Tutaj sie witamy!
Moderator: Moderatorzy
- Rabe75
- Model: NB FL
- Wersja: Memories
Cześć,
chciałem się przywitać ponownie w tym zacnym gronie.
Wcześniej ( jakieś 14 lat temu) byłem w tej grupie szczęśliwym posiadaczem Mazdy NA z 1993 r. Odchowałem latorośl i czas by wrócić do starej pasji
Tym razem za kółkiem NB FL z 2004 r kupionej w tej samej stajni co poprzednia tzn. roadstery.pl ( pozdrawiam!)
Do zobaczenia w trasie!
Dawid
chciałem się przywitać ponownie w tym zacnym gronie.
Wcześniej ( jakieś 14 lat temu) byłem w tej grupie szczęśliwym posiadaczem Mazdy NA z 1993 r. Odchowałem latorośl i czas by wrócić do starej pasji

Tym razem za kółkiem NB FL z 2004 r kupionej w tej samej stajni co poprzednia tzn. roadstery.pl ( pozdrawiam!)
Do zobaczenia w trasie!
Dawid

- iamsadomaso
- Model: NA
- Wersja: Mariner Blue
- Kontakt:
Witam wszystkich!
Z tej strony Kamil, w końcu realizuje marzenie i trochę się maltretuję odbudową Marinery z '92r
Z tej strony Kamil, w końcu realizuje marzenie i trochę się maltretuję odbudową Marinery z '92r

Mam na imię Grzegorz, jestem z Rzeszowa, od 5 lat zachwycam się letnią jazdą modelem NA (2.0) z 2011r. Biała perła w automacie, zachwyt sięga zenitu, kiedy pokonujemy wspólnie zakręty 

- Załączniki
-
- B77A2527.jpg (10.61 MiB) Przejrzano 3276 razy
-
- B77A2680.jpg (12.08 MiB) Przejrzano 3276 razy
Cześć wszystkim.
Od ponad 7 lat chorowałem na Miate zbierając budżet i w końcu po zawodzie miłosnym stwierdziłem, że koniec czekania. Dzisiaj kupiłem swoją
Pozdrawiam wszystkich i jakby ktoś z okolic Poznania organizował jakieś spotkanie to dajcie znać, może akurat nie będę w pracy 🥲
Od ponad 7 lat chorowałem na Miate zbierając budżet i w końcu po zawodzie miłosnym stwierdziłem, że koniec czekania. Dzisiaj kupiłem swoją

Pozdrawiam wszystkich i jakby ktoś z okolic Poznania organizował jakieś spotkanie to dajcie znać, może akurat nie będę w pracy 🥲
- Załączniki
-
- IMG_5154.jpeg (7.32 MiB) Przejrzano 2240 razy
-
- Model: NA
- Wersja: 1.8
Cześć! Posiadam swoją pierwszą sztukę od czerwca, ale jeszcze się nie przywitałam. Jestem Kasia, a mój cudowny chrupek jest 94r i ma się póki co dobrze, choć trochę z nim roboty. 

- Załączniki
-
- IMG_20241101_162152.jpg (3.29 MiB) Przejrzano 1966 razy
-
- Model: ND RF
- Wersja: CLUB RF
Witam serdecznie,
postanowiłem zakupić ND II z USA. Aktualnie pewnie faluje sobie jeszcze gdzieś na oceanie, ale powoli przygotowuję się do jej odbudowy. Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję na owocną wymianę doświadczeń.
Marcin
postanowiłem zakupić ND II z USA. Aktualnie pewnie faluje sobie jeszcze gdzieś na oceanie, ale powoli przygotowuję się do jej odbudowy. Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję na owocną wymianę doświadczeń.
Marcin
- RacingMindset
- Model: Inny
- Wersja: S2000
Witam Wszystkich !
-
- Model: NC FL
Witam wszystkich!
Mam na imię Tomek i mieszkam w południowej części Wielkopolski. Z Mazdą jestem związany od bardzo dawna. Jestem właścicielem MX-3 od prawie dekady i poświeciłem jej mnóstwo pracy. Zapragnąłem również poczuć wiatr we włosach i po dość długich poszukiwaniach udało się kupić NCFL 2.0. Nie jest idealna, ale lubię pogrzebać przy aucie, więc pewnie jej stan się znacząco polepszy. Kto wie może nawet założę swój wątek na forum
Na razie czytam i się edukuję. Pozdrawiam wszystkich 
Mam na imię Tomek i mieszkam w południowej części Wielkopolski. Z Mazdą jestem związany od bardzo dawna. Jestem właścicielem MX-3 od prawie dekady i poświeciłem jej mnóstwo pracy. Zapragnąłem również poczuć wiatr we włosach i po dość długich poszukiwaniach udało się kupić NCFL 2.0. Nie jest idealna, ale lubię pogrzebać przy aucie, więc pewnie jej stan się znacząco polepszy. Kto wie może nawet założę swój wątek na forum

