Bardock pisze:wiem majkel_c bo mojego kumpla obrobili ostatnio w garazu, z restzą było o tym głośno ostatnio we wiadomościach
Hehe, u moich znajomych obrobili swego czasu 10 samochodów jednej nocy. I chyba im się wszystkie graty do toreb nie zmieściły bo następnej nocy przyszli ponownie. A mojemu osobistemu sąsiadowi w przeciągu 2 miesięcy 3 razy wymontowali fabryczną nawigację z passata. Wymontowali, nie wyrwali. Konsola była bardzo delikatnie zdemontowana, wszystkie śrubki równo poukładane...
Bardock pisze:Jeśli chodzi o radio to nic nie pomoże, chyba, że pancerna szyba i extra zamki w drzwiach, wiec to jest nieuniknione.
Szkoda zabezpieczać w ten sposób. Standardowe radio kosztuje znacznie mniej niż straty których narobią przy pokonywaniu takich zapór.
Bardock pisze:ale mowa była o kradzieży auta
ano
solo997 pisze:a wracając do tematu teraz takie te złodzieje wyuczone że najnowsze auto dla nich to ponoć kilka sekund
Bez przesady. Wykorzystują jedynie błędy producentów. Prosty przykład, w hondach seryjny komp jest tak zamontowany, że dostajesz się do niego w ciągu 3 sekund za pomocą palca podważając plastikową zaślepkę. Wtyczka na wierzchu, kompa nawet nie trzeba wyjmować. Odpinasz wtyczkę, podłączasz swój komputer z kieszeni i odjeżdżasz. Cała operacja trwa 15 sekund. Proste ? Tyle że w przypadku emiksa raczej bym się kradzieży na części ani na sprzedaż nie spodziewał, tu się zgodzę z kuflem. Zresztą, przecież jak by Ci go ukradli i gdzieś pojechali to zaraz ktoś w odpowiednim wątku zaraportuje gdzie Twoja miata jeździ
Po
eM