczki nawet, ze przebieg bedzie ponizej 200.000km a karoseria i wnetrze jak nowe, i bedzie kosztowal... mniej niz dal kolega czy sasiad (a sasiad dal malo bo kupil zlom)
i handlarze te cuda wykonuja z dobitych, powypadkowych, zardzewialych i z przebiegiem 500.000 km samochodow z niemiec
a wine za ten stan rzeczy ponosi "nasza" mentalnosc , ktora z pojazdu czyli zwyklego uzytkowego przedmiotu o konkretnych cechach czyni "wyraz osobowosci" wlasciciela, wizytowke zaradnosci i tzw przedluzenie 3rzedowych cech plciowych

kochany z tego co pamietam to tez chciales za pol darmo kupic auto :nonono: Glodny glodnemu wypomni :lol:
Awatar użytkownika
Hookie
Donator
Donator
Model: NC
Wersja: 2.0T

10 maja 2013, 8:24

A ja pamiętam, ze kolega Rzzariego nam tu szkalował, że jego Mazda nie ma 3 świateł stopu. :P
2011-12: NB 1.8 '98 10th Anni 2260 - Miatulka
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
owsiankasb

10 maja 2013, 8:37

Hookie pisze:A ja pamiętam, ze kolega Rzzariego nam tu szkalował, że jego Mazda nie ma 3 świateł stopu. :P

od razu na szrot z takim samochodem bo i tak go juz nie da sie odratowac :turla:
nobody

10 maja 2013, 13:01

owsiankasb pisze:
nobody pisze:
kawo pisze:
Alan"]mackam, a czego Ty szukasz? Bo jeśli ten samochód ma tylko tyle korozji+ spękany dach i więcej wad nie ma to za tą cenę jest to okazja :) Za dychę to może się jakaś 1,6 znajdzie. Może. A tu jest 1,8.

kochany z tego co pamietam to tez chciales za pol darmo kupic auto :nonono: Glodny glodnemu wypomni :lol:[/quote]

wywarzasz otwarte drzwi. napisalem przeciez "nasza" mentalnosc, a nie "wasza"

pozatym napisalem ze chce kupic tanio auto w dobrym stanie mechanicznym z torsenem, konkretne oczekiwania i podreslilem ze stan wnetrza i karoserii jest nieistotny - a nie ze chce jak najtaniej auto idealne

[ Dodano: 10-05-2013, 14:03 ]
[quote="Hookie pisze:A ja pamiętam, ze kolega Rzzariego nam tu szkalował, że jego Mazda nie ma 3 świateł stopu. :P

przyznanie sie do bledu nie wystarczy? dodac jeszcze dluzsza samokrytyke ku uciesze gawiedzi?

a w ogole to obaj prezentujecie tu typowo "kobiece" wypominanie: "a bo ty kiedys...."
wyrabianie sobie tego typu statycznych iskostnialych pogladow na zywa istote ludzka jest kardynalnym bledem - psychika (i nie tylko) lacznie z pogladami zywej istoty jest dynamicznym zjawiskiem i podlega zmianom, rozwojowi itp itd - odbieranie jej tego prawa i proba traktowania jej jak cos stalego moze sie tylko zle skonczyc dla traktujacego
owsiankasb

10 maja 2013, 16:24

nobody pisze:
owsiankasb pisze:
nobody pisze:
kawo"][quote="Alan"]mackam, a czego Ty szukasz? Bo jeśli ten samochód ma tylko tyle korozji+ spękany dach i więcej wad nie ma to za tą cenę jest to okazja :) Za dychę to może się jakaś 1,6 znajdzie. Może. A tu jest 1,8.

kochany z tego co pamietam to tez chciales za pol darmo kupic auto :nonono: Glodny glodnemu wypomni :lol:[/quote]

wywarzasz otwarte drzwi. napisalem przeciez "nasza" mentalnosc, a nie "wasza"

pozatym napisalem ze chce kupic tanio auto w dobrym stanie mechanicznym z torsenem, konkretne oczekiwania i podreslilem ze stan wnetrza i karoserii jest nieistotny - a nie ze chce jak najtaniej auto idealne

