Czy ktoś zna tę Mazdę z Otomoto/Allegro ?

PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

Myszon
Model: NC
Kontakt:

07 paź 2011, 19:53

JTMX-5NBFL pisze:DEXTER prosiłem Cię abyś do mnie zadzwonił. Nie zadzwoniłeś, tylko prosiłeś abym pisał referaty na temat swojej "srebrnej"...
Napisz na forum co szukasz.... Rocznik, kolor, model i czy FAKTYCZNIE jesteś zdecydowany, bo może tracimy czas "rozmawiając" z Tobą...
Jeśli uważasz, że moje auto jest "za tanie" to napisz proszę o ile mam cenę podwyższyć.
A jeśli mam rozwiać Twoje podejrzenia "stosunku kasy do jakości" to zapraszam Cię do linku:
https://picasaweb.google.com/106078160351854899191/MazdaMX5NBFL2001r83000km?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPDKtbu16ayyuQE&feat=directlink

Jeśli chodzi o tą srebrną NBFL to przed kupnem bym wnikliwie ją sprawdził lub spytał o przeszłość sprzedawce bo wg mnie (to tylko sugestie - może na zdjęciach tak śmiesznie światło pada, a w "realu" jest OK):
- poduszka pasażera, a deska rozdzielcza ma inny odcień
- dziwny odcień lakieru na obu podłużnicach i pasie przednim (w porównaniu do ściany grodziowej)
- dziwny odcień lakieru na tylnym zderzaku (w porównaniu do tylnego błotnika)
- jak jest zdjęcie pokazujące lewy próg oraz tylny lewy błotnik to dziwią mnie te punktowe "wgniotki" w nadkolu (wtf?) po drugie to spód progów dziwnie ładny czysty i bez oznak korozji jak na ten rocznik, ale skoro auto ma 80tys przebiegu i będzie to potwierdzone w serwisie to jak najbardziej ok :)
- no i ta dźwignia zmiany biegów... (rzecz gustu)

... i jeszcze pewnie trzeba doliczyć koszty rejestracji auta z zagranicy, pytanie tylko czy akcyza już opłacona (w terminie 5 dni od wjechania auta do Polski) oraz opłata skarbowa, no chyba że auto na umowie będzie na jakiegoś Ahmeda z Niemiec :shock:
JTMX-5NBFL

07 paź 2011, 20:09

Myszon, błądzisz, całe szczęście, że to tylko sugestie...
Zapewniam Cię, że każdy zainteresowany otrzymuje całą dokumentację fotograficzną "przed" oraz dokumenty stwierdzające wszelkie opłaty. Zostaje przegląd i rejestracja 356zł. Kupujący dostaje fakturę vat-marża i nie płaci podatku!
Żałuję że mieszkam w Poznaniu, albo inaczej.... żałuję, że jeżdżę mx-5, albo jeszcze inaczej.... szkoda, że te auto jest takie tanie, bo zaczynają nim jeździć niewłaściwi ludzie!
DEXTER
Model: NA

07 paź 2011, 20:45

JTMX, owszem nie zadzwoniłem... jak do wielu innych osób. Pracuje chwilowo na dwa etaty i do tego studiuje zaocznie.

Nie jestem gdybaczem żadnym. CHCĘ KUPIĆ MX-5.
Sprzedałem poprzedni samochód ok 3 tygodni temu a od jakiegoś miesiąca szukam MX-5 o tyle o ile Twoją moge podjechać obejrzeć to inne są "trochę" dalej. Liczę, że koże ktoś inny wiedzieć cokolwiek na ich temat. W celu np. weryfikacji tego co mówi właściciel.

Na auto chcę przeznaczyć 18 000zł i szukam NB (FL jak już sie zorientowałem nie dostanę).
Chcę kupić zadbany egzemplarz, nie ważne z jakim silnikiem. Kolor też nieistotny.
Jedyny wymóg to skóra.
Czy wymagam aż tyle?
Liczę się z "pakietem startowym", który w przypadku auta używanego zawsze występuje, nie jestem z tych co chcą kupić 10-15 letnie auto igła cycek i malinka bo takie to w salonie stoją.

