[Warszawa] Dorobienie kluczyka + kodowanie immobilisera
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Witam,
gdzie mi sie uda cos takiego zrobic do NBFL? byłem już w galerii mokotów/arkadii ale nie mogli mi pomóc. Czytałem na forum że ktoś dorabiał w krakowie za 120 PLN bez problemu.
Jakieś pomysły? Ile to może kosztować?
gdzie mi sie uda cos takiego zrobic do NBFL? byłem już w galerii mokotów/arkadii ale nie mogli mi pomóc. Czytałem na forum że ktoś dorabiał w krakowie za 120 PLN bez problemu.
Jakieś pomysły? Ile to może kosztować?
Ostatnio zmieniony 03 sie 2010, 22:40 przez Karolina, łącznie zmieniany 1 raz.
A może skoczysz to AZ Auto (Puławska, niedaleko przed Piasecznem)? Choć w sumie to dowolny autoryzowany serwis mazdy powinien być w stanie to zrobić, tylko że akurat do AZ Auto ja mam zaufanie.
"Race car driving is like sex: all men think they're good at it" - Jay Leno
"I love work; it fascinates me; I can sit and watch it for hours." - O. Wilde
"I love work; it fascinates me; I can sit and watch it for hours." - O. Wilde
-
- Model: Inny
- Wersja: RevolutionReloaded
W Leclerc na al. Jerozolimskich dorabiałem dwa tygodnie temu. 170zł z immobilizerem.
.
gunio pisze:Witam,
gdzie mi sie uda cos takiego zrobic do NBFL? byłem już w galerii mokotów/arkadii

Były NA 1,6; NB 1.8
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
- dmk
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom, Recaro
Drogo macie w tej Warszawce
W Poznaniu 140zł mnie to kosztowało

W Poznaniu 140zł mnie to kosztowało

Jest: MX-5 NDRF 2.0 - viewtopic.php?f=22&t=26399
Była: MX-5 NB 1.8T - viewtopic.php?f=22&t=2932
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
Była: MX-5 NB 1.8T - viewtopic.php?f=22&t=2932
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
ja też szukam dalej, podobno na placu grzybowskim 10 jest punkt, tylko nie mam jakoś okazji..
kodowanie od 2000-2005 jest jednak inne i jest problem z tymi kluczykami, odsylaja raczej do serwisu
update: Twarda 38/40, powiedzieli ze zrobia za 250 PLN
http://www.czeremaga.pl/
kodowanie od 2000-2005 jest jednak inne i jest problem z tymi kluczykami, odsylaja raczej do serwisu
update: Twarda 38/40, powiedzieli ze zrobia za 250 PLN
http://www.czeremaga.pl/
karol435 pisze:Polecam Mazda Odyssey na Górczewskiej. Tez autoryzowany serwis a za taką usługę życzą sobie 120 zł. Byłem zdziwiony, bo w AZ Auto na Puławskiej chcieli 300zł.
wszystko super, ale jak się okazuje kodują tylko kluczyki w modelach od 2002 r. - i to ma być ASO

w takim razie będę sprawdzał punkty hipermarketowe

a tak na marginesie - AZ Auto nie jest już dealerem Mazdy, niemniej - z tego co widziałem - serwis nadal pracuje
-
- Donator
- Model: NB
- Wersja: Miracle
Możemy zrobić tak:
W Krakowie za dorobienie kluczyka z immo zapłaciłem jakieś 100zł.
Jak ktoś chce to można do mnie wysłać, dorobię tutaj.
Jeśli się zbierze więcej osób to może się da ponegocjować ceny.
pozdr
W Krakowie za dorobienie kluczyka z immo zapłaciłem jakieś 100zł.
Jak ktoś chce to można do mnie wysłać, dorobię tutaj.
Jeśli się zbierze więcej osób to może się da ponegocjować ceny.
pozdr
ja w piątek będę testował inne ASO w wawie, gdzie zaśpiewali 120zł za przekodowanie oryginalnego kluczyka, jak się sprawdzą to dam znać (jak nie to też oczywiście dam znać
)
a jak nie to zrobimy najazd na Kraków

a jak nie to zrobimy najazd na Kraków

udało mi się dziś dorobić kluczyk w polecanym przez Skylukera punkcie w CH Krokus w Krk przy Bora-Komorowskiego (dzięki Skyluker
). panowie podeszli do sprawy profesjonalnie, nie marudzili jak się okazało, że pierwsze kodowanie klucza nie dało rezultatu i zakodowali klucz z inną kością - śmiga
kluczyk w kształcie identyczny z tym co jest w NB, koszt 120zł
nadmienię, że wskazane przeze mnie powyżej ASO w Wawie nie dało rady

nadmienię, że wskazane przeze mnie powyżej ASO w Wawie nie dało rady

Witam, musiałam dorobić kluczyk do mojej nowej madzi i pojechałam na Dąbrowskiego 16 w WARSZAWIE gdzie jest (i był od zawsze...) mały zakładzik specjalizujący się w kluczykach samochodowych. Pan wziął ode mnie 150 pln za dorobienie i zakodowanie i jeszcze zameczki przesmarował
)

Witam,
Czy ktoś może wie jak wygląda sprawa z dorobieniem kluczyka do NC i może polecić dobre miejsce w Łodzi?
Widzę, że z dorobieniem do NB nie ma większego problemu w Warszawie, ale obawiam się, że w NC może nie być tak łatwo. Mam zwykły kluczyk z immobilizerem (nie kartę).
Pozdrawiam
Czy ktoś może wie jak wygląda sprawa z dorobieniem kluczyka do NC i może polecić dobre miejsce w Łodzi?
Widzę, że z dorobieniem do NB nie ma większego problemu w Warszawie, ale obawiam się, że w NC może nie być tak łatwo. Mam zwykły kluczyk z immobilizerem (nie kartę).
Pozdrawiam
Bardock pisze:Kolego spójrz na temat tego wątku. Dotyczy on Warszawy, więc jak chcesz dostać dokładna pomoc to szukaj w odpowiednim wątku, a jak go nie ma to załóż
Tak, tak, zauważyłem, że wątek dotyczy to Warszawy. Chyba po prostu niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Bardziej mi zależy na zorientowaniu się, czy dorobienie kluczyka do NC też jest taką prostą sprawą i będzie kosztowało mniej więcej 150 - 300 zł, czy w NC jest to bardziej skomplikowana operacja i w związku z tym pociąga za sobą o wiele wyższe koszty. Chyba nie potrzebnie zapytałem dodatkowo o miejsce w Łodzi

Nie chciałem duplikować tematu, ale chyba rzeczywiście lepiej, żebym takie pytanie zadał w dziale technicznym.
Pozdrawiam
- Bardock
- Model: Inny
- Wersja: S3 1.8T
Piszesz że masz zwykły kluczyk z immo. Sam nie mam immo w aucie, ale czytając powyższe posty to nie widzę w tym problemu. Idziesz, dostajesz nowy kluczyk z wgranym immo pod Twoje auto. No chyba, że to inaczej wygląda.
Ja natomiast bym prosił jakby ktoś dorabaił kluczyk do NA by zamieścił zdjęcie, nigdzie nie moge znaleźć ładnego, tylko takie co mają wielkie główki :/
Ja natomiast bym prosił jakby ktoś dorabaił kluczyk do NA by zamieścił zdjęcie, nigdzie nie moge znaleźć ładnego, tylko takie co mają wielkie główki :/