Witam wszystkich serdecznie....
Zakupiłem nowe radyjko do miaty i cos miałem bałagan w kościach wywaliło mi całe podświetlanie wewnątrz, cała tablice i resztę.
Szukałem tych bezpieczników w standardowych miejscach (pod kierownicą i pod maską)
ale nic nie znalazłem tylko pod maska kilka duzych do wentylatora itp.
Czy mozecie mi pomoc???Moze jakies zdjecia z ksiązeczki miaty macie???
Dzieki i pozdrawiam
Bezpieczniki gdzie sie znajdują???
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Dokładnie jak napisał poprzednik, na ściance nadkola. Niestety miejsce umieszczenia jest dość feralne i dla wymiany bezpieczników trzeba się wczołgać pod kierownice.
heh ... to nie wiecie jak sie zmienia bezpieczniki w smarcie roadster
w mx-5 jest ŁATWY dostęp...
ehh...

w mx-5 jest ŁATWY dostęp...
ehh...
Witam,
Ja mam znowu inny problem. Pewnego dnia probujac zapalic madzie zalegla cisza, zadne swiatla, wskazniki, kompletnie nic. Pomyslalem wiec ze pewnie siadl mi akumulator wiec wykrecilem go i naladowalem. Po powrocie i zamontowaniu akumulatora dalej to samo. Przekrecam kluczyk i zadna kontrolka sie nie pali. Pomyslalem ze to moze byc bezpiecznik. Otworzylem maske i stwierdzilem ze jeden przetwornik (prawdopodobnie od zaplonu) jest przepalony i chcialem go wyciagnać. Niestety plastik rozlecial mi sie w rekach. Czy ktos wie jaka moze byc przyczyna, moze ja sie myle, ze to przetwornik?? A po drugie czy rozwalenie go przez przypadek da sie go jakos naprawic, w sensie wymienic??
Dzieki z gory za pomoc
Ja mam znowu inny problem. Pewnego dnia probujac zapalic madzie zalegla cisza, zadne swiatla, wskazniki, kompletnie nic. Pomyslalem wiec ze pewnie siadl mi akumulator wiec wykrecilem go i naladowalem. Po powrocie i zamontowaniu akumulatora dalej to samo. Przekrecam kluczyk i zadna kontrolka sie nie pali. Pomyslalem ze to moze byc bezpiecznik. Otworzylem maske i stwierdzilem ze jeden przetwornik (prawdopodobnie od zaplonu) jest przepalony i chcialem go wyciagnać. Niestety plastik rozlecial mi sie w rekach. Czy ktos wie jaka moze byc przyczyna, moze ja sie myle, ze to przetwornik?? A po drugie czy rozwalenie go przez przypadek da sie go jakos naprawic, w sensie wymienic??
Dzieki z gory za pomoc