Witam,
Niedługo zakładam swojego HT i pamiętam, że przy 100+ świszczy powietrze dość uciążliwie po stronie kierowcy.
Wszystko wygląda i przylega niby ładnie ktoś miał już jakieś takie przygody i gotowe rozwiązania dla mnie?
Jakieś pomysły na test szczelności powietrza (z woda nie ma żadnych problemów).
Pozdro
Hard Top - świszcząca uszczelka przy 100+
Ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi uszczelkami?
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
- Model: NB MSM
- Wersja: Mazdaspeed
Mogę się tylko domyślać jak to jest u Ciebie, ale problemem może być rozcięta uszczelka na na szczycie trójkątnej szybki (po stronie podnoszonej szyby).
Drogie rozwiązanie to kupno całej uszczelki (w ASO chyba 300 zł), która jest niemal dookoła drzwi.
Niemal bezpłatnym rozwiązaniem jest (wg użytkowników 323f - okna również bez ramek), wklejenie od wewnątrz uszczelki kawałka taśmy izolacyjnej - podobno się sprawdza (słyszałem z ust właściciela 323f, ale nie testowałem).
Drogie rozwiązanie to kupno całej uszczelki (w ASO chyba 300 zł), która jest niemal dookoła drzwi.
Niemal bezpłatnym rozwiązaniem jest (wg użytkowników 323f - okna również bez ramek), wklejenie od wewnątrz uszczelki kawałka taśmy izolacyjnej - podobno się sprawdza (słyszałem z ust właściciela 323f, ale nie testowałem).
NA`94 1.8 Supercharged - Laser Blue - 230 KM, 264 Nm
NBFL`04 1.8 Mazdaspeed - Velocity Red - 185 KM, 230 Nm
NA`91 1.6 Classic Red - 115 KM,135 Nm
NBFL`01 1.8 Sportive Supercharged - Crystal Blue - 183 KM,212 Nm
NBFL`01 1.8 Laser Blue - 146 KM,168 Nm
NBFL`04 1.8 Mazdaspeed - Velocity Red - 185 KM, 230 Nm
NA`91 1.6 Classic Red - 115 KM,135 Nm
NBFL`01 1.8 Sportive Supercharged - Crystal Blue - 183 KM,212 Nm
NBFL`01 1.8 Laser Blue - 146 KM,168 Nm
O widzisz to już mam od czego zacząć (i oby na tym się skończyło
). Z tą taśmą to niegłupi pomysł
- za kilka dnia będę wrzucał HT na moją madzie i będę szukał winnego elementu.
Tyle co pół godziny temu naprawiałem za pomocą taśmy izolacyjnej trzeszczące guziki na GoPro HD Hero, już jest prawie idealnie, jeszcze z dwie warstwy i będzie błoga cisza
.
Pozdro

Tyle co pół godziny temu naprawiałem za pomocą taśmy izolacyjnej trzeszczące guziki na GoPro HD Hero, już jest prawie idealnie, jeszcze z dwie warstwy i będzie błoga cisza

Pozdro