[ Dodano: 10-05-2013, 14:03 ]
[quote="Hookie pisze:A ja pamiętam, ze kolega Rzzariego nam tu szkalował, że jego Mazda nie ma 3 świateł stopu. :P

przyznanie sie do bledu nie wystarczy? dodac jeszcze dluzsza samokrytyke ku uciesze gawiedzi?

a w ogole to obaj prezentujecie tu typowo "kobiece" wypominanie: "a bo ty kiedys...."
wyrabianie sobie tego typu statycznych iskostnialych pogladow na zywa istote ludzka jest kardynalnym bledem - psychika (i nie tylko) lacznie z pogladami zywej istoty jest dynamicznym zjawiskiem i podlega zmianom, rozwojowi itp itd - odbieranie jej tego prawa i proba traktowania jej jak cos stalego moze sie tylko zle skonczyc dla traktujacego[/quote]
piszesz wprost z wykladu z psychologii? :cool: i jesli wspomnienie o tym co mowiles miesiac temu jest kobiece to pozdro :geeejj: a pisanie jakichs ogolnych teorii nt. naszego rynku motoryzacyjnego jest srednio wzniosle i swiadomosc tego ze handlarz kupi najwieksza padake i zrobi ja tak zeby wyglada jak nowka nie jest zadnym szczegolnym odkryciem. no i jedna rada; pisaniem w internecie ogolnikow i narzekaniem nie znajdziesz swojej mazdy :loser:
edit: wracajac do tematu; sztuka rzariego gdyby miala torsena spelniala by kryteria prawda? mozesz ja rozszabrowac (felgi, gwint, ktory chetnie od Ciebie odkupie, moglibysmy sie dogadac np.) i za +/- 7 kola masz taki egzemplarz jaki chcesz. Czy to dobra cena? sam sobie odpowiedz na to pytanie
Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, 16:35 przez owsiankasb, łącznie zmieniany 1 raz.
nobody

10 maja 2013, 16:30

dziekuje za szczegolnie odkrywcza i szczegolowo wrecz wzniosla porade, ale nie moge obiecac ze z niej skorzystam- niestety rzeczywistosc zewnetrzna nie zawsze bedzie zgodna z twoim zyczeniem, im predzej to zaakceptujesz tym zdrowszy umrzesz
tak wiec znad podrecznika psychologii pozdrawiam <nobody>
owsiankasb

10 maja 2013, 16:36

nobody pisze:dziekuje za szczegolnie odkrywcza i szczegolowo wrecz wzniosla porade, ale nie moge obiecac ze z niej skorzystam- niestety rzeczywistosc zewnetrzna nie zawsze bedzie zgodna z twoim zyczeniem, im predzej to zaakceptujesz tym zdrowszy umrzesz
tak wiec znad podrecznika psychologii pozdrawiam <nobody>

wiec czekaj dalej na swiat ktory nie istnieje, rowniez pozdrawiam <dietmar>
matpilch
Donator
Donator
Model: Inny

10 maja 2013, 17:29

Koniec tego offtopowania, co?
miata lov!
nobody

10 maja 2013, 17:30

edit: wracajac do tematu; sztuka rzariego gdyby miala torsena spelniala by kryteria prawda? mozesz ja rozszabrowac (felgi, gwint, ktory chetnie od Ciebie odkupie, moglibysmy sie dogadac np.) i za +/- 7 kola masz taki egzemplarz jaki chcesz. Czy to dobra cena? sam sobie odpowiedz na to pytanie[/quote]

chyba niebardzo. gwintowane zawieszenie akurat bym zostawil a zamiasttych felg musialbym przeciez kupic inne wyszloby na to samo, plus torsen montaz na pewno cos jeszcze itp i robi sie blisko 9000 - to juz wolalbym ta z sopot 1.8 za 10.000
tak w ogole to troche sie zgapilem bo byla tu na forum 1.8 na choc nie wiem czy z torsenem i poszla za 4.000 podobno - to bylo cos dla mnie
ale dziekuje za troske

[ Dodano: 10-05-2013, 18:31 ]
matpilch pisze:Koniec tego offtopowania, co?

