Wystawiam do sprzedaży swoją 1.6 NBFL.
Auto z rynku niemieckiego. Przebieg 118 000 km, kolor czarny. Rok prod. 2002.
Auto było dla mnie przygotowane w 2022 roku na zamówienie przez Łukasza (Żyrardów) – zakres prac poniżej:
- kompleksowa renowacja w zakresie standardowych elementów NB/NBFL czyli podłużnice przód, końcówki progów, nadkola itp.
- malowanie komory silnika wraz z detailingiem (pokrywa zaworów + elementy osprzętu, przepustnica, kolektory, pompa wspomagania, rolki, blaszki, śruby), wymiana pasków.
- pełen serwis hamulcowy (nowe tarcze, nowe klocki, regeneracja i malowanie zacisków)
- kompleksowa wymiana płynów eksploatacyjnych i filtrów
- wymiana oleju (na Valvoline)
- czyszczenie przepustnicy
- montaż rozpórek ze Sportiva (przód i środek)
- montaż osłony pod silnik
- wygłuszenie drzwi matami
- montaż nowych głośników BLAUPUNKT GTX 803 DE 20cm (3-drożne 250W)
- montaż stylebara z windshotem
- montaż nowego akumulatora
- polerka karoserii i lamp
- wyczyszczenie wnętrza
Po zakupie założyłem nowe opony letnie Bridgestone Turanza (zakup z Oponeo) oraz w maju tego roku został wymieniony rozrząd wraz z pompą wody oraz uszczelniony układ wydechowy i zaimpregnowany dach. Dodatkowo auto posiada Transmiter FM 2w1 / ładowarka MOJIETU Roidmi 3S pozwalający słuchać muzyki z telefonu (naprawdę dobra jakość)
Minusy (niewielkie ale są):
- Przecięcie w tylnej części dachu przy szybie (oczywiście naprawione i w pełni szczelne) ale jest widoczne, czego nie ukrywam
- przecięcie windshota na wysokości stylebara (nie wpływające na jego działanie)
Poza tym w samochodzie wszystko jest oczywiście w 100% sprawne i jak na 1.6 jeździ naprawdę doskonale.
Diagnosta robiący przegląd techniczny w maju stwierdził, że od spodu wygląda na 3-letnie auto. Miło mi było to usłyszeć

OC i przegląd techniczny – ważne do maja 2024
Cena z uwagi na dach to 27 900 zł
Link do google gdzie wrzuciłem więcej zdjęć / filmów (z sesji majowo / czerwcowej gdzie auto było świeżo po myciu, oraz z ostatniego tygodnia):
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Auto mam i użytkuję w Warszawie. Jest oczywiście garażowane.
Zapraszam na oględziny do 27 lipca bo potem wyjeżdżam i wracam 4 sierpnia.
Póki co jeszcze na otomoto auta nie wrzucam.
W razie czego kontakt do mnie to 501091663.
Zapraszam, myślę, że pierwszy oglądający ją kupi

Przemek