http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=871601080
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=348685
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
dmk pisze:Życzę powodzenia ze 100/90W żarówkami - rozwojowo oddaj dokumenty od razu policji i zamów nowe reflektory...
PS A może od razu Xenon?
transporterdriver pisze:Miałem takie żaróweczki philipsa, udające ksenony xD ale hmmm jakiejś wielkiej róznicy nie widac, to nie to samo co ksenon aczkolwiek może dlatego że kupiłem moją miatke z takimi żarówkami, nie mam pojęcia ile miały lat xD, nowe może dają potężniejszy efekt
tmx89 pisze:Philipsy sa slabe ... Mam w drugim aucie i jest kiepsko bardziej swieca na bialo niz niebiesko ... Dlatego sie pytam co by bylo dobre i o jakiej mocy
transporterdriver pisze:tmx89 pisze:Philipsy sa slabe ... Mam w drugim aucie i jest kiepsko bardziej swieca na bialo niz niebiesko ... Dlatego sie pytam co by bylo dobre i o jakiej mocy
No właśnie to samo zauważyłemmyślałem że to może żywotnośc żarówek na wymarciu, ale z tego co piszesz, widzę ze ten typ tak ma, myślę że ciekawszym rozwiązaniem mimo wszystko byłby montaż ksenonów
tmx89 pisze:dmk pisze:... czy kolega dmk ma do mnie jakis problem ?? bo co gdzies cos napisze to ciagle sa jakies zlosliwosci (szegolnie w moim temacie w dziale nasze samochody) ... jakby nie dalo sie napisac normalnie ... ???
dmk pisze:w tym wypadku mamy do czynienia z żarówkami W5W (5W)
dmk pisze:Philips Xtreme Power
dmk pisze:Montaż palników ksenonowych jest nielegalny w samochodach, które nie mają reflektorów soczewkowych. Do tego samochod taki musi być wyposażony w autoimatyczne pozycjonowanie snopu światła po uruchomieniu silnika oraz system czyszczenia reflektorów.
DieSpinnePL pisze:Prostując, ja miałem na myśli moje żarówki do jazdy dziennej, czyli nie W5W tylko dwuwłóknowe takie jakie są np w światłach stopu. W miejscu seryjnych W5W mam mocniejsze do kierunkowskazów.
DieSpinnePL pisze:dmk pisze:Philips Xtreme Power
Na 95% to właśnie te mam zamontowane H4-ki. Żarówka jest niebieska, świeci światłem białym, ale reflektor ma delikatnie niebieskawy kolor.
Kiepsko to wygląda razem
Irakleo, gdzie te żółte żarówki z USA dla mnie![]()
Mayk pisze:Małe sprostowanie, są oryginalne reflektory lustrowe, w których montowano żarniki ksenonowe (na przykład w niektórych mercach).
Mayk pisze:Pozycjonowanie spoko, czyszczenie reflektorów - da się zrobić. Pragnę jeszcze zauważyć, że to plus soczewka nadal jest nielegalne mimo, że nie stwarza już zagrożenia. Lampa ma konkretną homologację, można w niej używać tylko żarówek - lampy ksenonowe mają inne przesłony. Także - mimo, że sam chcę ksenony do miatki to mieć ich nie będę
Mayk pisze:Właśnie 'wracam z allegro' - już wiem czemu tak wiele samochodów nas oślepia - teraz można dostać zestaw żarników z przetwornicami za 150zł - O ZGROZO....
Wybaczcie za mały offtopic ale to jest po prostu przerażające...
dmk pisze:No ale ze zdjęcia które umieściłeś wynika, że te obok kierunkowskazów (czyli tzw. postojówki) masz żółtwe... i o tych pisałem w kontekście LEDów. Są też BlueVision Philipsa W5W - kosztują kilkanaście złotych i są też dodawane do kompletu H4 BlueVision (święcą na biało, zdecydowanie lepiej niż klasyczna W5W).
DieSpinnePL pisze:Mało to istotne, ale nadal nie zrozumiałeś co ja tam opisałem. Ja nawet nie mam W5W w moim samochodzie![]()
Ale mniejsza z tym. Skoro można zamienić W5W na jakiś LED to jak ktoś chce to proszę bardzo. Mi się nie podobają LEDy w MX-5. Jak dla mnie to nie ta epoka motoryzacji. Ponadto one przeważnie świecą punktowo co wg mnie akurat zamiast poprawiać, to psuje wygląd świateł samochodu. W stosunkowo starszym samochodzie światło musi się rozpraszać. To właśnie dlatego tak niesamowicie mi się od zawsze podobały tylne klosze w MX-5![]()
dobra nie ważne
Dam znać jak świecą te Yellow'y
dmk pisze:Czyli mijania masz dwuwłóknowe? Jakiej mocy? I co ma to na celu? To bardzo ciekawe.
dmk pisze:PS2 Akurat w NA "pozycyjne" mają szanse (przynajmniej z tego co widziałem u noveeka) świecić wyłącznie "do przodu" - czyli kierunkowo.
dmk pisze:PS3 Będę uparty, popatrz sobie na ledy.pl w katalogu masz zarówno żarówki normalne jak i ledowe. Są też wersje dwuwłóknowe (czyli dwa tryby świecenia) - może sobie coś "żółtego" dobierzesz do nowych żarówek