Hej, zero odpowiedzi w listopadzie a ja mam za daleko...
Czy ktoś zna tę Mazdę z Otomoto/Allegro ?
PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie
Moderator: Moderatorzy
Musisz przestać się starać. Nie próbuj być lepszym, nie próbuj być szybszym. Jedź dla czystej przyjemności. Jedź tak wolno, jak ci się podoba, i rób co chcesz, byle tylko dobrze się bawić 

- Leeo
- Donator
- Model: ND RF
- Wersja: ND2 SkyF Recaro
Znana? Tyrana po torze z takim setupem?
https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx- ... llery-open
https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx- ... llery-open
Burgundowa NCFL 21-22: viewtopic.php?f=22&t=32724
Mixed NB 18-21: viewtopic.php?f=22&t=27874
10th Anni 16-18: viewtopic.php?f=22&t=21404
Mixed NB 18-21: viewtopic.php?f=22&t=27874
10th Anni 16-18: viewtopic.php?f=22&t=21404
Wreszcie coś ciekawego dla wersji ND.
https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx- ... DDNJh.html
Ktoś zna?
https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx- ... DDNJh.html
Ktoś zna?
- Konioczynka
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: ND3 Homura
KoniOczynka
NBFL 1.6 => NCFL 2.0 => ND3 2.0 Homura
-
- Model: NC FL
Co myślicie o tym cacku? Przebieg trochę potężny czy to nie problem? https://www.mobile.de/pl/Samochod/Mazda ... 59996.html
- Załączniki
-
- Bez tytułu.png (1.01 MiB) Przejrzano 3281 razy
- Scyzor
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Memories II
Ktoś może widział tego srebrnego pontona? Dziwnie tani... Nie wiem czy zgnite nadkola uzasadniają taką cenę?
https://www.olx.pl/d/oferta/mazda-mx-5- ... 9fb2115e27

- Konioczynka
- Donator
https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx- ... a223f94205
Mazdziocha wróciła na otomoto, ktoś to ogladał?
KoniOczynka
- Alex
- Donator
- Model: NC
- Wersja: Niseko
- Kontakt:
Zgnile nadkola, "poszukiwany" silnik 1.8, wersja raczej biedna bo nawet sterowania radia nie widzę. Może nie mieć klimy i/lub dsc. Mnie cena nie dziwi.Scyzor pisze:Ktoś może widział tego srebrnego pontona? Dziwnie tani... Nie wiem czy zgnite nadkola uzasadniają taką cenę?
przy użyciu Tapatalka
pozdrawiam
Alex
były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop
182HP/242Nm
A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
Alex

