Badania techniczne nowe przepisy

Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Moderator: Moderatorzy

kermit01
Model: Inny
Wersja: Japoński :P

16 paź 2017, 15:58

No to w sumie w praktyce nic sie nie zmienia. Pewnie i tak większość bedzie brała kasę na końcu zeby nie tracić klientów jak by co.
Zreszta w przypadku porobionych miat, wydaje mi sie, ze warto zapytać wcześniej czy bedą robić problemy. Bo o zawias czy hamulce to sie raczej nie martwię..
Awatar użytkownika
tomasz01
Donator
Donator
Model: NA

16 paź 2017, 16:01

turbo pchała pisze:Szczerze to nie wiem czy taki roll bar nawet jest legalny z prawnego punktu widzenia.

A jak te samochody przechodzą przeglądy teraz? Później będzie dokładnie tak samo - przepisy dotyczące obowiązujących przepisów (znaczy dopuszczenia samochodu) się chyba nie zmieniają :?:
Awatar użytkownika
turbo pchała
Model: NB FL
Wersja: Silver Blues

16 paź 2017, 16:07

Tak ale ja co roku mam problem. A to za niskie, to kierownica nie ta, to nie wierzą że zapinam się w zwykłe pasy itp. Teraz trafię na takiego który powie ok a potem że nie dopuści i dupa. Sezon na załączniki nadchodzi.
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."

Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60
Obrazek
Awatar użytkownika
nick.es
Moderator podróży
Moderator podróży
Model: NB FL

16 paź 2017, 16:10

Bez paniki. Będzie jak było. Damy radę ;)
Awatar użytkownika
rachey
Model: NB
Wersja: Miracle

16 paź 2017, 16:27

tomasz01 pisze:
turbo pchała pisze:Szczerze to nie wiem czy taki roll bar nawet jest legalny z prawnego punktu widzenia.

A jak te samochody przechodzą przeglądy teraz? Później będzie dokładnie tak samo - przepisy dotyczące obowiązujących przepisów (znaczy dopuszczenia samochodu) się chyba nie zmieniają :?:

Mi raz nie chcieli zrobić przeglądu przez roll, ale przynajmniej diagnosta powiedział przed badaniem, że on tego nie podbije i kazał jechać gdzie indziej.
Roll jest nielegalny, bo jest ingerencją w konstrukcję samochodu
Soul Red NB- kiedy mózg mówi ND, ale portfel mówi NB
Awatar użytkownika
pirul
Moderator techniczny
Moderator techniczny
Wersja: RX-7 FB2 '83

16 paź 2017, 16:55

Poważnie taki problem jest z rollbarami? To teraz będę się zastanawiał czy montować do siebie...

Bo z kwestiami typu zawias, fotele czy kierownica ja nigdy problemu nie miałem, wydech też może być wydumany tak długo jak nie urywa głowy i trzyma emisje.

Rada dla Was - kupić NA, zaresjestrować na żółte i po kłopocie ;)
RS
Donator
Donator
Model: NA

16 paź 2017, 18:18

W jaki sposób zarejestrowanie na żółte ma rozwiązać problem? To dopiero stwarza problem przy jeździe autem po torze, a seryjne i tak przejdzie przegląd.

IMO typowa zmiana pod publiczkę, która nic nie zmieni. Co najwyżej pojawi się opcja wstępnego sprawdzenia stanu auta za przykładowo 30pln. Bądźmy szczerzy - stacja diagnostyczna, która uwala za pierdoły za chwilę będzie musiała zwinąć biznes, bo nikt tam nie będzie jeździć. Takie informacje szybko się rozchodzą.
Awatar użytkownika
pirul
Moderator techniczny
Moderator techniczny
Wersja: RX-7 FB2 '83

16 paź 2017, 20:47

To był żart w stronę tego, że na żółtych nie trzeba robić przeglądów co roku.
Awatar użytkownika
TerminatorPi
Donator
Donator
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom

17 paź 2017, 19:46

Zawsze można próbować w kierunku SAM.
Dyzia Bo czerwone są najszybsze
Tylko kierowca jest zielony :-D
Koza team member!
ODPOWIEDZ