Co kupiłem:
-rok produkcji 2006
-kolor Galaxy Gray
-w kraju od 2010 roku
-serduszko 2.5l 172 KM
-wydech I.L .Motorsport BBK
-sprężyny Eibach 35
-stabilizatory od RX-8
-wzmacniacz Crunch MXB-480, głośniki Hertz HSK 165
-Japan Racing 17 7.5 ET 42
Główne zmiany na przestrzeni lat:
- szpera w miejsce otwartego dyfra
-skrzynia 6 biegowa
-sprzęgło w kewlarze
-hard top
-instalacja lpg
-klimatyzacja
-kompletny wydech od kolektora do końcówek
-ostre wałki
Minusy:
-Wizualne. Dla mnie to nie był priorytet bo to auto nigdy nie było typową wymuskaną bulwarówką. Wolę to zaznaczyć bo wiem, że są sztuki nawet w podobnym roczniku, już po całkowitym malowaniu lub takie spod kocyka gdzie ciężko o pojedyncze ryski na lakierze.
-Fotel kierowcy - wymaga wizyty u detailera, pasażer bez wad.
-Po zimie zapalił się abs na kilka chwil i czasem czuć pod nogą, że zbyt panicznie reaguje także do sprawdzenia.
-przegub prawy przód, przy skręcie czasem słychać, że kliknie
Przebieg to niecałe 140tys km. Sam motor miał około 20/30tys mniej niż to co na zegarach. W ubiegłym sezonie przy okazji dłubania przeszedł remoncik, jest też świeży rozrząd tak samo układ hamulcowy. Na plus nowe oponki Vredestein Ultrac - przejechane mają mniej niż 2 tyś km.
Po więcej szczegółów odsyłam do sekcji Nasze Mazdy Mx-5 gdzie na bieżąco opisywałem moje poczynania z tym autem. Link poniżej:
viewtopic.php?f=22&t=28339&p=559795#p559795
Przez ostatnie 4 lata przejechała może 8tys km. Ze względu na wady lakieru i kilka mniejszych tematów do skończenia/poprawy, proponuję 50 tys oczywiście do negocjacji po rozmowie na miejscu a wszystkich zainteresowanych zapraszam do kontaktu czy odwiedzin w Szczecinie

537079646