Reszta to okolice Sandomierza- jazda 50-80km/h i trochę po mieście.
Paliwo PB95. Pomiar dość dokładny, bo zalałem pełny bak do odbicia i po przejechaniu tych 620km zalałem znowu do odbicia

jak bardzo paliwozerne sa silniki w waszych miatkach
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Alan pisze:Prędkość 90-100km/h.
Tomai pisze:Alan pisze:Prędkość 90-100km/h.
Jak wy to robicieja zawsze się zmuszam w trasie - jedź spokojnie, jedź spokojnie, jedź spokojnie a potem o.......... TIR, redukcja, trójka, 7000.... i ... eco driving szlag trafił
Alan pisze:Główny motywator dla mnie to cena benzyny Poza tym lubię się tak bawić w jak najniższe spalanie i chciałem sprawdzić ile miata wciągnie przy takiej jeździe Natomiast nie lubię jeździć z większymi prędkościami (szczególnie top down), bo wieje, jest głośno, silnik wyje i w ogóle jakoś mx-5 nie nadaje się dla mnie do takiej jazdy.
Tomai pisze:A jeśli komuś chodzi o rekordy niskiego spalania to polecam włożyć Diesla pod maskę. Jak widać można
Alan pisze:Zdarzyło mi się już robić trasy 200km Yarisem 1,0 ze spalaniem 4,0l z 4 osobami
DEXTER pisze:Ostatni spot pojeżdżawkowy poznański. Wtorek, zalałem pod korek, licznik wyzerowany. Śmigamy z emixami. Dużo czerwonego polajakieś 80km, potem Poznań praca-dom. 140km i 14 litrów
arturo_tiburon pisze:wybaczcie i linczujcie ale nie mogę zrozumieć o co chodzi z tym spalaniem na 100 km ...ten litr czy dwa więcej to równowartośc ca. hotdoga, coli , piwa, kebaba, gazety ......albo oczywiście odpowiednio dwóch w/w ....czy naprawdę średnio licząc warto godzinę sobie odmawiać przyjemności depnięcia? żeby nie było że rzucam słowa na wiatr chciałbym zaproponować sponsoring pełnego baku dla posiadacza mx5 który wjedzie na ułęż zatankowany pod korek zgodnie z zaleceniami starszyzny i uda mu się spalić wszystko do palącej się rezerwy i leżącej wskazówki .... jak będzie kilku w finale to powołamy komisje kto ma mniej
arturo_tiburon pisze:wybaczcie i linczujcie ale nie mogę zrozumieć o co chodzi z tym spalaniem na 100 km ...ten litr czy dwa więcej to równowartośc ca. hotdoga,