W poprzednie auto w przeciągu roku włożyłem drugie tyle ile dałem, a efekty końcowe (doprowadzania do dobrego stanu) i tak nie były zadowalające. Dlatego nie chcę kupić jak najmłodszego auta nie ważne w jakim stanie i później pompować bez końca pieniądze.

Pozdrawiam!!
DEX
Spidi

07 paź 2011, 20:52

DEXTER, w takim razie czemu jeszcze nie jedziesz po tą Mazdę http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?p=121833#121833
:roll:
SPIDI
majkel
Administrator
Administrator
Model: Inny

08 paź 2011, 6:57

DEXTER pisze:Jedyny wymóg to skóra.

Ja bym się na Twoim miejscu aż tak do tego nie przywiązywał. "Skóra", którą mazda wstawia seryjnie jest oględnie mówiąc bardzo pośledniej jakości i bardzo szybko zaczyna wymagać napraw. To właściwie bardziej ceratą powinni nazywać. A że jedynymi elementami skórzanymi są fotele, to bardzo prosto możesz sobie tapicerkę skórzaną dołożyć.

Po
eM
chwilowo bezmiatowy :)
była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......
Awatar użytkownika
dmk
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom, Recaro

08 paź 2011, 8:11

W tym speedzie widzę dwa poważne problemy - lampa (poza ASO na zamówienie praktycznie nie do dostania) oraz felga (racing hurt się trochę przytarł i obawiam się, że może być krzywy). Do tego klepanie pasa przedniego, bo też trochę pogięty... podejrzewam, że ktoś zdjął te wszystkie elementy, bo straszyły wyglądem.
Jest: MX-5 NDRF 2.0 - viewtopic.php?f=22&t=26399
Była: MX-5 NB 1.8T - viewtopic.php?f=22&t=2932
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
DEXTER

08 paź 2011, 9:35

majkel_c, z sumie to masz rację. Na rzecz ogólnego dobrego stanu auta olałbym skórzane taborety. Tapicerka na dwa fotele nie będzie zbytnio droga.

Wczoraj czytałem wątek o cieknących dachach w MX-5 i zacząłem się bać, że kupie takiego titanica... Jest jakiś dobry sposób aby sprawdzić szczelność dachu? myjnia? (karcher chyba za duze ciśnienie ma żeby na nim sprawdzać) sorki że takie małe ot.

Pozdrawiam
DEX
Awatar użytkownika
dmk
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom, Recaro

08 paź 2011, 10:28

DEXTER pisze:majkel_c, z sumie to masz rację. Na rzecz ogólnego dobrego stanu auta olałbym skórzane taborety. Tapicerka na dwa fotele nie będzie zbytnio droga.

Wczoraj czytałem wątek o cieknących dachach w MX-5 i zacząłem się bać, że kupie takiego titanica... Jest jakiś dobry sposób aby sprawdzić szczelność dachu? myjnia? (karcher chyba za duze ciśnienie ma żeby na nim sprawdzać) sorki że takie małe ot.

Pozdrawiam
DEX

Gdzie zacząłeś takie bzdury czytać? Dach nie cieknie sam w sobie - musiałby być rozcięty w jakimś newralgicznym miejscu!
Jest: MX-5 NDRF 2.0 - viewtopic.php?f=22&t=26399
Była: MX-5 NB 1.8T - viewtopic.php?f=22&t=2932
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
Awatar użytkownika
Marta
Model: ND
Wersja: Sky Passion

08 paź 2011, 11:58

DEXTER ja tak czytam co Ty piszesz i mam wrażenie, że poprzednie auto musiało Cię strasznie skrzywdzić :))) Dach nie przecieka, chyba że masz uszkodzone poszycie lub coś jest nie tak z uszczelkami przy drzwiach. Zawsze można przed zakupem polać wodą mineralną z butelki :)
Musisz się też nastawić, że takiego auta NIE WOLNO myć na automatycznej myjni!!! Tylko ręczna, najlepiej taka, gdzie robią od razu konserwację dachu.