Cześć wszystkim.
Po zachorowaniu na GR86/BRZ i prawie kupieniu tego drugiego bo akurat był dostępny, dla świętego spokoju uznałem że sprawdzę jak się jeździ MX-5, no i w wyniku tego testu w tym miesiącu powinna zjechać z taśmy produkcyjnej moja zabawka.
Odrabiam teraz zadanie domowe, by wiedzieć co gdzie i jak w tym aucie. Karton klamotów już kupiony, garaż czeka.
Po zachorowaniu na GR86/BRZ i prawie kupieniu tego drugiego bo akurat był dostępny, dla świętego spokoju uznałem że sprawdzę jak się jeździ MX-5, no i w wyniku tego testu w tym miesiącu powinna zjechać z taśmy produkcyjnej moja zabawka.
Odrabiam teraz zadanie domowe, by wiedzieć co gdzie i jak w tym aucie. Karton klamotów już kupiony, garaż czeka.
-
- Model: ND
Dzień bardzo dobry
Jestem z okolic Polkowic. Jeżeli jest tu jakiś Forumowicz z okolic to proszę o info.
ND
Jestem z okolic Polkowic. Jeżeli jest tu jakiś Forumowicz z okolic to proszę o info.
ND
Witam serdecznie zacne grono, jestem Łukasz z Mikołowa, moją „piękną Mazdunie” jak ją nazwał sąsiad gdy ją pierwszy raz ujrzał
, zdobyłem 2 lata temu. Zwiedzając w drodze naiwności nasz piękny kraj w poszukiwaniach bezwypadkowej perełki w końcu dotarłem ponad 1000 km za Odrę, gdzie się poznaliśmy.
Po kilku latach czytania forum wypada się wreszcie zarejestrować, tym bardziej że zaczynam słyszeć z tył głowy jakieś dziwne głosy … SWAP… SWAP… nie wiem czy to normalne.
Kiedyś w młodości przechodziłem chorobę z gatunku 4x4, dwukrotnie nawet, Suzuki Samuraj ten syndrom się nazywał, może to jakieś powikłania.

Po kilku latach czytania forum wypada się wreszcie zarejestrować, tym bardziej że zaczynam słyszeć z tył głowy jakieś dziwne głosy … SWAP… SWAP… nie wiem czy to normalne.
Kiedyś w młodości przechodziłem chorobę z gatunku 4x4, dwukrotnie nawet, Suzuki Samuraj ten syndrom się nazywał, może to jakieś powikłania.

- Walderam
- Wersja: SkyFreedom ST
- Kontakt:
Witajcie
Jestem Waldek
Od 2 lat szczęśliwy posiadacz ND ST (SkyFreedom + Recaro), oczywiście Soul Red
Nie wiem czemu tak późno tutaj trafiłem
Ale lepiej późno niż wcale
A oto i ona: Pozdrowionka
Jestem Waldek
Od 2 lat szczęśliwy posiadacz ND ST (SkyFreedom + Recaro), oczywiście Soul Red
Nie wiem czemu tak późno tutaj trafiłem

Ale lepiej późno niż wcale

A oto i ona: Pozdrowionka
- pistenbully
- Donator
- Model: NB
- Wersja: 10th Anniversary
Waldek, ale śladów kręcenia bączków, to w tle zdjęcia nie widać!

