mała dziurka w dachu
czy jest jakiś siuwaka do zaklejenia
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
zauważyłem że robi mi sie malutka dziurka w dachu, ok 2mm pękniecie, czy są jakieś kleje żeby zakleić aby to zjawisko się nie powiększało??
mx5 10th Anniversary
Jeśli chodzi o pęknięcia boczne, niektórzy "cerują" wszywając cały pas na krawędź, ale estetyka tego wydaje się gorsza niż z przerwaniem. W razie czego można w rozsądnej cenie wymienić całe poszycie u Pietrygi. Widziałem, wygląda całkiem ok.
- MiC
- Model: NB
- Wersja: najmocniejsze N/A
- Kontakt:
Arist nie przesadzaj...
jak robota jest ladnie zrobiona to dach po wymianie krawedzi wygląda OK a koszt takiej roboty to ułamek ceny w porównaniu do szycia całego dachu...
ja kupiłem miatę z małą dziurą na środku i jest od środka zaklejona łatką. z zewnątrz prawie nie widać.
wszytsko zależy gdzie i jaka dziura
PS:diegrox ostatnio wymieniał krawędzie, obczaj u niego.
jak robota jest ladnie zrobiona to dach po wymianie krawedzi wygląda OK a koszt takiej roboty to ułamek ceny w porównaniu do szycia całego dachu...
ja kupiłem miatę z małą dziurą na środku i jest od środka zaklejona łatką. z zewnątrz prawie nie widać.
wszytsko zależy gdzie i jaka dziura

PS:diegrox ostatnio wymieniał krawędzie, obczaj u niego.
N/A is best!!!
LOUD pipes save lives!!!
LOUD pipes save lives!!!
Witam. Osoby z Krakowa mają ułatwione zadanie bo w Wieliczce jest profesjonalna firma, która się zajmuje dachami materiałowymi. Ja w swojej ma przecięcie ok.8cm na prawej ściance dachu i standardowo popękany na krawędziach i w Warszawie i okolicach nie mogę znaleźć firmy, która by mi to zacerowała. Jeden w Ząbkach mi powiedział, że ewentualnie może mi to zgrzać(bo to vinyl), ale to wymaga zdjęcie dachu a to już koszt 450zł + m2 vinylu ok. 50euro i sam mi odradził roboty. Nie wiecie gdzie może mi to ktoś zrobić w woj. mazowieckim?
MiC, drobna dziurka to na pewno nie ma o czym gadać, tylko regenerować, ale ja pisałem o czymś takim o czym pisze DanPlut, że zniszczenia są poważniejsze i koszt to parę stówek. Wymiana całego to 1 tys. zł. Czasami bardziej się opłaca, bo stary po kosztownej naprawie nadal może pękać i windować koszty kolejnych napraw.
Miracle 1.8 2000 r. --> na szaber
- MiC
- Wersja: najmocniejsze N/A
- Kontakt:
no tak z tym sie zgodzę
ja mam mistrza co vinyl mi z 900zl szyje,
i nie bawiłbym się z regeneracje bo ogólnie dach w mizernym stanie mam
ale na szczęście termin na nowy dach zbliża się wielkimi krokami
mam nadzieję że będzie zrobiony na tip top...

ja mam mistrza co vinyl mi z 900zl szyje,
i nie bawiłbym się z regeneracje bo ogólnie dach w mizernym stanie mam

ale na szczęście termin na nowy dach zbliża się wielkimi krokami

mam nadzieję że będzie zrobiony na tip top...

N/A is best!!!
LOUD pipes save lives!!!
LOUD pipes save lives!!!
-
- Donator
- Wersja: Magic
- Kontakt:
DanPlut pisze:Witam. Osoby z Krakowa mają ułatwione zadanie bo w Wieliczce jest profesjonalna firma, która się zajmuje dachami materiałowymi.
Gdzie konkretnie bp bym się tam wybrał. W swojej niedawno kupionej mam dziurki do połatania.
Zdrówko!
Qbatron pisze:Ja wymienialem u nich krawedzie dachu. Jest zrobione dobrze. Nie rewelacyjnie ale warte 3stow ktore zaplacilem.
Daj znac jak Ci dziurki polatali i czy w ogole sie tego podjeli...
No właśnie o tym mówię. Ja nie znalazłem nikogo w Warszawie i okolicach co by mi to zrobił za takie pieniądze.