A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
- dark_knight
- Wersja: 2.0
Dziś oglądałem, był już wieczór po 17, na parkingu w świetle lamp. Wóz był uderzony prawym przodem, czego właściciel nie ukrywa, naprawa jest wykonana ładnie, wszystko pasuje, nie znalazłem, żadnych braków, widać trochę pasty polerskiej w szparze między błotnikiem i zderzakiem. Nie miałem czujnika lakieru, gołym okiem wszystko jest ok. Lakier jest ładny, ma płytkie rysy, nie znalazłem większych defektów, nie był 'detailingowany'. Progi i nadkola idealne, zero rdzy, nie widziałem auta od spodu, tyle co dało się zobaczyć klękając. Dach bez uszkodzeń, w środku sucho czysto, auto stoi w garażu. Rozcięty fotel pasażera na odcinku około 4cm i brzydko zszyty, fotel kierowcy bez przetarć, ale wygląda trochę gorzej niż spodziewać się po przebiegu, jakieś pojedyncze plastki porysowane (daszek zegarów, wokół radia, skóra na kierownicy), z jednej strony w ten przebieg wierzę, z drugiej auto nie wygląda w środku jak nowe (może i nie powinno?). W bagażniku nie znalazłem nic niepokojącego. Pod maską ładnie, sucho, czysto, silnik dosyć głośno cyka (wtryskiwacze), ale chyba ten typ tak ma - nie jestem ekspertem od mx5. Nowy akumulator, mocowanie na patencie (jakieś szmaciane taśmy), nie wiem dlaczego, nie wnikałem. Technicznie nie znalazłem żadnych wad, biegi wchodzą ładnie pewnie, nic nie jest wybite, żadnych luzów. Wydech brzmi bardzo ładnie, nie buczy, nie pierdzi, nie testowałem osiągów, bo nie moje auto. Felgi nieoryginalne, ale ładne, jedna miała otarcie, opony średnie, jest drugi komplet z nowymi zimówkami. Właściciel chce sprzedać, ale dużych negocjacji nie ma. Dla mnie trochę drogo, z jednej strony auto ma niski przebieg (i to raczej widać), jest zadbane, ale ma też historię wypadkową. Specjalna wersja to naklejki i plakietka, dla mnie nie ma to większej wartości, wątpię, żeby świat kolekcjonerów to docenił. No i ten średni środek. Jak ktoś jest gotów zapłacić to warto pojechać i obejrzeć samemu.Konioczynka pisze: ↑04 mar 2021, 10:47https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx- ... a223f94205
- Tomai
- Donator
- Wersja: 2,0
Wszystko jest kwestią ceny.... cena jest wysoka , racja - to wynika z niskiego przebiegu plus silnik 2.0 plus wersja limitowana - po prostu, czy ktoś tyle zapłaci - auto już chyba trochę jest wystawione- rynek zweryfikuje.h8r pisze: ↑04 mar 2021, 19:25Dziś oglądałem, był już wieczór po 17, na parkingu w świetle lamp. Wóz był uderzony prawym przodem, czego właściciel nie ukrywa, naprawa jest wykonana ładnie, wszystko pasuje, nie znalazłem, żadnych braków, widać trochę pasty polerskiej w szparze między błotnikiem i zderzakiem. Nie miałem czujnika lakieru, gołym okiem wszystko jest ok. Lakier jest ładny, ma płytkie rysy, nie znalazłem większych defektów, nie był 'detailingowany'. Progi i nadkola idealne, zero rdzy, nie widziałem auta od spodu, tyle co dało się zobaczyć klękając. Dach bez uszkodzeń, w środku sucho czysto, auto stoi w garażu. Rozcięty fotel pasażera na odcinku około 4cm i brzydko zszyty, fotel kierowcy bez przetarć, ale wygląda trochę gorzej niż spodziewać się po przebiegu, jakieś pojedyncze plastki porysowane (daszek zegarów, wokół radia, skóra na kierownicy), z jednej strony w ten przebieg wierzę, z drugiej auto nie wygląda w środku jak nowe (może i nie powinno?). W bagażniku nie znalazłem nic niepokojącego. Pod maską ładnie, sucho, czysto, silnik dosyć głośno cyka (wtryskiwacze), ale chyba ten typ tak ma - nie jestem ekspertem od mx5. Nowy akumulator, mocowanie na patencie (jakieś szmaciane taśmy), nie wiem dlaczego, nie wnikałem. Technicznie nie znalazłem żadnych wad, biegi wchodzą ładnie pewnie, nic nie jest wybite, żadnych luzów. Wydech brzmi bardzo ładnie, nie buczy, nie pierdzi, nie testowałem osiągów, bo nie moje auto. Felgi nieoryginalne, ale ładne, jedna miała otarcie, opony średnie, jest drugi komplet z nowymi zimówkami. Właściciel chce sprzedać, ale dużych negocjacji nie ma. Dla mnie trochę drogo, z jednej strony auto ma niski przebieg (i to raczej widać), jest zadbane, ale ma też historię wypadkową. Specjalna wersja to naklejki i plakietka, dla mnie nie ma to większej wartości, wątpię, żeby świat kolekcjonerów to docenił. No i ten średni środek. Jak ktoś jest gotów zapłacić to warto pojechać i obejrzeć samemu.Konioczynka pisze: ↑04 mar 2021, 10:47https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx- ... a223f94205
Ale pisanie :
Auto nie wygląda jak nowe....
auto ma 10 lat, to JAK ma wyglądać jak nowe ?
Mazda to nie marka premium. Materiały użyte w środku nie są wysokiej jakości.
Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
- dark_knight
Napisałem możliwie szczegółowo co zobaczyłem podczas krótkich oględzin, bo ktoś pytał o opinię. Jak dla kogo ma wyglądać seryjna 10-letnia Miata za 48k to inny temat. Są nawet 20 letnie auta z niskim przebiegiem, które są lepiej zachowane i nie mówię tu o autach z segmentu premium. Mój post miał komuś pomóc w decyzji czy warto poświęcić czas na to auto, a nie wyznaczać standardy dotyczące stanu, które każdy ma inne... Mówiąc prościej chciałem pomóc najszczerszą opinią jaką potrafiłem napisać, a rozum każdy ma swój. Następnym razem będę ostrożniejszy, żeby nikogo nie urazić swoim wybrzydzaniem.
- Tomai
- Donator
Mnie nie uraziłeśh8r pisze: ↑04 mar 2021, 21:45Napisałem możliwie szczegółowo co zobaczyłem podczas krótkich oględzin, bo ktoś pytał o opinię. Jak dla kogo ma wyglądać seryjna 10-letnia Miata za 48k to inny temat. Są nawet 20 letnie auta z niskim przebiegiem, które są lepiej zachowane i nie mówię tu o autach z segmentu premium. Mój post miał komuś pomóc w decyzji czy warto poświęcić czas na to auto, a nie wyznaczać standardy dotyczące stanu, które każdy ma inne... Mówiąc prościej chciałem pomóc najszczerszą opinią jaką potrafiłem napisać, a rozum każdy ma swój. Następnym razem będę ostrożniejszy, żeby nikogo nie urazić swoim wybrzydzaniem.

Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
- dark_knight
- Konioczynka
- Donator
Mi pomogło, jak się sprzedający tak mocno trzyma się ceny to jeszcze poczekam z zainteresowaniem
Mocno odchodzi od moich "preferencji", ale z braku aut człowiek patrzy na wszystkie 2.0 

KoniOczynka
48k za bite 2.0 ze szmatą na dachu, z super wersją ktora w sobie nie ma nic wiecej jak tylko nazwe XD
To auto tyle juz wisi i powisi jeszcze zanimi nie zejdzie wyraznie ponizej 40k.
Chyba ze trafi sie jakis noob ktoremu nawinie sie na uszy bzdety o unikatowosci tego auta.
Chyba ze trafi sie jakis noob ktoremu nawinie sie na uszy bzdety o unikatowosci tego auta.
- polokokt
- Donator
- Wersja: 2.0 Sport
Dodatkowo taka to limitowana wersja, że po prostu nie zgadza się z oryginałem. Brak oryginalnych felg, przód nie odpowiada temu co wyszło z fabryki (brak galanterii). A wiec z limitowanej wersji robi nam sie zwykły składak z tego co było akurat dostępne.bjorm pisze: ↑05 mar 2021, 9:4048k za bite 2.0 ze szmatą na dachu, z super wersją ktora w sobie nie ma nic wiecej jak tylko nazwe XD
Czego dokładnie jej brakuje z przodu? Jeżeli chodzi o brak srebrnych pierścieni naokoło świateł przeciwmgłowych, to były w nie wyposażone egzemplarze na zdjęciach prasowych, ale nie samochody produkcyjne. Ja widzę tylko zdjęte naklejki z tylnego zderzaka, pod lampami. Brak fabrycznych felg, chociaż powinny to być najzwyklejsze poliftowe felgi 17''.
Tutaj archiwalne ogłoszenie tego samochodu, z widocznymi uszkodzeniami (nie do końca)
https://archiwum.allegro.pl/oferta/mazd ... 66191.html
Moim skromnym zdaniem, biorąc pod uwagę powypadkową przeszłość, jest warta maksymalnie 40 000 - 42 000 zł, jeżeli przy oględzinach by nie wyszło nic poza to, co już wiemy.
- polokokt
- Donator
- Wersja: 2.0 Sport
Masz racje. Bazowałem na zdjęciach dostępnych na internecie. Ale faktycznie już na filmach z YT widać ze tych srebrnych ramek nie ma . Ale widzę ze na drzwiach ostaly się napisy dla limitowanej wersji wiec tu chyba dzwon nie doszedł skoro dało się je uratować.
Tak jak piszesz, brak naklejek z tylu i felg. Dużo nie dużo. Uzupełnić można stosunkowo niedużym kosztem. Fotel naprawić tez się da. Do tego przeszłośc powypadkowa... tez bym celował w okolice 40k bo auto ogólnie wyglada fajnie .
Tak jak piszesz, brak naklejek z tylu i felg. Dużo nie dużo. Uzupełnić można stosunkowo niedużym kosztem. Fotel naprawić tez się da. Do tego przeszłośc powypadkowa... tez bym celował w okolice 40k bo auto ogólnie wyglada fajnie .
Problemem jest to, że mimo sprzedawania tego samochodu od mniej więcej roku, sprzedający nie dopuszcza negocjacji cenowych. Nie wróżę sukcesu
. Wobec aktualnej sytuacji na rynku na samochód jest cała masa chętnych, ale nie w tej cenie. To jest pozbawiony jakiegokolwiek wyposażenia sport. Nietypowa konfiguracja. Żenująca, w dodatku niepełna wersja specjalna nie wpływa w pozytywny sposób na jego cenę.
Poza tym był bity, a wnętrze nie jest w stanie oczekiwanym od samochodu z takim przebiegiem.