- Walderam
- Wersja: SkyFreedom ST
- Kontakt:
Już batem po plecach na powitanie??
Ano śladów bączków nie ma, ponieważ gdyż bączki zazwyczaj kręcę przed myciem auta a nie tuż po (no mam takiego fioła na punkcie czystości zewnętrza i wnętrza), no a dodatkowo to bączki staram się kręcić raczej na kawałku czystego asfaltowego placu, żeby sobie lakieru nie pokiereszować - no wiadomo, że na nowy nabytek to jednak się trochę chucha i dmucha...
Pozdrowionka

Ano śladów bączków nie ma, ponieważ gdyż bączki zazwyczaj kręcę przed myciem auta a nie tuż po (no mam takiego fioła na punkcie czystości zewnętrza i wnętrza), no a dodatkowo to bączki staram się kręcić raczej na kawałku czystego asfaltowego placu, żeby sobie lakieru nie pokiereszować - no wiadomo, że na nowy nabytek to jednak się trochę chucha i dmucha...
Pozdrowionka

- Jaco_mx5
- Model: ND RF
- Wersja: ND3 SRC (2024)
Cześć
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
.
Świeżo po odbiorze czerwonego maleństwa.
Dotychczas przeglądałem forum oraz fora zagraniczne, zapoznając się z prawie wszystkimi podstronami o ND
.
W dawnych latach śmigałem Fordem Probe II
i ta miłość do sylwetki i sposobu wsiadania pozostała.
Autkiem "lata" się super, wieczny banan na twarzy
i poprawa humoru na zawołanie. Pomimo moich obaw o 184 cm wzrostu, wygodnie i przytulnie mi w środku (dwa palce do dachu).
I te dziecięce "machania" i migania światłami jak mijam wielokrotnie w Mysłowicach kolegę w RF Machine Grey
.
Nie planuję modyfikacji, zamierzam zachować "dziewiczy" look i mechanikę. Zmiana oleju co 10k/rok (pierwsza po 2k), regularny serwis, fusso99 na blachy itp. Zamówiłem tylko od azjatów przegródkę schowka na rękawiczki i gumową matę bagażnika za którą OEM Mazda woła 500 złotówek.
Cieszę się, że uległem "Miatozie" i trafiłem do forumowej społeczności.
Miata is always the answer
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów

Świeżo po odbiorze czerwonego maleństwa.
Dotychczas przeglądałem forum oraz fora zagraniczne, zapoznając się z prawie wszystkimi podstronami o ND

W dawnych latach śmigałem Fordem Probe II

Autkiem "lata" się super, wieczny banan na twarzy

I te dziecięce "machania" i migania światłami jak mijam wielokrotnie w Mysłowicach kolegę w RF Machine Grey

Nie planuję modyfikacji, zamierzam zachować "dziewiczy" look i mechanikę. Zmiana oleju co 10k/rok (pierwsza po 2k), regularny serwis, fusso99 na blachy itp. Zamówiłem tylko od azjatów przegródkę schowka na rękawiczki i gumową matę bagażnika za którą OEM Mazda woła 500 złotówek.
Cieszę się, że uległem "Miatozie" i trafiłem do forumowej społeczności.
Miata is always the answer
- Załączniki
-
- IMG_20250207_161620.jpg (192.83 KiB) Przejrzano 939 razy
-
- IMG_20250207_161610.jpg (197.22 KiB) Przejrzano 939 razy
-
- IMG_20250131_122639.jpg (202.07 KiB) Przejrzano 939 razy
-
- Mini miatka - autorstwa kolegi modelarza :)
- IMG_20250207_161643.jpg (180.62 KiB) Przejrzano 939 razy
-
Witam Szymon pozdrawiam z wielkopolski pierwsza w życiu mazda Mx5 ND 184 !!!
- Załączniki
-
- 20250227_212740.jpg (2.17 MiB) Przejrzano 822 razy
- lewap
- Wersja: 2.0 Homura ST
Cześć wszystkim,
Witam wszystkich forumowiczów, nabyłem nową Mx5 2.0 My 2024 Soft top Homura w najładniejszym kolorze
- Zircon Sand.
Cieszę się ze jest forum i fajna społeczność ludzi z Mx5, Ja z Katowic
Pozdrawiam
Witam wszystkich forumowiczów, nabyłem nową Mx5 2.0 My 2024 Soft top Homura w najładniejszym kolorze

Cieszę się ze jest forum i fajna społeczność ludzi z Mx5, Ja z Katowic
Pozdrawiam