Na wstępie chciałem przeprosić, iż "niezrzerzony" siedzę tutaj wciąż :] - długo was śledzę - żadko się odzywam - ale w potrzebie jestem. Otóż pół europy zwiedziłem - naszła mnie ochota na zwiedzenie europy połudiowej - jako że do Hiszpani daleko, a Francja i Włochy w lipcu to masakra - więc pomyślałem o Chorwacji - jako odpowiedniku najtańszym (może później grecja

Planuję wybrać się w lipcu właśnie do tegoż kraju - interesuje mnie przebieg trasy malowniczy (więc niekoniecznie najkrótszy i najszybszy), szukam też fajnych miłych i romantycznych miejscówek (raczej na pewno nad brzegiem morza). Bardzo udziela mi się charakter miejscowy starych mieścinek stworzonych tylko ze starych kamieniczek w kolorze piaskowym (wiem to durne

W kręgu zainteresowań mej lubej pozostacją wciąż Jeziora :]
Czy byłby ktoś skłonny poradzić i pomóc z bazą teleadresową i drogową w zamian za wirtualne piwko?
W zamian jestem skłonny pomóc jeśli chodzi o Baden-Wirtembergie, Freiburg i Hoch-Schwarzwald, Alzacje i północno zachodnią część Szwajcarii - tamte rejony znam dosyć dobrze - A Schwarzwald w szczególności
PS. może warto się zastanowić nad forumowym odpowiednikiem przewodnika po europie?