[Dolny Śląsk] spotkania regionalne

Dział o spotkaniach regionalnych - planowane spotkania, relacje z minionych spotów.

Moderator: Moderatorzy

emjay13

20 lis 2009, 13:40

Na drodze do domu mijalem sie z kolejna NB ciemnego koloru na wroclawskich tabliach i kierowca byla dziewczyna. Wiecie moze czyja to Miata??
Findabair

20 lis 2009, 14:47

Emjay, nie jaraj się na zapas... mazd jeździ dużo, ale nikt nie chce się z nami przyjaźnić. Gdyby nie Haryyy to byś wogóle nie miał z kim pogadać - to on nakręcił całą bajerę na spoty. Właśnie Haryyy, słoneczko Ty moje, nie denerwuj się, na bank każda galerianka się obraca i za Tobą i za Twoją śliczną mazdą... tylko, że DOA je przeraża - nie daj Bóg wyrzucisz je gdzieś na trasie np. w okolicach Marcinkowic i jak one do domu wrócą?? Widzisz, po prostu jesteś ryzykowną "inwestycją". Za to moje koleżanki pytają czy nie znam tego fajnego faceta który jeździ ciemną mx5 na DOA :) tylko, że koleżanki już dawno nie są nastolatkami. :D:D
haryyy

20 lis 2009, 18:28

No no Findabair, to ty pisalas ten post czy ktos moze wszedl na Twoja konto i to zrobil.Tyle milych slow od ciebie plynacych , ze az nie dowierzam:)Ale na wszelki wypadek zmienie chyba blachy na indywidualne i bedzie po problemie zwanym "DOA":)Wiesz gustuje w nastolatkach , ale jak nie za stare te Twoje kolezanki to czemu nie:)A wracajac do miatki to moja po serwisie zimowym(a moze raczej letnim). Wymieniony olej silnikowy na Valvoline, olej w skrzyni i dyferencjale. Poza tym przeczyszczona przepustnica i auto ładnie zaczelo w koncu trzymac obroty i ustalo szarpanie (Emjay zrob to samo to na bank falowanie obrotow przejdzie). Pozostały kable tylko nie ma zamiennikow:(No a kiedy sie w koncu spotkamy?
moris schawess

20 lis 2009, 21:36

No to jak .Organizujemy coś .
Findabair

21 lis 2009, 11:35

Haryyy, troszeczkę wiary!!! Jasne, że ja pisałam. Trzeba było nie chować mi kluczyków to bym od razu była miła i kochana... a tak dopiero musiałam przejść wewnętrzną metamorfozę :D Co do tego DOA, to nie zmieniaj!! Zawsze jak widzę tą Twoją maździne to dochodzę do wniosku, że to DOA jest jak najbardziej na miejscu - Dead Or Alive :D:D takie luźne skojarzenie. Chyba, że chęć zabajerowania paru galerianek jest u Ciebie silniejsza to wtedy jak najbardziej D8 ME haha. Co do starszych koleżanek to muszę dokładnie o wiek wypytać i myślę, że jakieś listy motywacyjne do Ciebie dotrą. Co do spotkania to można by coś w końcu zorganizować.
Aro

21 lis 2009, 12:45

Findabair pisze:Co do starszych koleżanek to muszę dokładnie o wiek wypytać i myślę, że jakieś listy motywacyjne do Ciebie dotrą. Co do spotkania to można by coś w końcu zorganizować.

Szkoda że u nas nikt nie przynosi CV ani listów motywacyjnych... :evil: :twisted: :evil:
Były NA 1,6; NB 1.8
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
emjay13

21 lis 2009, 12:46

Moze dzis?? No chyba ze czerwony przecinak jeszcze u mechanika :) Tak sobie dumalem na tym okresleniem "konserwa", ktore wedlug mnie jest malo trafne. Konserwami wlasnie mozemy nazwac nasze Magdy poniewaz mozesz odczepic zaczepy i zdjac dach podobnie jak otworzyc konserwe. Bardziej pasujace okreslenie to "Puszka" gdyz w aucie z dachem mozesz jedynie otworzyc szyberdach :P - to tylko taka moja zaduma :D:D. Hary a ile cie kosztowala cala ta przyjemnosc??

To co myslicie o tym spocie??
haryyy

21 lis 2009, 12:57

Cala ta przyjemnosc (oleje w skrzyni dyfrze i silniku oraz wymiana filtrow jak i czyszczenie przepustnicy) kosztowala mnie cale 100 zl.Mi pasuje dowolny termin na spocik aczkolwiek w godzinach wieczornych bo moja miatka na zimowkach wyglada tragicznie, a tak chociaz zleje sie z ciemnosciami:) Zaproponujcie cos ja sie dostosuje. Findabair ciesze sie z Twojej metamorfozy. No i gratulacje za rozszyfrowanie skomplikowanego ciagu liter DOA:)
Findabair

