Nie wkreca sie na obroty
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
Niespodziewanie kaprysow Miaty ciag dalszy. Tym raze jednak naprawde juz nie mam pomyslu o co chodzi. Powymianie uszczelniacza walu i zlozeniu wszystkiego do kupy nagle przestala odpalac. Odpala tylko z gazem do podlogi i nie chce sie wkrecac na obroty ?? Mapa w ecumajstrze jest ok i dzialala super, wtryski sa ok, cewki kable i swiece tez. Probowalem rozne konfiguracje z odma nic nie dalo... Wiazka jest ok, kable sprawdzone, wszystko szczelne, pompa paliwowa ok. Naprawde nie mam pomyslu.
AWD + RWD = ;D
OldTomFrost pisze:Powymianie uszczelniacza walu i zlozeniu wszystkiego do kupy nagle przestala odpalac. Odpala tylko z gazem do podlogi i nie chce sie wkrecac na obroty ?? Mapa w ecumajstrze jest ok i dzialala super, wtryski sa ok, cewki kable i swiece tez. Probowalem rozne konfiguracje z odma nic nie dalo... Wiazka jest ok, kable sprawdzone, wszystko szczelne, pompa paliwowa ok. Naprawde nie mam pomyslu.
Hmm. Zagadka. Konieczność otwierania przepustnicy przy uruchamianiu normalnie wskazuje na zbyt dużą dawkę paliwa. Ja bym na początek sprawdził jednak dokładnie czy kabelki do EMa się gdzieś nie porozpinały i czy on jeszcze poprawnie wtryskami steruje. Ewentualność druga, podłączenie czujnika położenia przepustnicy i przepływomierza (a właściwie tu chodzi o czujnik temperatury powietrza). Kwestię rozrządu pomijam, bo zakładam że po wymianie uszczelniacza dobrze wszystko złożyłeś.
Po
eM
-
Mayk, EM3 FIT
AWD + RWD = ;D
-
Update. Sprawa sie rozwiazala, koniec koncow okazalo sie ze rozrzad byl zle zlozony
Walki byly opoznione baaardzo. Szkolny blad ktorego nikt sie nie spodziewal - nie pierwszy raz rozrzad w niej byl przeciez sciagany. Przezyla to dzielnie pomimo tego ze leciala na totalnym braku powietrza.

AWD + RWD = ;D