carlos pisze: i na koniec dla Miata Spec jest wyścig
"drzwi w drzwi"
byłoby cudownie, ale chyba z tym będzie problem

Moderator: Moderatorzy
Egzemplarz ten jest również znakomitym pomysłem jako baza do wystartowania w odbywającym się w Polsce budżetowym pucharze - Miata Challenge http://www.miatachallenge.pl/. Wtedy z minimalnym wkładem własnym w podstawowe modyfikacje możemy spróbować swoich sił na torze.
pepeg pisze:A ja, z przyczyn czysto praktycznych, optuje jednak by NA/NB było 1.8. A czemu?
Większość klękniętych 1.6 kończy z 1.8 pod maską. Z wysp i innych źródeł na części ciągnięte są 1.8. Jeśli ktoś ma 1.6 to rozważy upgrade siłowni, w drugą stronę nikt się nie zdecyduje.
Owszem jeśli myślimy o drugim samochodzie z przeznaczeniem tylko MC spec to 1.6 jest tańsze, ale tylko w zakupie, potem koszty utrzymania, w gotowości torowej, bardzo szybko się wyrównają.
kermit01 pisze:Czy możecie napisać jak to jest w klasie OPEN - czy można tam rownież współdzielić?(jeśli tak to jaki koszt)?
Broonek pisze:To może coś za coś i jeśli auto ma motor 1,6 to może mieć jakiś bonus na pokładzie którego nie ma 1,8 a który to nieco zrównoważy rywalizację ?
Dziubas pisze:Broonek pisze:To może coś za coś i jeśli auto ma motor 1,6 to może mieć jakiś bonus na pokładzie którego nie ma 1,8 a który to nieco zrównoważy rywalizację ?
Możesz zajechać motór i zrobić bonus 1.8
Przecie to jasne ze wolnossaca. Niektorzy nie muszą startować w klasie gdzie zdobywa się podium za obecność i dojechanie do metyMMRS pisze:A deskorolka będzie "uturbiona" czy z "wolnossakiem"?![]()
![]()
To nie były legendytomasz01 pisze:Chodzi o to że legenda głosi iż bywały imprezy gdzie wystarczyło dojechać do mety żeby być na podium (w odpowiedniej klasie)
chbr pisze:mnie korci powrót do zabawy po latach:) plus chyba namówię Narzeczoną, żeby też się pobawiła mazdą w zakrętach
MMRS pisze:Z racji braku uczestników czy awarii samochodów? Zaczynam się martwić
Brian pisze:Będę wdzięczny za wyrozumiałość względem moich debiutanckich pytań gdy takowe zaczną się pojawiać