Głosy przeciwko zabijaniu i hodowli zwierząt dla pozyskania

Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Moderator: Moderatorzy

salvador

04 gru 2012, 22:47

Bez komentarza. Warto uruchomić własne sumienie i dopisać się do listy.

Do podpisania, przeciw zabijaniu i hodowli zwierząt dla pozyskania futra http://antyfutro.pl/co-mozesz-zrobic/ Warto dołączyć się do akcji i porosić też o to znajomych

Mało wspólnego z samochodami, ale możliwość dotarcia do wielu ludzi. Jeśli temat będzie bulwersował admina i Szanownych forumowiczów, to proszę o usunięcie.
Nawet porządne zapalniczki są na benzynę
solt

05 gru 2012, 8:51

Hodujemy krowy dla pozyskania zrazow i tatara oraz smietanki do kawy, swinie dla schabowych i salcesony, kury dla jaj i rozna, i marchewke dla marchewki. Od tysiecy lat. Cos tam hodujemy, zeby cos tam pozyskac, bo nie bardzo da sie to wyprodukowac z poliestru.

Temat dosc sliski i sugerowalbym jednak zamkniecie zanim inny oszolom mojego pokroju napisze cos rownie infantylnego ;-)
Powstrzymać przyzwyczajenia i odłożyć gumówke na półkę...
Awatar użytkownika
thekingisback
Model: NB FL
Wersja: Sportive

05 gru 2012, 9:46

dlatego proponuje zostać wegetarianinem ;)
"Woda, której dotykasz w rzece, jest ostatkiem tej, która przeszła, i początkiem tej, która przyjdzie; tak samo teraźniejszość."
artur
Model: Inny

05 gru 2012, 9:50

thekingisback pisze:dlatego proponuje zostać wegetarianinem ;)

to również jest przejaw hipokryzji ;)
[url]http://www.florini.pl/blog/rosliny-czuja-krzycza-i-zapamietuja/[/url]
solt pisze:sugerowalbym jednak zamkniecie

popieram, zaraz będzie tu jatka
Były NA, NB, NC, z ND się wstrzymam, bo na razie mnie nie zachwyciła ;) Obecnie jest Legacy H6
solt

05 gru 2012, 11:42

artur pisze:to również jest przejaw hipokryzji
http://www.florini.pl/blo...-i-zapamietuja/

no wlasnie.. czas żreć kamienie :mrgreen: :turla:
Powstrzymać przyzwyczajenia i odłożyć gumówke na półkę...
wojteks
Model: NA

05 gru 2012, 13:51

Do Kosza z tym tematem!
autopaga

05 gru 2012, 14:39

Ja jestem przeciwny, ale jedynie pozyskiwaniu futer z dzikich zwierząt oraz myślistwu, natomiast hodowla to co innego, musi być, stejk to jedno, ale czym tu kierę obszyć jak nie skórą;)
mateo

05 gru 2012, 15:16

Nie chcę tu nic pisać. Ale część z nas siedzi na świniach, podziurawionych dla lepszej wentylacji.

Lepiej zamknąć.

Nikt tutej (sic!) nie będzie nam zabraniał kierownic Nardi, ani miłych w dotyku lewarków.
Talking Head
artur

05 gru 2012, 15:55

mateo pisze:kierownic Nardi, ani miłych w dotyku lewarków

mnie by mogło się oberwać od środowisk sprzeciwiających się wyrębowi lasów deszczowych ;)

ok, ale żeby było poważnie, temat jest niezwykle istotny, ale też bardzo delikatny, porównałbym go do spierania się o kwestie religijne - łatwo tu o jakiś radykalizm, którego i tak nam nie brakuje, choćby w dyskusjach nt. tunningu optycznego (choć kaliber jest znacznie mniejszy)

najlepiej będzie, jeśli moderatorzy wyedytują wszystkie posty poza pierwszym i zamkną temat - zostanie dla potomności, a nie będzie kusił
Były NA, NB, NC, z ND się wstrzymam, bo na razie mnie nie zachwyciła ;) Obecnie jest Legacy H6
Meanmachine
Model: NB FL

05 gru 2012, 16:38

solt pisze:Hodujemy krowy dla pozyskania zrazow i tatara oraz smietanki do kawy, swinie dla schabowych i salcesony, kury dla jaj i rozna, i marchewke dla marchewki. Od tysiecy lat. Cos tam hodujemy, zeby cos tam pozyskac, bo nie bardzo da sie to wyprodukowac z poliestru.

+100 000

Baaaaaaaaardzo dyplomatycznie to ująłeś solt, a TEMAT JEST tak infantylny, że nie wiem czy na to zasługuje. Więc zamykać jak najszybciej bo zaraz napiszę co o tym myślę. :twisted:

PS
W temacie hipokryzji, dlaczego 'przyjaciele' zwierząt nie walczą o prawa jedwabników w niewoli? Wiem że nie są zbyt urocze, no ale chyba przecież nie o to w tym chodzi?
Awatar użytkownika
niemampojeciaa

05 gru 2012, 17:11

mateo pisze:część z nas siedzi na świniach, podziurawionych dla lepszej wentylacji

zapewniam Cię, że nikt :wink: bo ta skóra to z krówek jest a nie ze świnek.

a co do tematu to ja yyyyy

nic nie powiem :razz:
:)
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator
Model: NB

05 gru 2012, 19:22

Na prośbę prawie wszystkich zamykam. :cool:
Jest ryzyko - jest przyjemność
Zablokowany