[NCFL2] check engine, brak napięcia na obd2
Po wymianie żarówki w bagażniku na LED
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- lipekm
- Donator
- Model: NC FL2
- Wersja: 2.0 Sport + aut
- Kontakt:
Cześć, wymieniłem żarówkę na LED w bagażniku. Po tej operacji nie działa centralny - kluczyk miga i nic się nie dzieje. Otwieranie bagażnika z przycisku i kluczyka też nie. Nie działa oświetlenie wnętrza i bagaznika, radio, otwieranie dachu, miga kontrolka DSCoff, świeci DSC, świeci się check engine, zresetowal sie licznik trip. Auto odpala i jeździ, wpięty w OBD2 elm 327 na Bluetooth nie odpala się. Założyłem poprzednia żarówkę spowrotem, odłączyłem akumulator na 5 min, nadal to samo. Ktoś pomoże? Może któryś bezpiecznik? Dajcie proszę znac. Mogę podjechać w Wawie, jak domowymi sposobami się nie da
- Alex
- Donator
- Model: NC
- Wersja: Niseko
- Kontakt:
Obstawiam bezpiecznik, zacznij od tego
Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
pozdrawiam
Alex
były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop
182HP/242Nm
A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
Alex

były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop

A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
- tomasz01
- Donator
- Model: NA
No i po co było grzebać na spocielipekm pisze: ↑28 sie 2020, 9:25Cześć, wymieniłem żarówkę na LED w bagażniku. Po tej operacji nie działa centralny - kluczyk miga i nic się nie dzieje. Otwieranie bagażnika z przycisku i kluczyka też nie. Nie działa oświetlenie wnętrza i bagaznika, radio, otwieranie dachu, miga kontrolka DSCoff, świeci DSC, świeci się check engine, zresetowal sie licznik trip. Auto odpala i jeździ, wpięty w OBD2 elm 327 na Bluetooth nie odpala się. Założyłem poprzednia żarówkę spowrotem, odłączyłem akumulator na 5 min, nadal to samo. Ktoś pomoże? Może któryś bezpiecznik? Dajcie proszę znac. Mogę podjechać w Wawie, jak domowymi sposobami się nie da

- lipekm
- Donator
- Kontakt:
PO, nie NA!tomasz01 pisze: ↑28 sie 2020, 12:19No i po co było grzebać na spocielipekm pisze: ↑28 sie 2020, 9:25Cześć, wymieniłem żarówkę na LED w bagażniku. Po tej operacji nie działa centralny - kluczyk miga i nic się nie dzieje. Otwieranie bagażnika z przycisku i kluczyka też nie. Nie działa oświetlenie wnętrza i bagaznika, radio, otwieranie dachu, miga kontrolka DSCoff, świeci DSC, świeci się check engine, zresetowal sie licznik trip. Auto odpala i jeździ, wpięty w OBD2 elm 327 na Bluetooth nie odpala się. Założyłem poprzednia żarówkę spowrotem, odłączyłem akumulator na 5 min, nadal to samo. Ktoś pomoże? Może któryś bezpiecznik? Dajcie proszę znac. Mogę podjechać w Wawie, jak domowymi sposobami się nie da![]()

- lipekm
- Donator
- Kontakt:
Ok, bezpiecznik od ROOM. Oczywiście są inne niż wszedzie, ale w 5 sklepie mieli:) nadal świeci się lampka DSC, ale nie ma już check engine ani innych elementów choinki - nie znalazłem bezpiecznika od tego układu, oba ABSowe w porządku. Błędów też brak. Zobaczymy z czasem. Dzięki!
A kalibrowałeś czujnik skrętu? Skręcić kierownicę do oporu w prawo, potem do oporu w lewo - powinno zniknąć, przynajmniej jeżeli to to.lipekm pisze: ↑28 sie 2020, 14:47Ok, bezpiecznik od ROOM. Oczywiście są inne niż wszedzie, ale w 5 sklepie mieli:) nadal świeci się lampka DSC, ale nie ma już check engine ani innych elementów choinki - nie znalazłem bezpiecznika od tego układu, oba ABSowe w porządku. Błędów też brak. Zobaczymy z czasem. Dzięki!
W razie wystąpienia błędów zawsze pierwsze miejsce gdzie należy zaglądnąć to tutaj:
http://ncmiata-servicemanual.com/Servic ... ks/g5.html