[ Dodano: 08-10-2011, 13:04 ]
majkel_c - nie zgodzę się z Tobą co do słabej jakości skór, w moim aucie z 2003r. nie trzeba nic naprawiać, nic nie popękało, są normalne ślady użytkowania. To chyba zależy od eksploatacji i od tego, w czym siadasz na fotelu.
zoharek
Wersja: Subaru Outback H6

08 paź 2011, 12:12

Przesadzacie z tym dachem. Byłem raz na automatycznej i szczoty nie są problemem, jedynie przy suszeniu miałem stracha, bo dach się ugiął między pałąkami dość mocno :mrgreen: Oczywiście nic się nie stało, samochód w środku suchy, ale już nie jeżdżę, za dużo emocji było :twisted: Natomiast na ręcznej zawszę proszę, żeby Karcherem po uszczelkach nie dawał bocznych, bo się ugną i woda poleci do środka, oczywiście zawsze zapominają i mam pojedyncze kropelki na boczkach na przykład. Podczas deszczu podobnie, raz jeden zdarzyło mi się to samo co na ręcznej, ale wiatr był okrutny i deszcz praktycznie poziomo padał, czyli efekt podobny jak przy Karcherze ;)
DEXTER

08 paź 2011, 12:46

A tutaj na forum to czytałem :mrgreen:
Marta, poprzedniczka mnie nie skrzywdziła, po prostu kupiłem ją w słabym stanie i to się mściło. Teraz chcę tego uniknąć :)

Auto myje zawsze ręcznie mięciutką szczotką ;) Na automatycznej byłem raz, Mercedesem, wyjechałem ze złamanym znaczkiem i anteną ;P
Awatar użytkownika
funky
Donator
Donator
Wersja: 1.8

08 paź 2011, 17:20

Dexter, na żywo Marty samochodu nie miałem okazji widzieć, ale już to jak dba o auto i w jakim stanie wizualnym jest powinno Cię zachęcić, poza tym cena i rocznik..bajka

btw, mam wrażenie, że sam nie wiesz czego chcesz :P
DEXTER

08 paź 2011, 17:36

funky ja doskonale wiem czego chcę :) zadbanego auta i nic więcej, nawet kolor mam gdzieś :P
Awatar użytkownika
funky
Donator
Donator
Wersja: 1.8

08 paź 2011, 18:02

i właśnie dlatego Cię nie rozumiem - masz podane na tacy super wychuchane auto w super kasie, a Ty ciągle coś kombinujesz.
Skąd pomysł z dachem? Naprawdę nie masz pomysłu jak sprawdzić czy dach przecieka? Sorry, ale pierwsze co mi przychodzi do głowy to biorę auto na myjnię bezdotykową i z bezpiecznej odległości leję po dachu, a ktoś siedzi w środku. Druga opcja to butelka wody za 2zł i jazda...
Pomijam już pomysł przeciekania tego dachu i skąd to Ci się wzięło..
Czytając Twoje wypowiedzi zaczynam wątpić czy Ty poważnie myślisz o kupnie auta i to w dodatku takiego jak MX-5.
Obrazek

miatasm.com
DEXTER

08 paź 2011, 18:46

Skąd mi się to wzięło? ano stąd, wyobraź sobie , że przeglądając forum natrafiam na różne wątki i je czytam i też na takowy trafiłem.
Pomysł na sprawdzenie dachu rewelacja! Pytając o to miałem na myśli jak sprawdzić ewentualne newralgiczne punkty, o których zresztą czytałem też na tym forum.
Proszę nie rób ze mnie smarkacza, który brandzluje się przed plakatem z mx-5.
Odpowiadam jeszcze raz, że ja zdrowy na ciele i umyśle (chyba :mrgreen: ) chcę kupić samochód jakim jest MX-5.

