[S] ND2 Soft Top 2.0 184KM
Recaro, Bilstein, Eibach itp.
Moderator: Moderatorzy
-
- Model: ND
- Wersja: ST/2.0/SkyFreedom
Nie powinienem tego robić, ale co mi tam...
Wstępnie wystawiam na sprzedaż moja Mazdę MX-5 ND2, rocznik 2019, Soft Top, 2.0, 184KM, Manual, SkyFreedom (Bose, Matrycowe światła itp) plus pakiet Sport (fotele Recaro, rozpórka, amorki Bilstein)
Brak Android Auto.
Kolor Machine Grey, oklejony folią typu "kameleon" marki Avery.
Polski salon, drugi właściciel, garażowana, nie używana od listopada do marca, zero korozji.
Bezwypadkowa, bezszkodowa, stan niemal jak z salonu.
Przebieg około 17k km.
Z dodatkowych rzeczy: immobilizer OMEGA, oraz akcesoryjne sprężyny obniżające Eibach (oryginały daje do auta).
Auto do obejrzenia w Pszczynie: 43-200
Cena 127000PLN. (Wiem, że może dużo, ale póki co brak ciśnienia na sprzedaż).
Kontakt na priv najlepiej.
Wstępnie wystawiam na sprzedaż moja Mazdę MX-5 ND2, rocznik 2019, Soft Top, 2.0, 184KM, Manual, SkyFreedom (Bose, Matrycowe światła itp) plus pakiet Sport (fotele Recaro, rozpórka, amorki Bilstein)
Brak Android Auto.
Kolor Machine Grey, oklejony folią typu "kameleon" marki Avery.
Polski salon, drugi właściciel, garażowana, nie używana od listopada do marca, zero korozji.
Bezwypadkowa, bezszkodowa, stan niemal jak z salonu.
Przebieg około 17k km.
Z dodatkowych rzeczy: immobilizer OMEGA, oraz akcesoryjne sprężyny obniżające Eibach (oryginały daje do auta).
Auto do obejrzenia w Pszczynie: 43-200
Cena 127000PLN. (Wiem, że może dużo, ale póki co brak ciśnienia na sprzedaż).
Kontakt na priv najlepiej.
Ostatnio zmieniony 05 sty 2025, 19:50 przez stpman, łącznie zmieniany 1 raz.
- the.monte.christo
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: 1.8L USDM/1.6L EU
Powiem Ci że mnie zaskoczyłeś. Szybki przeskok od NB2, przez ND2 do braku Miaty...
-
Priorytety w życiu się zmieniają...
Tak wyszło, że trochę chcemy, a trochę musimy budować/kupić dom i raz, że pieniądze się przydadzą, dwa, że nie będę miał garażu na trzy auta jak w bloku...
Nie można zjeść ciastka i mieć ciastka
Tak wyszło, że trochę chcemy, a trochę musimy budować/kupić dom i raz, że pieniądze się przydadzą, dwa, że nie będę miał garażu na trzy auta jak w bloku...
Nie można zjeść ciastka i mieć ciastka

- Konioczynka
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: ND3 Homura
Dłużej się zastanawiałeś niż miałeś
(No jeszcze masz)
Masz jakies złomkowade daily (1 z 2) mówiłes, pomyśl że musisz i tak wydać 100k na jakies "nowsze daily" to już lepiej poświecić troche ND'ka i go "zużyć" bardziej na co dzień IMO.
Przyświeci słońce i będziesz szukał znowu 

Masz jakies złomkowade daily (1 z 2) mówiłes, pomyśl że musisz i tak wydać 100k na jakies "nowsze daily" to już lepiej poświecić troche ND'ka i go "zużyć" bardziej na co dzień IMO.

KoniOczynka
NBFL 1.6 => NCFL 2.0 => ND3 2.0 Homura
-
Moje daily ma 11lat, więc bez przesady 
Jednak przy dwójce dzieci ciężko jest jeździć na daily 2 osobowym autem... Choć wydawało mi się, że będzie łatwiej.
Po za tym tak jak pisałem, muszę raczej sprzedać mieszkanie i wybudować jakiś dom.
Kto wie, może kiedyś będę chciał wrócić...?
W każdym razie wystawiam bez ciśnienia

Jednak przy dwójce dzieci ciężko jest jeździć na daily 2 osobowym autem... Choć wydawało mi się, że będzie łatwiej.
Po za tym tak jak pisałem, muszę raczej sprzedać mieszkanie i wybudować jakiś dom.
Kto wie, może kiedyś będę chciał wrócić...?
W każdym razie wystawiam bez ciśnienia

- Scyzor
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Memories II
Bardzo mocno niemotoryzacyjny OT, ale zawsze zwracam na to uwagę. Nie "musisz", a chcesz. Tak wybrałeś. I wszyscy wokół powinni to zaakceptować. Każdy z nas podejmuje własne wybory. Również w ten sposób, że zgadza się na sugestie osób, z którymi dzieli życie, nawet jeśli są nie po naszej myśli.
Tak więc - rób swoje. Mam nadzieję, że Miatka trafi w dobre ręce i zostanie w klubie!

