jak w temacie... w lusterku wstecznym mam obraz jakby zza mgly, nieostry. duzo odblaskow itp.
czy to normalne w tych lusterkach? moze da sie cos z tym zrobic?
nie ostry widok w tylnym lusterku
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
"Wskakuj mała (dozwolone do lat 18tu)"
Chyba standard, ja już się przyzwyczaiłem.
Łoś
blaise pisze:jak w temacie... w lusterku wstecznym mam obraz jakby zza mgly, nieostry. duzo odblaskow itp.
czy to normalne w tych lusterkach? moze da sie cos z tym zrobic?
Wizyta u okulisty ??

dachu, po prostu światło pada z każdej strony i się robią odblaski. Pewnie przy
zamkniętym dachu nie masz tego efektu...
my również nie zauważyliśmy problemów z lusterkiem,
w jednym aucie mieliśmy tego typu problem z lusterkiem, ale przyczyną tego był dzwon, silnik źle usiadł po naprawie, był gdzieś przesztywniony i wibrował, a lusterko z nim - obraz nieostry rozmazany
w jednym aucie mieliśmy tego typu problem z lusterkiem, ale przyczyną tego był dzwon, silnik źle usiadł po naprawie, był gdzieś przesztywniony i wibrował, a lusterko z nim - obraz nieostry rozmazany
U mnie nie zauważyłem żadnych problemów z lusterkiem - jest wyraźnie i ostro. Chociaż może po prostu nie zwracałem na tą "mgłę, odblaski i niewyraźność" uwagi. Soczewki noszę dobrane ~2-3 miesiące temu więc widzę na 90% dobrze 

tel: 500294594 skype: lediable86
Ja także nieostro widzę co za mną się dzieje, ale tylko kiedy mam dach założony. Ta folia w tylnej szybce jakoś dziwnie załamuje światło i po odbiciu od lustra obraz jest zamglony. Kiedy się oglądam przez ramię, to tego nie ma.
Bez dachu jest OK, chociaż widok podzielony na pół poziomą czarną kreską
... to od windshota

Bez dachu jest OK, chociaż widok podzielony na pół poziomą czarną kreską

... to od windshota

a ja nie widzę ostro bez okularów
a tak serio serio to przy wyższych prędkościach bez dachu 

- Fiveopac
- Administrator
- Model: NC
- Wersja: 2,5 Turbo
- Kontakt:
Mialem tak przez chwile, ale tylko podczas jazdy w zakresie 80 -120 km/h. Przyczyna bylo niewywazone kolo, powstawaly bardzo male drgania, niewyczuwalne na karoserii ale wystarczajace by wprawic lusterko w rezonans.
- Akar.Zaephyr
- Model: Inny
- Kontakt:
Jeśli mogę zasugeruję tylko jedną rzecz - sprawdź czy nie masz czasem lusterka przestawionego w tryb nocny 

"Klucznik" Akar
Ex-owner of 409.945th Miata
Current ND2 dreamer.
Ex-owner of 409.945th Miata
Current ND2 dreamer.
-
- Model: NB
- Wersja: miracle
Akar.Zaephyr pisze:sprawdź czy nie masz czasem lusterka przestawionego w tryb nocny
haha, dzisiaj wracałem w trasie wieczorem i pstryknąłem lusterkiem w górę bo strasznie świeciło i faktycznie po tym zabiegu wszystko widać ale jakby przez mgłę. Od razu pomyślałem o tym temacie

ja nie mam żadnych problemów z lusterkiem, z początku przy zamkniętym dachu jak szyba w dachu się trochę poruszała to dziwnie się patrzyło (mgły żadnej nie było

Podepnę się pod stary temat, żeby nie zakładać nowego.
Nieostry widok, ale nie w lusterku wstecznym tylko przez tylną miękką szybę z plastiku.
Pytanie – czy taką szybę z plastiku można odświeżyć, tj. pozbawić zmatowień i zarysowań. Gdzieś, kiedyś o tym czytałem, ale nie przypomnę sobie gdzie. Są pewnie jakieś środki i metody - zrobić to tak, aby widoczność poprawić a nie pogorszyć ? Chodzi wyłącznie o szybę – dach jest OK.
Nieostry widok, ale nie w lusterku wstecznym tylko przez tylną miękką szybę z plastiku.
Pytanie – czy taką szybę z plastiku można odświeżyć, tj. pozbawić zmatowień i zarysowań. Gdzieś, kiedyś o tym czytałem, ale nie przypomnę sobie gdzie. Są pewnie jakieś środki i metody - zrobić to tak, aby widoczność poprawić a nie pogorszyć ? Chodzi wyłącznie o szybę – dach jest OK.