Pozdrawiam
Cos ktoś wie? Coś ktoś słyszał? :)
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
tmx89 pisze:niby cos to pomaga i daje
lobson pisze:Mój wykładowca i promotor twierdzi, że działają.
lobson pisze:Natomiast nie stosuje się ich w okrętownictwie ze względu na koszta.
tmx89 pisze:podobno to w TVN TURBO sprawdzali i niby cos to pomaga i dajea sie pytam bo moze ktos juz to testowal
albo cos o tym wie
Wroniasty pisze:dmk, silnik bez oleju nie pracuje definicyjnie - panewkę złapie chwilę po rozruchu, a jeśli nie to po pierwszym/pierwszych kilometrach - nie ma innej możliwości. Dlatego średnio wierzę w test pod tytułem 300 km bez oleju...
Chyba, że zostało w silniku np. 0.5 litra oleju, albo chociaż jakaś śladowa ilość, którą dałby radę zassać smok - tak jak w wypadku osławionego Civicka którym po dodaniu ceramizera przejechano 500 km "bez oleju" - po prostu mechanicy Chojnackiego przeprowadzający test zapomnieli, że w filtrze oleju jest koło 200-300 ml oleju i na tym pracował motor. Po zlaniu tych 200-300 ml oleju i odpaleniu silnika po chwili odezwały się panewki i było po silniku.
MiC_krk pisze:raczej nie zaszkodzi :p
dla mnie pieniądze w błoto wyrzucone :p
MiC_krk pisze:tez cenione firmy w kraju się pod tym podpisywały...
MiC_krk pisze:sebna, prosze Cie nie obrazaj mnie tylko dlatego ze jestem bardziej świadomy niż Ty :p
czy Ty wierzysz reklamom? kupujesz na telemango?
mój przyjaciel grał w jednej z reklam podobnego specyfiku
tez cenione firmy w kraju się pod tym podpisywały...
ludzie kupują a my się śmiejemy :p
sebna pisze:Prawdę mówiąc bardziej wieże w potencjalną skuteczność czegoś takiego niż wymiernej korzyści oleju wyścigowego za 3x większe pieniądze w cywilnym aucie
AroJano pisze:Ja tam nie jestem ekspertem branży olejowej, ale może w tym 3x droższym oleju jest jakiś dodatek o podobnych właściwościach do tego cuda i stąd ta cena. Osobiście wolałbym lepszy olej...