-
Mazda trafiła na OtoMoto:
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/m ... GPth4.html
Jak ktoś chętny, to niech pisze lub dzwoni.
Jak coś to auto wróci na rynek wiosna jeśli się teraz nie sprzeda.
Jak ktoś chętny, to niech pisze lub dzwoni.
Jak coś to auto wróci na rynek wiosna jeśli się teraz nie sprzeda.
- Wojtek Wawa
- Donator
- Wersja: freedom+bilstein
Powodzenia ze sprzedażą! Znajomy się namęczył sprzedając ND2, poszła 15% niżej niż wydawało się, że zejdzie od ręki. Dlaczego? Bo niewiele osób na etacie stać na takie rzeczy, gdyby była w leasingu, to poszłaby w 3 dni max.
I tak, piszę też o sobie, gdyby mnie naszło sprzedać moją ND to nie jest tak różowo, jak sugeruje otomoto z cenami.
Znajomy doczekał w końcu bananowego dziecka, tego i Tobie życzę. Znajomy jednak wybrał ND3, a nie pole
I tak, piszę też o sobie, gdyby mnie naszło sprzedać moją ND to nie jest tak różowo, jak sugeruje otomoto z cenami.
Znajomy doczekał w końcu bananowego dziecka, tego i Tobie życzę. Znajomy jednak wybrał ND3, a nie pole

- TerminatorPi
- Donator
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom
Tak na marginesie, policzyłem sobie ostatnio i wyszło, że jeżeli tylko masz całość ceny, przy rozliczaniu się ryczałtem nie opłaca się inny zakup niż za gotówkę prywatnie.Wojtek Wawa pisze: ↑24 paź 2024, 14:31Powodzenia ze sprzedażą! Znajomy się namęczył sprzedając ND2, poszła 15% niżej niż wydawało się, że zejdzie od ręki. Dlaczego? Bo niewiele osób na etacie stać na takie rzeczy, gdyby była w leasingu, to poszłaby w 3 dni max.
Po uwzględnieniu kosztu pieniądza, czyli zdyskontowaniu wydatków o inflację, wychodzi, że w najlepszym razie możesz wyjść mniej-więcej na równo przy uwzględnieniu odliczenia połowy vatu.
A w przypadku zakupu nowego samochodu (tak, wiem że ten wątek nie jest o tym) dodatkowo przy zakupie prywatnym przysługują ci uprawnienia wynikające ze sprzedaży konsumenckiej.
Owszem, jak ktoś rozlicza się na zasadach ogólnych i może pchać leasing w koszty, to inna bajka. Zasadniczo, to jest temat rzeka, ale wcale nie jest tak, że automatycznie od razu leasing jest zawsze tańszy.
- Konioczynka
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: ND3 Homura
Też to liczyłem i się zgadzam. wychodziło jakieś 4k ( przy nd3 za prawie 200k) mniej, ale za to masz leasingowy kaganiec + zmienne oprocentowanie ( na stałym pewnie w ogóle się nie opłacało).TerminatorPi pisze: ↑01 lis 2024, 8:19Tak na marginesie, policzyłem sobie ostatnio i wyszło, że jeżeli tylko masz całość ceny, przy rozliczaniu się ryczałtem nie opłaca się inny zakup niż za gotówkę prywatnie.Wojtek Wawa pisze: ↑24 paź 2024, 14:31Powodzenia ze sprzedażą! Znajomy się namęczył sprzedając ND2, poszła 15% niżej niż wydawało się, że zejdzie od ręki. Dlaczego? Bo niewiele osób na etacie stać na takie rzeczy, gdyby była w leasingu, to poszłaby w 3 dni max.
Po uwzględnieniu kosztu pieniądza, czyli zdyskontowaniu wydatków o inflację, wychodzi, że w najlepszym razie możesz wyjść mniej-więcej na równo przy uwzględnieniu odliczenia połowy vatu.
A w przypadku zakupu nowego samochodu (tak, wiem że ten wątek nie jest o tym) dodatkowo przy zakupie prywatnym przysługują ci uprawnienia wynikające ze sprzedaży konsumenckiej.
Owszem, jak ktoś rozlicza się na zasadach ogólnych i może pchać leasing w koszty, to inna bajka. Zasadniczo, to jest temat rzeka, ale wcale nie jest tak, że automatycznie od razu leasing jest zawsze tańszy.
Darmowy bump

