- Dziękuję też Sylwii za zasponsorowanie "welcome pack'ów" z czapeczkami, oraz dyrektor "naszego" Domu Kultury (a tym samym także organizatorom tego "Hubertusa") za zaproszenie i bloczki..

- Jedno zdjęcie wrzucam tu - na początek, a reszta gdzieś tam w odpowiedziach ..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hej

- Dyrektor naszego DK zaprasza nas*, byśmy zaprezentowali swoje fajne pojazdy* na "Hubertusie" (to taka myśliwska impreza)

- Oczywiście w planie jest przejażdżka po okolicy, oraz poczęstunek

(* Nie tylko Miaty - inne ciekawe pojazdy także mogą się zjawić, jednak jest to któraś już taka impreza i przeważnie zjawiają się Miaty

- Data imprezy to 8 września 2024.
- Miejsce - zaczynamy w miejscowości Chwałowice prawie na styku województw podkarpackiego, lubelskiego i świętokrzyskiego (37-455 Chwałowice) - zbieramy się koło kościoła i ruszamy pokręconą trasą, którą zwykle jeździmy, choć może coś zmienimy miejscami i dodamy kilometrów, może pojeździmy też uliczkami wioski - aż dojedziemy na miejsce imprezy - do miejscowości Żabno (normalnie oddalonej o jakieś 15km, jednak my zrobimy ich trochę więcej by tam dojechać)... ..Tam pozwalamy ludziom na podziwianie naszych aut i udajemy się na poczęstunek i inne takie - co kto woli...
- Uczestnictwo jest całkowicie darmowe

- Na miejscu mamy dostać bloczki na jedzenie, jednak prawdopodobnie będzie tam można też podegustować za darmo różnych lokalnych smakołyków

- Jeśli ktoś nie bawił się VR (lub będzie chciał się znów pobawić

- Godzina startu jest do ustalenia - Hubertus zaczyna się o 14:00 i trwa do wieczora - myślę, że zbiórkę możemy zrobić koło 13:00

- Myślę, że jak tam trochę postoimy, to wyskoczymy się znów gdzieś przejechać - ale to do ustalenia... ..Ja obiecałem zostać na imprezie do wieczora, oczywiście możemy z niej wyjeżdżać i wjeżdżać ponownie

- Nie ma ścisłego planu - kto będzie chciał imprezować - może imprezować, a kto będzie chciał jeździć - może jeździć

- Oczywiście nie jest to jakiś "rasowy" zlot - to zwykły spot z przejażdżką, połączony z lokalną imprezą myśliwską, ale gdy ktoś chce sobie pojeździć swoim fajnym autkiem, zobaczyć nowe miejsca, oraz pokazać to autko nowej grupie ludzi, by mogli sobie podziwiać, to i taki powód jest przecież dobry

- Ok - więc otwieram listę:
1 - Ja ze swoją NA
2 - Michał - Ćmielów - NA
3 - Paweł - Ostrowiec - NB
4 - Marcin - Ostrowiec - NA
5 - Wojtek - Annopol - NA
6 - Piter - Ostrowiec - NB
7 - Michał - Gorzyce - Peugeot 307cc
8 - Jacek - Tarnobrzeg - NB
9 - Boco - Tarnobrzeg - NB
10 - Jacek - Chwałowice - NB
11 - Sylwia - Tarnobrzeg - ND
12 - Piotr - Chwałowice - Honda Shadow
13 - Rafał - Camaro - Dąbrówka
14 - Kazimierz - Triumph Spitfire MK2 - Borów
15 - Michał - Mercedes S220 - Borów
16 - Grzegorz - Yamaha Virago 1100 (złota edycja limitowana) - Witkowice
- Numer do mnie w razie co: 66 55 72 880 - tylko SMS

(Polecam nie czekać do końca z wpisaniem się na listę, by komuś nie brakło naklejki, czy bloczków..)
- Fotograf prosi, by wziąć jakieś stroje tematyczne - czyli np. z epoki, z jakiej ktoś będzie miał pojazd, lub w stylu, jaki prezentuje pojazd, lub jakimś innym, niż przeciętne stroje...
- Przykładowe zdjęcie w takim przykładowym stroju poniżej (zdjęcie z ostatniej sesji z tym fotografem na podobnej imprezie

- Fotografa zgarniamy gdzieś w połowie trasy i prawdopodobnie od razu zrobimy sesję w połowie trasy, a potem drugą już na miejscu docelowym...

-

- Będzie konkurs na najładniejszy - najfajniejszy pojazd, najdłuższą odległość przebytą na ten spot, na najgłośniejszy pojazd (czyli nie kleimy tłumików

- Mam plakat - jak zwykle nas na plakacie nie wpisali - myśliwi go robili i nie wiedzieli, że powinni, ale co tam - ogarniemy jak dotychczasowe

- Mam już także pucharki

- Właśnie się dowiedziałem, że wspomniany Hubertus zaczyna się o
- Może w końcu ktoś zrobi "to zdjęcie" "konia i jeźdźca" wraz z Miatą i "jeźdźcem" ..