Może macie jakieś doswiadczenia związane ze sprzęgłami zamieszczonymi na poniższych fotach?
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
irakleo pisze:F1 Racing Stage2 110-130USD.jpg
F1 Racing to chyba najtańsze dostępne sprzęgła stage1,2,3
leDiable pisze:Zapomniałeś, drogi kolego, o Advanced Clutch Technology - a robią zacne sprzęgła do naszych aut ]
Fiveopac pisze:F1 Racing to chyba najtańsze dostępne sprzęgła stage1,2,3
Fiveopac pisze:I kolejna opinia tym razem nt.:irakleo pisze:XTD Stage3 130-150USD.jpg
XTD, spiek na którym jeździ wielu użytkowników Nysek
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=83725
irakleo pisze:ACT to półka cenowa zbliżona do Exedy....prowokowałem dyskusję na temat tanich zestawów.
sq2jul pisze:Mozesz cos wiecej nakreslic w tym temacie?
pmcomp pisze:Wymaga podobno dość dużego nacisku na pedał i jeżeli ktośc używa auta na codzień, szczególnie w korkach, może nie być komfortowe.
pmcomp pisze:Z kolei na miata.net twierdzą, żę ACT z lekkim kołem potrafi bardzo hałasować.
majkel_c pisze:pmcomp pisze:Wymaga podobno dość dużego nacisku na pedał i jeżeli ktośc używa auta na codzień, szczególnie w korkach, może nie być komfortowe.
Nie będzie aż tak źle, miałem to pod nogą, wystarczy dzień czy dwa i się przyzwyczaisz...
pmcomp pisze:Ja zamówiłem z tej wyższej półki czyli ACT Stage 1 (HD), choć mi to sprzęgło w Stanach odradzano. Wymaga podobno dość dużego nacisku na pedał i jeżeli ktośc używa auta na codzień, szczególnie w korkach, może nie być komfortowe.
pmcomp pisze:Z kolei na miata.net twierdzą, żę ACT z lekkim kołem potrafi bardzo hałasować.
Kudlaty pisze:Ze sprzęglami od Pana Radzikowskiego też bywalo różnie.
irakleo pisze: Czy seryjny docisk nadaje się do takiej zmodyfilkowanej tarczy sprzęgła? Chyba majk ma sprzęgło które przeszło podobny mod?
Mogę okazyjnie kupić sprzęgło do NA 1,8....ale nie wiem czy pasuje do 1,6Macie na biegu jakieś info na temat różnic pomiędzy sprzęgłami w 1,6 i 1,8
Fiveopac pisze:Mogę okazyjnie kupić sprzęgło do NA 1,8....ale nie wiem czy pasuje do 1,6Macie na biegu jakieś info na temat różnic pomiędzy sprzęgłami w 1,6 i 1,8
Pasuje bez problemu ale do kompletu potrzebujesz koła zamachowego z 1.8
vox pisze:Znowu małe OTmój pedał sprzęgła chodzi tak miękko, jak nóż w budyń
![]()
Czy to dobrze, czy też jest oznaką zbliżającego się końca "czegoś"![]()
Zaznaczam, że nie mam żadnych problemów ze zmianą biegów.
Raz musiałem dolać DOT4, bo było min. ale żadnych wycieków nie zauważyłem.
Proszę o uwagi