info dla fanów dymka....

Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Moderator: Moderatorzy

Aro

08 mar 2010, 13:24

Wroniasty pisze:AroJano, nie zauważyłeś, że to jest dział OFF TOPIC*? Jeśli temat Ci nie pasuje i nie masz nic do powiedzenia, oprócz lamentowania, bo Ci wadzi to nie odwiedzaj go

* zgodnie z opisem tego działu: Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Dziękuje Ci bardzo kolego że mnie uświadomiłeś...
Pozdrawiam.
Były NA 1,6; NB 1.8
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator
Model: NB

08 mar 2010, 13:35

Ponieważ zaczyna sie tu robić nerwowo to przypominam o zachowaniu poziomu dyskusji. Przecież się lubimy się i szanujemy swoje poglądy, każdy może mieć inne. Kwestią istotną jest jak je przedstawiamy.

W związku z powyższym proszę o wyrażanie poglądów pt.: „nienawidzę palaczy bo śmierdzą i są wstrętni” oraz „a właśnie że Ci będę dmuchał w nos a jak Ci się nie podoba to sobie idź” innymi słowy- w sposób wyważony. :mrgreen:
Jest ryzyko - jest przyjemność
Awatar użytkownika
Bardock
Model: Inny
Wersja: S3 1.8T

08 mar 2010, 14:02

Ja tylko dodam, że jestem po środku. Sam pale papierosy, ale gdy stoję na przystanku a obok ktoś pali jakiegoś śmierdziucha to mnie krew zalewa. Sam też staram się nie palić na przystankach bo jednak szkodzi to innym użytkownikom transportu miejskiego, a jak już muszę to idę na boczek. Wg mnie nie można mówić że jeśli komuś przeszkadza to niech odejdzie parę kroków dalej bo tym sposobem taka osoba będzie wędrowała na tym przystanku, a i tak nie znajdzie tego miejsca, bo sporo ludzi pali jednak... Tak jak wspomniałem, sam palę, ale na pewno nie powiem, że niepalący powinni sobie znaleźć inne miejsce bo to jednak MY palący przeszkadzamy, a nie ludzi którzy po prostu stoją i czekają na przystanku. I basta...
Awatar użytkownika
Ja_Misiek!
Model: NB MSM

08 mar 2010, 19:22

Bardock pisze:Ja tylko dodam, że jestem po środku. Sam pale papierosy, ale gdy stoję na przystanku a obok ktoś pali jakiegoś śmierdziucha to mnie krew zalewa. Sam też staram się nie palić na przystankach bo jednak szkodzi to innym użytkownikom transportu miejskiego, a jak już muszę to idę na boczek. Wg mnie nie można mówić że jeśli komuś przeszkadza to niech odejdzie parę kroków dalej bo tym sposobem taka osoba będzie wędrowała na tym przystanku, a i tak nie znajdzie tego miejsca, bo sporo ludzi pali jednak... Tak jak wspomniałem, sam palę, ale na pewno nie powiem, że niepalący powinni sobie znaleźć inne miejsce bo to jednak MY palący przeszkadzamy, a nie ludzi którzy po prostu stoją i czekają na przystanku. I basta...

i tak byc powinno. popieram w stu procentach. pale tak, zeby nie wadzic nikomu, licze ze inni beda palic tak, zeby nie wadzic mi.

jezeli chodzi o lokal, nie lubie tych dla palacych jak juz wczesniej pisałem. wiem ze problemem jestem ja, ktory pale, a nie ci ktorzy nie palą.

nie wiem, czy jestem inny ale sam jako palący nienawidze siedzieć w siekierze takiej, ze wyciągnietej reki nie zobacze. dramat.
Awatar użytkownika
Qbatron
Donator
Donator

08 mar 2010, 21:04

Nie dojdziemy tu do porozumienia bo ja pomimo bycia wielkim przeciwnikiem palenia, nie bardzo mam argumenty, ktore naprawde moga byc skuteczne.

Mozna by jedynie dywagowac na temat spopularyzowania palenia do tego stopnia ze nawet jak wlasni znajomi zwracaja uwage to sa olewani.
callum

09 mar 2010, 18:00

Na szczęście mam wrażenie, że coraz mniej osób pali. W latach 70. czy 80. mam wrażenie, że prawie każdy dorosły palił :) natomiast teraz (patrząc na moich znajomych) palacze to mniejszość. Oby tak dalej, dla ich własnego oraz naszego zdrowia :)
"Race car driving is like sex: all men think they're good at it" - Jay Leno

"I love work; it fascinates me; I can sit and watch it for hours." - O. Wilde
Jaro
Model: NA
Kontakt:

26 mar 2010, 9:37

no i pozamiatane :mrgreen: :mrgreen:
[URL=http://wiadomosci.onet.pl/2147171,11,senat_odrzucil_zakaz_palenia_w_miejscach_publicznych,item.html]TU[/URL]
Pozdrawiam

Jaro

MX-5 NA 1.6T
Rover

26 mar 2010, 10:36

Jaro pisze:no i pozamiatane :mrgreen: :mrgreen:
[URL=http://wiadomosci.onet.pl/2147171,11,senat_odrzucil_zakaz_palenia_w_miejscach_publicznych,item.html]TU[/URL]

no i gitara :razz:
Skyluker
Donator
Donator
Model: NB
Wersja: Miracle

26 mar 2010, 12:19

Trzeba pamiętać o bardzo ważnym aspekcie palenia - Akcyza, która jest znacznie wyższa niż koszty ich leczenia.

Wygląda na to, że gdyby nie było palaczy musielibyśmy zapłacić wyższe podatki. Ktoś za?
ODPOWIEDZ