hej
zdecydowałem się na montaż małego rejestratora, chciałbym podłączyć go tak aby uruchamiał się po przekręceniu kluczyka. stad pytanie, gdzie najłatwiej się wpiąć do instalacji??
dzięki!
montaż videorejestratora
skąd prund
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
- Donator
- Model: ND
- Wersja: GT Sport nav+
Skrzynka bezpieczników. Sprawdź gdzie masz napięcie po przekręceniu kluczyka. Możesz się wpiąć adapterem albo bezpośrednio zlutować kable jak już ustalisz który jest obwód Ci pasuje.
- TerminatorPi
- Donator
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom
Mnie się nie chciało aż tak rzeźbić. Nie wiem jak jest w NC, ale w ND puściłem przedłużacz/rozdzielacz (potrzebne mi więcej niż jedno źródło prądu) z gniazdka (w ND jest u pasażera pod nogami) do schowka za fotelem. A stamtąd już po zewnętrznej stronie po progu pod plastikiem, w słupku i pod ramką okna wyszedłem do rejestratora. (Po wymontowywaniu MCU rozbieranie połowy wnętrza mam obcykane, więc tak wydało mi się najprościej
)

- irekJ
- Donator
- Model: ND
- Wersja: Mocny Full
Najprościej to bajpas w skrzynce bezpiecznika i po słupku na szybę.
Problem się tylko robi jak masz kamerkę na usb 5v to jakąś okropną rzeźbę z przejściówkami i ładowarkami trzeba robić.
Ja kupiłem rejestrator przystosowany do 12v i zaprądowany jak na foto.
Problem się tylko robi jak masz kamerkę na usb 5v to jakąś okropną rzeźbę z przejściówkami i ładowarkami trzeba robić.
Ja kupiłem rejestrator przystosowany do 12v i zaprądowany jak na foto.
- Załączniki
-
- dvr_02.jpg (802.62 KiB) Przejrzano 798 razy
-
- dvr_01.jpg (851.41 KiB) Przejrzano 798 razy