MMRS pisze:Jak bardzo muszą być szczęśliwym narodem Amerykanie wiedząc że pod maskami ich MXów nie ma tego pierdolnika....
Z drugiej strony, ze względu na ichnie normy emisji, mają kilka kucysiów mniej.
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
cra3y pisze:... i bezsensowny wymóg pomarańczowych obrysów, które w większości wypadków szpecą auto.
heretic pisze:MMRS pisze:Jak bardzo muszą być szczęśliwym narodem Amerykanie wiedząc że pod maskami ich MXów nie ma tego pierdolnika....
Wystarczyło kupić skypassion
TerminatorPi pisze:Co do okna, to gdyby one planowo się nie domykały, nie miałbym problemu, ale trick polega na tym, że one powinny się domknąć po założeniu dachu, a po prostu tego nie robią.
TerminatorPi pisze:Nie wiem czego się doczytałeś w mojej wypowiedzi, ale jeszcze raz:
1) i-eloop ładuje kondensator podczas 'turlania' samochodu (czyli powoduje odzyskanie części energii - bilansu energetycznego pan nie zmienisz)
2) energia zgromadzona w kondensatorze używana jest do zasilania elektryki w samochodzie
3) jednym z największych konsumentów (jeśli nie największym) prądu w samochodzie jest HVAC
Dlatego przy włączonej klimie kondensator starcza na krótko. Co nie ma nic wspólnego z włączaniem/wyłączaniem silnika przez i-stop. Po wyczerpaniu kondensatora przy wyłączonym silniku odbiorniki prądu zasilane są z akumulatora.
Ma to dużo wspólnego z układem hybrydowym, za wyjątkiem jego głównej części, czyli nie wykorzystujemy zgromadzonej energii elektrycznej do wprawiania samochodu w ruch.
Tak na marginesie, nie ma 'technologii hybrydowej'. Jest napęd hybrydowy. Technologia to sposób wytwarzania, bądź przetwórstwa.
luc1982 pisze:TerminatorPi pisze:Co do okna, to gdyby one planowo się nie domykały, nie miałbym problemu, ale trick polega na tym, że one powinny się domknąć po założeniu dachu, a po prostu tego nie robią.
W mojej też tego nie robią. Rozumiem ze mam usterkę czy były wersje bez domykania?
Hookie pisze:Co do tego domykania szyb...
U mnie w ND USA okna się obniżają w momencie otwarcia drzwi i po zamknięciu się domykają.
Przy podnoszeniu dachu i obniżaniu szyby się obniżają, ale po złożeniu/założeniu się nie podnoszą z powrotem - robię to ręcznie. Ustawia się to gdzieś w sofcie?
Hookie pisze:Co do tego domykania szyb...
U mnie w ND USA okna się obniżają w momencie otwarcia drzwi i po zamknięciu się domykają.
Przy podnoszeniu dachu i obniżaniu szyby się obniżają, ale po złożeniu/założeniu się nie podnoszą z powrotem - robię to ręcznie. Ustawia się to gdzieś w sofcie?
Hookie pisze:Jakby co to u mnie w USA drzwi się automatycznie blokują.Kurczę, musimy zrobić listę forumową różnic, bo tych niuansów to są serio dziesiątki.
heretic pisze:Hookie pisze:Co do tego domykania szyb...
Soft top EU też nie podnosi szyb po zamknięciu dachu.
mowso pisze: no i oczywiście automat w guziczkach działa w dół ale w górę już muszę trzymać guziorki żeby się domknęło
mike_d pisze:mowso pisze: no i oczywiście automat w guziczkach działa w dół ale w górę już muszę trzymać guziorki żeby się domknęło
Też mnie to nieziemsko wkurza ( i w nbfl i teraz) - ale pewnie to jakaś bzdura związana z bezpieczeństwem (typu dziecko sięga z zewnątrz auta do środka, zamyka automatem szybę i szyba przecina na pół)