Poza tym był bity, a wnętrze nie jest w stanie oczekiwanym od samochodu z takim przebiegiem.
- Konioczynka
- Donator
Dobra już się tak nad nim nie znęcajcie
Nie będę pchał się tam gdzie mnie nie chcą, pomału przestawiam się na poszukiwania ND..
NC to jakiś bezsens

Nie będę pchał się tam gdzie mnie nie chcą, pomału przestawiam się na poszukiwania ND..
NC to jakiś bezsens

KoniOczynka
- dark_knight
W obronie napiszę, że auto jest bardzo ładne i kompletne, naprawa wygląda dobrze, trzeba by pomierzyć czujnikami i podłużnicę obejrzeć czy nie dostała, ja rzuciłem 42k i właściciel nie chciał nawet o tym słyszeć, także nie zagłębiałem się w temat bardziej.
- Alex
- Donator
- Model: NC
- Wersja: Niseko
- Kontakt:
dlaczego? kupujesz 1.8 w przyzwoitym stanie (nie musi to dotyczyc silnika

fakt ze na forum powstal jakis mit ze NCki 2.0 sa niewaidomo ile warte, no i teraz mamy tego efekty

pozdrawiam
Alex
182HP/242Nm
Alex

To nie mit z tego forum tylko ogólnie tak jest. Od roku śledzę temat i czy to u nas, czy na ziemiach najeźdźców, czy jeszcze dalej 2.0 są drogie, FL jeszcze grubiej, a jak dochodzi do tego PRHT już w ogóle troche kosmos się robi. Sam powoli zastanawiam się nad powrotem do NB... albo po prostu leasingiem na NDka... NC to dziwny temat

- Konioczynka
- Donator
To fakt, ewentualnie szukam 1,8 + przeszczep ale zazwyczaj są to biedne auta które trzeba doposażyć w felgi i zawieszenie - wtedy znów mija się to z celem.Alex pisze: ↑09 mar 2021, 11:14dlaczego? kupujesz 1.8 w przyzwoitym stanie (nie musi to dotyczyc silnika) i wyposazeniu, za ok 10k wymieniasz silnik na 2.5, dokladasz torsena, staby z rexa i bilsteiny i cieszysz sie fajnym autem.
fakt ze na forum powstal jakis mit ze NCki 2.0 sa niewaidomo ile warte, no i teraz mamy tego efekty![]()
Wariactwo myślę wynika z tego że RF ma dach jaki ma.
KoniOczynka
- Tomai
- Donator
To zależy czy tylko chcesz śledzić temat, czy naprawdę chcesz kupić...FuzBal pisze: ↑09 mar 2021, 11:25To nie mit z tego forum tylko ogólnie tak jest. Od roku śledzę temat i czy to u nas, czy na ziemiach najeźdźców, czy jeszcze dalej 2.0 są drogie, FL jeszcze grubiej, a jak dochodzi do tego PRHT już w ogóle troche kosmos się robi. Sam powoli zastanawiam się nad powrotem do NB... albo po prostu leasingiem na NDka... NC to dziwny temat![]()
Najlepiej to wogóle żeby NC 2,0 kosztowało tyle co NB ? Co nie?
Jak Ci oferowałem moje byłe NBFL to stwierdziłeś że drogie i co żona powie. Potem wymyśliłeś NC, teraz powrót do NB.
Trzeba się zdecydować w końcu

Tak jak bjorm pisze...NC zajebiste auto i kosztuje tyle ile kosztuje

Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
My tutaj się spinamy jaki ten egzemplarz jest beznadziejny, a ten zniknął z otomotoKonioczynka pisze: ↑04 mar 2021, 10:47https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx- ... a223f94205

Narzekanie nie spowoduje, że ceny spadną, trzeba cierpliwie szukać i czekać. Warto.