21 lis 2009, 19:15

Fajnie, fajnie... tak mazda u mechanika, ale to nie jest problem. Gorzej, że ja najdalej czołgam się po herbatę do kuchni taka jestem chora :/ Jeszcze obudził się we mnie duch sportowca i nie potrafiłam sobie dziś rano odmówić łyżew i zdycham już na własną prośbę. Haryyy nie przejmuj się tymi zimówkami. To dalej jest mazda a nie golf :D. Emjay, myślałam o tym określeniu konserwa, aczkolwiek jak otworzysz konserwę to już raz na zawsze - nie można sobie jej dowolnie otwierać i zamykać tak jak maździne. Pamiętaj, że konserwę otwiera się tylko raz!! :)

AroJano Tobie zaś mogę powiedzieć tylko tyle, że albo musisz się przeprowadzić do Wrocławia, albo też porozmawiać, ze swoimi koleżankami z klubu, że nie dbają o was tak jak ja o chłopaków :P:P
Aro

21 lis 2009, 20:52

Findabair pisze:AroJano Tobie zaś mogę powiedzieć tylko tyle, że albo musisz się przeprowadzić do Wrocławia, albo też porozmawiać, ze swoimi koleżankami z klubu, że nie dbają o was tak jak ja o chłopaków :P

a ile czasu potrzebujesz by zabezpieczyć koleżanki dla klubowiczów z Wawy po Twojej ewentualnej przeprowadzce... a może masz koleżankę we Wrocławiu która przygarnie klubowicza z Madzią...
P.S. pracę sobie zapewnię.. mam gdzie we Wrocławiu... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Były NA 1,6; NB 1.8
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
Jaro
Model: NA
Kontakt:

21 lis 2009, 20:56

AroJano pisze:
Findabair pisze:AroJano Tobie zaś mogę powiedzieć tylko tyle, że albo musisz się przeprowadzić do Wrocławia, albo też porozmawiać, ze swoimi koleżankami z klubu, że nie dbają o was tak jak ja o chłopaków :P

a ile czasu potrzebujesz by zabezpieczyć koleżanki dla klubowiczów z Wawy po Twojej ewentualnej przeprowadzce... a może masz koleżankę we Wrocławiu która przygarnie klubowicza z Madzią...
P.S. pracę sobie zapewnię.. mam gdzie we Wrocławiu... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

zakończ najpierw mój projekcik :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam

Jaro

MX-5 NA 1.6T
haryyy

21 lis 2009, 23:54

Wracaj do zdrowka Findabair, slonce Ty moje:)(a co mi tam, jak wazelina to na całego:)No to zapraszamy kolegow ze stolycy na spocik do nas. U nas najmilsze kolezanki i najladniejsze miatki w calej Polsce:)
emjay13

22 lis 2009, 9:59

hehe :) Moja na pewno jest najczystsza :):P Mam takie pytanie. Ile wy macie swiatel cofania bo mi sie wydaje ze ja mam tylko prawe a drugie to przeciwmgielne tylne. W dodatku nie mam pojecia jak wlaczyc te halogeny na dole. Zarowki w nich wygladaja jakby byly czyms zaslepione. ;/
Findabair

22 lis 2009, 10:16

AroJano, w sobotę o 21.52 ty na forum siedzisz zamiast po jakiś imprezach śmigać? Oj niedobrze z wami :) Natomiast słowa "Twojej ewentualnej przeprowadzce" przeraziły mnie strasznie. Jeśli dobrze zrozumiałam to muszę wydać oświadczenie - niniejszym ja się nigdzie nie wybieram z mojego kochanego DW. Jednak co do przygarniania klubowicza z Mazdą to myślę, że coś mogę na to poradzić :D

Haryyy, dziękuję, staram się jak mogę wyzdrowieć. W zasadzie wolałabym żebyś pisał o najładniejszych koleżankach i najmilszych miatkach, ale na odwrót też jest fajnie :)

Emjay, ja mam dwa cofania i nigdy nie miałam przeciwmgielnego bo mam amerykankę a oni tam takich cudów techniki nie montują.
Aro

22 lis 2009, 10:21

Findabair pisze:AroJano, w sobotę o 21.52 ty na forum siedzisz zamiast po jakiś imprezach śmigać? Oj niedobrze z wami

Widzisz choroba mnie złapała i niestety głosem i kaszelkiem troszkę odstraszam ludzi...
Były NA 1,6; NB 1.8
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
emjay13

22 lis 2009, 10:32

A znacie jakies miejscie tu w okolicy gdzie moge sobie zafundowac obicie kokpitu i ogolnie tuning wnetrza auta. W necie nie widze nic konkretnego.
Findabair

22 lis 2009, 10:52

AroJano, witam w moim świecie - choroby i dramatu :D Właśnie jak jesteś chory to trzeba było iść na imprezę i bajerować na biednego misia, a nie kombinować czy na drugim końcu Polski ktoś przygarnie.

