nie dawno kupiłem Miate (więc ten post jest również nijako moim debiutem i przedstawieniem sie tutaj) i nie zamierzam sie z nią rozstawać na najbliższe miesiące, a wręcz przeciwnie

Niestety straszy mnie myśl, jak wybrać sie nia na narty?
Najmilej oczywiście było by złożyć dach i wsunąć deski za fotel pasażera lub ew. przywiązać do rollbar'a/zagłówków... niestety po jeździe dach będzie dość zmarznięty i boje sie, że przy jego zakładaniu na czas postoju mógłby popękać... a poza tym może sie zmienić pogoda na czas powrotu i nie wypali powrót z nartami w miejscu dachu...
W związku z tym nie pozostaje mi chyba inne wyjście niż kupno bagażnika "dachowego",
a tu pojawia sie problem. Gdzie, o ile jest taka możliwość, mogę kupić taki gadżet?
Widziałem na kilku zdjęciach MX5 z takim bagażnikiem do którego można by przywiązać deski (taki zwykły bagażnik jak w maluszkach), czy ktoś może wie gdzie mógłbym takowy kupić?

Ew. może jest jakiś producent, robiący "współczesne" bagażniki do których da sie założyć swego rodzaju moduł trzymający narty? (kiedyś widziałem coś takiego w SLK - narty wpoprzek na bagażniku)