KoniOczynka
- Wojtek Wawa
- Donator
To ja też zrobię bump, czyli żona liczyła i na jej JDG (bez prawa do odliczania vat) tylko gotówka.
Tylko szlag mnie trafia bo tesla 3 LR dla nas to 220k gotówka, a różni magicy podatkowi chwalą się, że za model 3 performance zapłacili 155 k zł. Ja tego nie obejmuję umysłem, że nasz system podatkowy na to pozwala.
Ale zwykle sprzedawanie i kupowanie za gotówkę jest dziś czymś egzystującym w niszy, lub w kwotach poniżej około 60 k zł (tak słyszałem). Stąd oferty na 100k+ to miesiące czekania. Kiedyś słaba złotówka pozwalała zaszaleć na mobile.de, teraz to przeszłość.
Cieszę się, że ND jeżdżę tak rzadko, że nigdy jej nie sprzedam
Zwyczajnie za każdym razem jest entuzjazm z jazdy. Zwłaszcza teraz, gdy opony przestały kleić.
Powodzenia w sprzedaży! Znajomy w końcu sprzedał i na nd3 zamiast nd2
Tylko szlag mnie trafia bo tesla 3 LR dla nas to 220k gotówka, a różni magicy podatkowi chwalą się, że za model 3 performance zapłacili 155 k zł. Ja tego nie obejmuję umysłem, że nasz system podatkowy na to pozwala.
Ale zwykle sprzedawanie i kupowanie za gotówkę jest dziś czymś egzystującym w niszy, lub w kwotach poniżej około 60 k zł (tak słyszałem). Stąd oferty na 100k+ to miesiące czekania. Kiedyś słaba złotówka pozwalała zaszaleć na mobile.de, teraz to przeszłość.
Cieszę się, że ND jeżdżę tak rzadko, że nigdy jej nie sprzedam

Powodzenia w sprzedaży! Znajomy w końcu sprzedał i na nd3 zamiast nd2

-
Dzięki Danillo! Nie zwróciłem uwagi, że błędne to zapisuję 
Tak sobie podbiłem z nudów, też liczę na to, że marzec - kwiecień jakiś klient się trafi, tym bardziej, że sprzedaż już raczej przesądzona, raczej odwrotu nie ma...

Tak sobie podbiłem z nudów, też liczę na to, że marzec - kwiecień jakiś klient się trafi, tym bardziej, że sprzedaż już raczej przesądzona, raczej odwrotu nie ma...
- Leeo
- Donator
- Model: ND RF
- Wersja: ND2 SkyF Recaro
A tam nie ma odwrotu
przyjdzie słoneczko i sie jeszcze człowiekowi zachce zostawić
ja odkąd wystawiłem swoja na otomoto to mam w głowie myśl, żeby jednak zostawić na ten ostatni sezon. Co zadziwiające to ilość osób, która ogłada takie auto zimą na otomoto:) 1500 odsłon ogloszenia, 35 obserwujących (pewnie 30 z forum) i 5 odsłon telefonu z czego 2 telefony z negocjacja ceny i 1 chyba żeby pogadać).
W marcu-kwietniu będzie bum na Twoje autko, a tym czasem ładujmy akumulatory i przepychajmy miaty, żeby się nam opony nie odkształciły
))

W marcu-kwietniu będzie bum na Twoje autko, a tym czasem ładujmy akumulatory i przepychajmy miaty, żeby się nam opony nie odkształciły

Burgundowa NCFL 21-22: viewtopic.php?f=22&t=32724
Mixed NB 18-21: viewtopic.php?f=22&t=27874
10th Anni 16-18: viewtopic.php?f=22&t=21404
Mixed NB 18-21: viewtopic.php?f=22&t=27874
10th Anni 16-18: viewtopic.php?f=22&t=21404
-
Pojeżdżone było w zeszła niedzielę, Aku muszę jutro odpiąć, żeby znów nie ładować 
Raczej się już nic nie zmieni... Do wiosny dopinamy kwestie związane z działką, po żniwach startujemy z domem, jutro wypowiadam najem miejsca garażowego (wypowiedzenie na 3-miesiące)...
Ale może, jak się odkujmy kiedyś finansowo to jakaś Miata może znów wleci? Sam tego nie wiem

Raczej się już nic nie zmieni... Do wiosny dopinamy kwestie związane z działką, po żniwach startujemy z domem, jutro wypowiadam najem miejsca garażowego (wypowiedzenie na 3-miesiące)...
Ale może, jak się odkujmy kiedyś finansowo to jakaś Miata może znów wleci? Sam tego nie wiem

-
Auto ponownie na otomoto, zaprasza do zakupu.
- Wojtek Wawa
- Donator
Gratulacje znalezienia amatora na kamaleona! Powodzenia w budowie.