po mocnym hamowaniu (jak sie włączy ABS) i opuszczeniu pedału, słychać jakieś brzęczenie pod maską. czy ktoś może wie co to może być?
dzięki za pomoc
problem z ABS. ???
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
- Model: NA
ABS to nie jest najmocniejsza strona MX5. U mnie praktycznie nie działa. Będę musiał kiedyś sie w końcu z tym przejechać do serwisu... Bo jak jest to niech już działa...
Mayk pisze:to normalne, nie przejmuj się. To jest standardowy dźwięk jaki wydaje ABS po czymś takim
podczas hamowania to rozumiem, że słychac ABS ale ten dzwięk przez jakies 2-3 sekundy po hamowaniu mnie martwi. to napewno normalne???
w mazdzie tak njeszcze nie maialem ale w innych autach to normalne
Witam
Mam problem z ABS do ktorego wlasnie sie przymierzam od jakiegos czasu.
Bylem u elektryka i podłączył pod komputer, wyszło że przedni lewy czujnik jest uszkodzony, ale jak sprawdzaliśmy orezystancja czujnika to jest identyczna jak prawego co by wskazywało że jest jakieś uszkodzenie w wiązce, a nie samego czujnika.
I mam takie pytanie, czy ktoś posiada schemat instalcji elektrycznej ABS do NBFl, tak prace by poszły by pewnie dużo szybciej niż powolne dochodzenie co jest do czego/
Pozdrawiam
Mam problem z ABS do ktorego wlasnie sie przymierzam od jakiegos czasu.
Bylem u elektryka i podłączył pod komputer, wyszło że przedni lewy czujnik jest uszkodzony, ale jak sprawdzaliśmy orezystancja czujnika to jest identyczna jak prawego co by wskazywało że jest jakieś uszkodzenie w wiązce, a nie samego czujnika.
I mam takie pytanie, czy ktoś posiada schemat instalcji elektrycznej ABS do NBFl, tak prace by poszły by pewnie dużo szybciej niż powolne dochodzenie co jest do czego/
Pozdrawiam