A z właścicielką od podanego auta na tacy jestem w kontakcie.

no offence

pozdrawiam
dexter
Spidi

08 paź 2011, 22:41

Ja przed zakupem swojej Mazdy przekopałem forum od góry do dołu, wzdłuż i wszerz... i nie spotkałem się z problemem przeciekania dachu.
No chyba, że ktoś ma pocięty, popękany to zwracam honor...
Dexter z całym szacunkiem ale Twoje podejście do kupowania samochodu, jak widać nie tylko dlamnie, jest całkoowicie nie zrozumiałe.
Poza tym gdybyś uważnie czytał forum to wiedziałbyś, że 18k za tak wyposażoną NBFL z '03 roku z przebiegiem ponieżej 100k km, to cena zdecydowanie okazyjna...
Wszyscy mówią Ci to od kilku dni... a Ty dalej szukasz nie wiadomo czego.
Sory stary ale próbuję Cię zrozumieć i nic nie jestem w stanie!? :roll:
SPIDI
Borgir

09 paź 2011, 9:37

Witam,

Czy ktoś już może oglądał ten egzemplarz? Lub może jakieś doświadczone oko zobaczy na fotkach więcej niż taki żółtodziób jak ja :wink:

:arrow: http://otomoto.pl/mazda-mx-5-1-6-super-stan-C19242115.html

[URL=http://img51.imageshack.us/img51/57/mazdazogloszenia.jpg]Obrazek[/URL]
Jeśli diesel, to TDCi. Tylko Do Ciężarówki :mrgreen:
Awatar użytkownika
Gecko
Donator
Donator
Model: NB
Kontakt:

09 paź 2011, 9:58

Spidi pisze:Poza tym gdybyś uważnie czytał forum to wiedziałbyś, że 18k za tak wyposażoną NBFL z '03 roku z przebiegiem ponieżej 100k km, to cena zdecydowanie okazyjna...
Wszyscy mówią Ci to od kilku dni... a Ty dalej szukasz nie wiadomo czego.
Sory stary ale próbuję Cię zrozumieć i nic nie jestem w stanie!?

Ja też tego nie pojmuje. Szukając MX-5 NB (NBFL) w dowolnym kolorze, z dowolnym silnikiem, za 18k zł, w stanie który nie będzie wymagał wkładu finansowego i z niskim przebiegiem nawet bym się nie zastanawiał tylko już jechał do Marty po swoje nowe auto :wink: Dexter, kupuj, tankuj, jeździj i nie marudź :mrgreen:
Szczupak

09 paź 2011, 15:59

Borgir pisze:Witam,

Czy ktoś już może oglądał ten egzemplarz? Lub może jakieś doświadczone oko zobaczy na fotkach więcej niż taki żółtodziób jak ja :wink:

:arrow: http://otomoto.pl/mazda-mx-5-1-6-super-stan-C19242115.html

[URL=http://img51.imageshack.us/img51/57/mazdazogloszenia.jpg][url=http://img51.imageshack.us/img51/57/mazdazogloszenia.th.jpg]Obrazek[/url][/URL]

moje słabo doświadczone oko widzi tam w zasadzie tylko jeden mankament: cena :onie: :onie: :onie:
13k za totalnie seryjny samochód z 91 roku i z przebiegiem 192kkm? w życiu bym tyle nie dał, jakkolwiek cudnie by nie wyglądał...
Życie jest za krótkie, żeby jeździć nudnymi samochodami.
Awatar użytkownika
Marta
Model: ND
Wersja: Sky Passion

09 paź 2011, 16:35

bardzo dziekuje za mile opinie o moim aucie, bardzo zaluje, ze musze sie go pozbyc :((
Pawulon
Kontakt:

09 paź 2011, 21:28

DEXTER nad czym, Ty się zastanawiasz? Masz podany samochód na tacy!
Szkoda tylko, że Marta nie sprzedawała wcześniej bo na pewno bym się skusił i kupił :grin:
- Videorejestratory Samochodowe
- Tusze tonery do Drukarek - pawkor@onet.pl

Pozdrawiam, Paweł
Awatar użytkownika
pinokiobosss
Model: NB FL
Wersja: Memories II

10 paź 2011, 9:28

halo,czy ktoś zna ten egzemplarz ? http://otomoto.pl/mazda-mx-5-C20767298.html
Załączniki
Bez tytułu.jpg
koldi
Model: NC FL
Wersja: 2.0 PRHT

10 paź 2011, 13:48

pinokiobosss pisze:halo,czy ktoś zna ten egzemplarz ? http://otomoto.pl/mazda-mx-5-C20767298.html

Środek z NB, przód z NBfl - nie wiem czy bywały takie "przejściówki"?