oczywiscie, przepraszam
Misio

11 maja 2013, 6:18

Witam. Zna ktos ten samochod lub sprzedajacego:

http://otomoto.pl/mazda-mx-5-memories-ii-klima-skora-2005-C28316098.html

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Lobo

11 maja 2013, 12:07

Misio pisze:Witam. Zna ktos ten samochod lub sprzedajacego

ja oglądałem u niego jedną ANI
jak chcesz znać moje zdanie to PW
Some tough motherfuckers always try to skate up hill…
I’m one of them.
Gajdzi

12 maja 2013, 17:44

Witam serdercznie,

Panowie, chciałem podpytać czy ktoś z forumowiczów miał przjemność oglądania poniższej mazdy z Oleśnicy:

http://allegro.pl/mazda-mx5-1-6-110-km-i3217191323.html

Obrazek

Z góry dzięki za informację.
"Proste są dla szybkich samochodów - Zakręty dla szybkich kierowców"
Colin McRae
bartol

13 maja 2013, 16:14

witam czy ktoś zna może ten samochodzik
http://moto.gratka.pl/tresc/mazda-mx-5-15095936.html#324722351873dce3,1
dzięki na informacje
Awatar użytkownika
Mac
Wersja: Jedyna taka

13 maja 2013, 16:52

Ja wiem tylko, że jak sam szukałem (styczeń) to był za 9500
"Gdyby Bóg lubił przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach"
~Colin McRae

Autopromocja. Zapraszam na foto-fanpage: https://www.facebook.com/Picture68-871358819596568/
kawo

13 maja 2013, 17:41

Panie i Panowie! Ogólnie patrząc na oferty sprzedaży Mx 5 to jest bryndza w Polsce. Widać jak marginalne ilości tych aut w Polsce się sprzedawały i sprzedają. Nie ma z czego wybierać nawet jak się nie ma dużych wymagań. Kupienie nie zajechanej i nie poskładanej NB FL w cenie niemałej przecież, bo 25-28 tys. zł, a mowa o aucie 10-letnim to jak strzał przysłowiową 10. Ja rozumiem, że w tym zakresie wiekowym nie można oczekiwać cudów, ale ww. kwota nie jest też nikła jak za tak wiekowe auto. Można już wymagać, aby auto nie było składane z trzech, z rozsądnym przebiegiem i jako tako zadbane, bo przecież te auta są używane często sezonowo, nie są typowymi wołami roboczymi. Tymczasem spójrzmy na allegro i czy inne otomoto co tam stoi... Zazdroszczę w tym zakresie naszym zachodnim sąsiadom, bo tam może i nie jest sam lukier i naciągaczy pewno też sporo, ale przynajmniej jest wybór. Nie trzeba czekać na okazję, a nuż coś się pojawi jak u nas i rzuca się na to 100 osób od razu, ale tam w zasadzie codziennie na mobile.de jest coś rozsądnego przynajmniej w ogłoszeniu, sporo od prywatnych sprzedających. Wersji multum. Niestety nie mam możliwości jechać i tam kupować. Rozmarzyłem się...:)
Awatar użytkownika
Mac
Wersja: Jedyna taka

13 maja 2013, 18:09

W sumie to na forum jest parę ciekawych ofert, a i tak nikt nie bierze...
"Gdyby Bóg lubił przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach"
~Colin McRae

Autopromocja. Zapraszam na foto-fanpage: https://www.facebook.com/Picture68-871358819596568/
offthe
Kontakt:

13 maja 2013, 18:27

Bo ludzie chcą za darmo.. Sznurka łatwiej sprzedać.. gorzej z dobrze utrzymanym samochodem.. a powinno być na odwrót.
bartol pisze:witam czy ktoś zna może ten samochodzik
http://moto.gratka.pl/tre...722351873dce3,1
dzięki na informacje

O ile dobrze pamiętam to ona już tam stoi conajmniej od marca zeszłego roku, kiedy ja szukałem swojej i cena była wyższa.
I don't like being overtaken. It's a sign of weakness.
kawo

13 maja 2013, 18:51

Mac pisze:W sumie to na forum jest parę ciekawych ofert, a i tak nikt nie bierze...

gdzie są te ciekawe oferty?
ODPOWIEDZ