Emjay, ja takich rzeczy nie ogarniam i sądzę, że chłopaki też nie, bo jak patrzyłam każdy z nas ma seryjne nie zmienione wnętrze.
haryyy

22 lis 2009, 16:51

Emjay kazda europejska mx-5 ma jedno swiatlo przeciwmgielne po lewej i jedno cofania po prawej.Finda ma inaczej bo ona ma wersje ju es ej:)Ale do meritum. KIedy to spotkanie organizujemy? Rzuccie jakis pierwszy wolny termin to zobaczymy czy sie dopasujemy.
moris schawess

22 lis 2009, 21:09

Haryyy ja u siebie mam dwa światła cofania.Rozebrałem swój dyfer na części i okazało się że zmieliło mi dwie zębatki .Demontaż jest niesamowicie prosty.Skombinuje te dwie zębatki poskładam dyfer i znów będe mógł rozkoszować się zdzieraniem bieżnika z oponek.Ech.Jeśli chodzi o spotkanko od poniedziałku do czwartku spoko.Tylko finda musi wyzdrowieć wraz ze swoim autkiem.Emjay 13 czy napewno jesteś pewien co do tej tapicerki.
haryyy

22 lis 2009, 21:35

Moris na owszem miala 2 swiatla cofania, a przeciwmgielne w zderzaku. Natomiast europejska nb ma po jednym cofania i przeciwmgielnym. A co do spotu to czekam na ozdrowienie Findabair i na skonczenie Twojej naprawy. Moze uda sie jeszcze pod koniec tygodnia spotkac.
emjay13

22 lis 2009, 22:31

Tak jestem pewien. Moj kokpit wyglada jak " psu z gardla wyciagniety" nad tymi dwoma wylotami nawiewu w centrum deski widac pecherzyki powietrza i mnie drazni niesamowicie. W dodatku chce wymienic ten welurowy shit. A dlaczego pytasz??
emjay13

23 lis 2009, 14:35

To robimy tego spota??
haryyy

23 lis 2009, 15:03

Jak tylko Findabair wyzdrowieje, a Moris zrobi dyfer to odrazu mozemy sie spotkac.
Findabair

23 lis 2009, 21:03

Jak wy o mnie dbacie :D:D Jutro mam mieć już autko więc mam nadzieję, że do końca tygodnia jakoś uda nam się spotkać. Coś zauważyłam, że nam Stasiek zaginął ??
r73

23 lis 2009, 23:12

emjay13 pisze:A znacie jakies miejscie tu w okolicy gdzie moge sobie zafundowac obicie kokpitu i ogolnie tuning wnetrza auta. W necie nie widze nic konkretnego.

Emjay, to nie sa bezposrednio sprawdzone przeze mnie miejsca ale mozesz probowac:

wersja tansza: chyba nie najgorszy, raczej nie najdrozszy ale marudny i chyba na tel nic nie zalatwisz, fotele robi na pewno:
Franz Jan Zakład Tapicerski Meblowo-Samochodowy* Wrocław, ul. Zimowa 19 a * tel. 071 3628241

wersja drozsza, w koncu tu nie robilem bo odpuscilem skore na fotelach, ale z kontaktu bezposredniego i strony internetowej chyba OK, na stronie zobaczysz probki obicia kokpitow:
http://www.xstyl.cba.pl/

Powodzenia :grin:
Raf (r73)
LubMich

24 lis 2009, 9:24

Co prawda nieco nie w temacie - ale tu znajdę chyba sporo osób z Wrocławia i okolic. Jadę zobaczyć mazdę przed zakupem.. do Wrocławia właśnie. Może ktoś poleci warsztat w którym uda mnie się dobrze zweryfikować stan techniczny samochodu. Za wszelkie namiary z góry dzięki.
haryyy

24 lis 2009, 9:44

Na pewno troche o aucie powiedza Ci w Crashpolu na ul. Długosza. Tutaj masz stronke:
http://www.mx5-centrum.pl/index-1.php
oni sie specjalizuja w mx-5. ASO nie polecam. Zawsze tez mozesz liczyc na nas (forumowiczow z Wro). Pisz smiało:)
Pozdrawiam
Findabair

24 lis 2009, 14:04

No tak, ja też zdecydowanie nie polecam salonu mazdy. Również automax pokutuje jeszcze gdzieś we Wro jako expert, ale to lipa straszna. Zgodzę się z Haryyym, że chyba najbardziej ogarnięci są w crashpolu. Zresztą misiek z crashpolu jest na forum. Jego nick to misiomasta69 więc sądzę, że możesz wystosować zapytanie na PW i na bank się jakoś dogadacie. Albo obejrzy Twoją albo sprzeda Ci jedną ze swoich :D:D

Haryyy jak to brzmi - forumowicze z Wro... masakra.

W każdym razie moja Landrynka od dziś śpi w domu więc można się spotkać :D Byle jakiś sensowny plan, a nie zamarzanie na dworze bo się wszyscy pochorujemy.
haryyy

24 lis 2009, 15:00

No co?? brzmi nieladnie???malo trendy czy jak??No to teraz czekamy tylko na Ciebie Moris. Daj znac jak bedziesz gotowy.
moris schawess

24 lis 2009, 15:30

Ja jestem cały czas w gotowości.Może czwartek.
ODPOWIEDZ