Poducha odstaje od kierownicy. No i coś za tanie, jak na tyle inwestycji, które właściciel opisuje i auto ponoć w idealnym stanie.
Awatar użytkownika
pinokiobosss
Wersja: Memories II

10 paź 2011, 14:28

dzieki za odpowiedz, cene w/g mnie tez okazyjna - miałem nadzieje że to ktoś z forum i auto jest tutaj znane, ale trudno; jak bede mial chwile to podskocze i je obejże z bliska - cheers
trójkąt kwadrat prosta
Don Corleone
Wersja: RevolutionReloaded

10 paź 2011, 16:04

koldi pisze:Środek z NB, przód z NBfl - nie wiem czy bywały takie "przejściówki"?

Nie bywały. To jest jakaś kombinacja bo rocznikowo to NBFL, wnętrze i boczki NB, ale z przełącznikami szyb z FL. Ciekawe jak z tylnymi lampami?
.
Awatar użytkownika
Sigma
Donator
Donator
Wersja: Unplugged

10 paź 2011, 20:44

Don Corleone pisze:
koldi pisze:Środek z NB, przód z NBfl - nie wiem czy bywały takie "przejściówki"?

Nie bywały. To jest jakaś kombinacja bo rocznikowo to NBFL, wnętrze i boczki NB, ale z przełącznikami szyb z FL. Ciekawe jak z tylnymi lampami?

Zapewne NB. Sprzedawca w opisie wytłumaczył, że jest to NB. A po stłuczce został wstawiony przód od NBFL.
"A designer knows he has achieved perfection not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away." – Antoine de Saint-Exupéry
Obrazek
Don Corleone
Wersja: RevolutionReloaded

10 paź 2011, 20:54

Ale NB 2001?
Chyba, że w Urząd w dowód wpisał datę pierwszej rejestracji w Niemczech, a nie produkcji :roll:
.
Agi
Model: NC FL2
Wersja: Club

10 paź 2011, 21:28

Don Corleone pisze:Ale NB 2001?
Chyba, że w Urząd w dowód wpisał datę pierwszej rejestracji w Niemczech, a nie produkcji :roll:

Tak wpisują.
2010-2011 NCFL Sport 2.0 PRHT '09 Papryka
2011-2016 NBFL MAZDASPEED Miata 1.8 Turbo '05 Filipek
2019 - ? NCFL Club 2.0 Powershift '13 Kolo
Awatar użytkownika
misiekrk
Wersja: NA6 115

14 paź 2011, 13:50

Witam,
czy ktoś widział lub zna ten samochód http://motoallegro.pl/mazda-mx-5-1995-i1873907603.html - czy faktycznie jest warty swojej ceny? Bo na zdjęciach wygląda super a to trochę daleko ode mnie. 90 koni trochę mnie odstrasza bo nawięcej jeździłem NA 1,8 kumpla oraz 1,6 115 i nie wiem jak radzi sobie 1,6 o obniżonej mocy. Bardzo chciałbym kupić NA i to na dłużej a ta po "renowacji" z opisu zapowiada się jakby miała trochę pojeździć bez problemów np blacharskich co w NA na aukcjach jest normą.
Pozdrawiam
artur

14 paź 2011, 14:44

misiekrk, po pierwsze wrzuć zrzut ekranu zgodnie z regulaminem

a po drugie (też pytam bo pewności nie mam), czy model z 1995 r. nie powinien mieć jednak 115KM?
Były NA, NB, NC, z ND się wstrzymam, bo na razie mnie nie zachwyciła ;) Obecnie jest Legacy H6
ODPOWIEDZ