Krótka relacja z III Youngtimer Party, które odbyło się 13 października w Poznaniu. W ostatniej chwili udało mi się uzyskać zgodę organizatora na udział naszych NA w tej imprezie. Ponieważ było jeszcze parę wolnych miejsc dopuszczono kilka młodszych niż przewidziano w regulaminie (max.1982 rocznik), klasycznych samochodów jak nasze NA, BMW 635 CSI, czy Porsche Carrery.
W skrócie:
-cały dzień jeżdżenia, na drugi dzień wszyscy byli lekko obolali
-5 prób- liczył się najlepszy z trzech przejazdów każdej próby
-3 Miaty: 89r. Mikołaja, 93r. Wojtka i moja 95r.
-w klasie 90 do 150 KM zajęliśmy miejsca 2, 4 i 8 (na 21)
-w generalce miejsca 5, 8 i 15 (na 46 samochodów)
-2 miejsce Michała ("misza"), trochę mu pomagałem albo raczej przeszkadzałem ( na 3 przejazdy jechał pierwszy i ostatni, więc miał jeden przejazd mniej od pozostałych, a ja wygrałem z nim tylko na jednej próbie- jechał cały czas lekkim poślizgiem i nie zrobił żadnego większego błędu, a moim samochodem jeździ raz na kilka miesięcy )
-4 miejsce Mikołaja ("stig")- bez komentarza- pierwszy jego start samochodem w zawodach, ma prawo jazdy chyba niecałe 2 lata
-8 miejsce Wojtka ("wocio")- też całkiem dobre- jechał na marnych Fuldach z tyłu i 10-letnich zjechanych Toyach z przodu (na takich kupił ten samochód i postanowił dotrwać na nich do zimy)- samochód był kompletnie podsterowny, mimo to na jednej z prób miał drugi czas
-po raz kolejny stwierdzam: jazda Miatą to wielka przyjemnośći, ale tak na prawdę można ją docenić jeżdżąc bardzo ostro po bezpiecznej, krętej, gładkiej, bardziej lub mniej śliskiej drodze
-i na koniec anegdotka: podjeżdżamy do kolejki na następną próbę, wysiadam i słyszę -"o przyjechało małe złe autko", pytam czemu złe, przecież jest sympatyczne, na to otrzymuję wyjaśnienie- "złe, bo takie szybkie". Było to sympatyczne, bo to "małe złe autko" wypowiedziane było z uśmiechem.
Załączam kilka zdjęć, zrobionych przez Macieja Rzepeckiego, który jechał z Mikołajem.
Piotr Kolasiński
"Małe złe autka" na - III Youngtimer Party
Moderator: Moderatorzy
- Załączniki
-
- próba 5.jpg (65.11 KiB) Przejrzano 822 razy
-
- próba 4.jpg (56.04 KiB) Przejrzano 826 razy
-
- próba 3.jpg (32.81 KiB) Przejrzano 849 razy
-
- próba 2.jpg (32.56 KiB) Przejrzano 823 razy
-
- próba 1.jpg (27.64 KiB) Przejrzano 847 razy
-
- zwycięzca w generalce.jpg (29.12 KiB) Przejrzano 836 razy
-
- z tymi dwoma troszkę przegraliśmy.jpg (32.07 KiB) Przejrzano 854 razy
-
- wojtek z pokolorowanym komputerowo dachem- taki będzie.jpg (24.91 KiB) Przejrzano 862 razy
-
- to wielkie capri udało się pokonać.jpg (25.91 KiB) Przejrzano 848 razy
-
- wojtek w kolejce na próbę.jpg (27.96 KiB) Przejrzano 853 razy
piotr k.
I jeszcze kilka zdjęć.
Relacja na stronie Automobilklubu Wlkp : www.aw.poznan.pl
Relacja na stronie Automobilklubu Wlkp : www.aw.poznan.pl
- Załączniki
-
- mikołaj.jpg (23.28 KiB) Przejrzano 841 razy
-
- michał i ja '.jpg (23.59 KiB) Przejrzano 836 razy
-
- jedyny w klasie do 150 KM którego nie pokonaliśmy.jpg (27.1 KiB) Przejrzano 861 razy
-
- mikołaj, wojtek, piotr i michał.jpg (29.6 KiB) Przejrzano 859 razy
-
- chyba ładniejsze od tych nowych beemek.jpg (31.43 KiB) Przejrzano 833 razy
-
- michał zdarł mi trochę opon.jpg (24.43 KiB) Przejrzano 875 razy
-
- rodzinne miaty i porsche.jpg (25.4 KiB) Przejrzano 860 razy
-
- też sympatyczne.jpg (38.61 KiB) Przejrzano 822 razy
-
- reprezentacja klubu.jpg (32.67 KiB) Przejrzano 856 razy
-
- ta ar miała piękny 6 cylindrowy dźwięk.jpg (28.33 KiB) Przejrzano 828 razy
piotr k.
Jeszcze 3 zdjęcia:
- Załączniki
-
- i jeszcze 3 większe beemki.jpg (30.41 KiB) Przejrzano 847 razy
-
- michał.jpg (18.09 KiB) Przejrzano 851 razy
-
- na koniec przejechalismy 4 pełne okrążenia.jpg (20.13 KiB) Przejrzano 860 razy
piotr k.
Witam, widac ze super wypad, no i że miata daje rade i dogania swietnie prowadzoną mantę, swoją drogą znam bardzo dobrze kierowce zwycięzce, zachęcam również do brania udziału na torze w miedzianej górze. Trochę mniej prób ale również jest na co popatrzeć.
Gratulacje. Świetne wyniki. Imprezka bardzo fajna sądząc po opisie. Szykuje się może w najbliższym czasie coś podobnego? Można wiedzieć jaki był koszt udziału?
pilot obowiązkowy ?