[Śląsk] Cykliczne spotkania gokartowe
wyścigi o puchar sołtysa gminy Wola Dzbącka
Moderator: Moderatorzy
michael146 pisze:Siemandero! Dawno mnie tu nie byłoZałapię się jeszcze ?;) Akurat z S-Kart Bytom mam dobre doświadczenia. Powinni nas skasować 60zł. Przynajmniej taką stawkę postaram się załatwić (my tyle płacimy jak jeździmy na 30 minut). 30 minut to czas akuratny. Po 15 minutach łapy odpadają, ale ja osobiście lubię jechać pełne 30 minut, aniżeli z przerwami
Po przerwie zawsze przez pierwsze 3-5 minut jakieś ręce takie wiotkie
Przy 30 minutach można się pokusić o 8 minut kwalifikacji i 22 minuty wyścigu (przykład), ale biorąc pod uwagę, że jest zimno i ślisko to może bezpieczniej będzie jechać tylko na czas
Co do wpłat - to przy rezerwacji całego toru każdy po prostu płacił za siebie. Kto nie zapłacił ten parówa i nie jechałNigdy nie było tak żeby jedna osoba płaciła (są do tego przyzwyczajeni, że każdego trzeba rozliczyć).
Aha, no i kto ma to niech weźmie kominiarkę (jakąkolwiek) - jak nie ma to 8zł na miejscu i zostaje na zawsze. Kaski oczywiście dają. A jak ktoś weźmie swój to kominiarki nie trzeba.
Jak już nie da rady to dajcie znaka ;P nie pogniewam się bo dawno mnie tu nie było.
To tak trochę na 'wpychacza' się dopiszę
1.kustef, S,B, terminy: 13-16; 19-...
2. maciek, S,B, terminy: 14, 15, 18, 19, 21
3.filipbug 13, 18 do 21
4. Pirat, S, B, terminy: postaram się dostosować do większości
5. Chezus, S, B, terminy: 14, 19, 21
6. mg, Bytom, termin dowolny
7. PisBar, Bytom, termin dowolny byle by była też klasa kobiet bo mojej się wymarzyły gokarty nagle
8. Broda, S, B, 11-14, 17-22
9. michael146
Ja odpadam więc odświeżyłem listę

-
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 2.0 Sport
Chezus pisze:A jak tam film, jak już jesteśmy przy twoim pojawieniu się?
Co masz na myśli, że będzie ślisko? Tor jest na hali, więc wody ani lodu nie będzie...
Film temat tabu - także ciiiiii :/
No zobaczysz na miejscu o co chodzi

- Chezus
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Impuls
Czyli będę miał podobną zabawę jak wczoraj latając po nocy na letnich? Chłopakom w Golfach R32 jakoś ciężko było zrozumieć, że mogę mieć odrobinę większe problemy z trakcją niż oni...
The answer is always Miata.
Czas na podsumowanko 
Udział wzięło 10ciu ścigantów,, większość nawet została uwieczniona

Za to wszyscy mieli zmierzone czasy, które umieszczam poniżej:

Wrzuciłem tylko wyniki drugiej tury, bo w niej prawie wszyscy mieli lepsze wyniki
Było troche driftów, troche spinów, troche crash-testów, ale myślę, że każdy się dobrze bawił
Co więcej
Padł pomysł, ażeby przeprowadzać takie gokarty cyklicznie- np. raz w miesiącu w pierwszą spotową środę miesiąca. Dajcie feedback, co myślicie o takim pomyśle
PS.

pierwsze koty za płoty, a skoro założyłem już folder na kompie, to kolejne gokarty
MUSZĄ
się udać 

Udział wzięło 10ciu ścigantów,, większość nawet została uwieczniona

Za to wszyscy mieli zmierzone czasy, które umieszczam poniżej:

Wrzuciłem tylko wyniki drugiej tury, bo w niej prawie wszyscy mieli lepsze wyniki

Było troche driftów, troche spinów, troche crash-testów, ale myślę, że każdy się dobrze bawił

Co więcej
Padł pomysł, ażeby przeprowadzać takie gokarty cyklicznie- np. raz w miesiącu w pierwszą spotową środę miesiąca. Dajcie feedback, co myślicie o takim pomyśle

PS.

pierwsze koty za płoty, a skoro założyłem już folder na kompie, to kolejne gokarty

-
- Donator
- Model: NA
- Wersja: FL
Żałuję, że nie mogłem być, ale gratuluję już za samo zorganizowanie eventu. Brawo Kubuś!
Live to ride - ride to live! HD or MX5 or 1302S or 126P ?
Części do NA - rozbiórka czerwonej - kliknij
Moja Lalunia
Moja Lalunia

- Chezus
- Donator
- Wersja: Impuls
Ja jestem jak najbardziej za! Albo się nauczę driftować albo jeździć... Jeśli mogę coś zasugerować, to może wtorki? Środy akurat tak wypadło, że mam zajęte i po prostu nie będe miał fizycznej możliwości się pojawiać.
Co do wyników, to w pierwszej rundzie byłem szybszy...
Co do wyników, to w pierwszej rundzie byłem szybszy...
The answer is always Miata.
-
- Donator
Widze, że Michał albo mocno schudł (jeszcze) w tej podróży poślubnej albo mocno trenuje, bo regularnie miał czasy poniżej 40... Graty!

Moja Lalunia
Moja Lalunia

Chezus pisze:To ja wnioskuję o zmianę nazyw tematu na cykliczne gokarty.
Wniosek przyjęty

Zatem, skoro jest zainteresowanie regularnymi jazdami co miesiąc, to proponuję tak jak ostatnio: niech każdy napisze jaki dzień tygodnia pasuje (znowu, najlepiej w formie listy

Jak więcej niż 10 osób wyrazi chęć regularnej jazdy, myślę że można po prostu zarezerwować tor na dłuższy czas niż pół godziny i zrobi się 2 grupy.
Osobiście uważam, że można już zacząć od stycznia, załóżmy od drugiego tygodnia

LISTA:
1. kustef pn-nd
Ostatnio zmieniony 20 gru 2017, 14:35 przez kustef, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Donator
- Wersja: 2.0 Sport
Jumpman pisze:Widze, że Michał albo mocno schudł (jeszcze) w tej podróży poślubnej albo mocno trenuje, bo regularnie miał czasy poniżej 40... Graty!![]()
![]()
Byłem tam 4-5 razy do tej pory - więc zdecydowanie przewaga w postaci znajomości toru

Patrząc na czasy Łukasza czy Maćka -> to tylko kwestia kilku wyjazdów, żeby zaczęli mi łoić tyłek. Moje pierwsze czasy były gorsze.
Kustef - dobry pomysł z torem na godzinę. Jak dobrze pamiętam (sprawdzę) przy 6 osobach już dawali nam tę cenę 60zł/pół godziny. Wtedy można zrobić 1 x 15 minut Grupa I, 1 x 15 minut Grupa 2 i znowu zmiana.
1. kustef pn-pt
2. Chezus wtorek, czwartek (przynajmniej w styczniu)
3. michael146 - pn-pt
-
- Donator
Byle nie wtorek!
Moja Lalunia
Moja Lalunia

Dzięki Kuba za ogarnięcie, długo ten pomysł się rodził, ale wreszcie się udało. Było bardzo fajnie, gdybym tylko się nie wyeliminował na drugim okrążeniu drugiej rundy (a mówiłem żeby jechać całość za jednym strzałem
), byłoby bardzo super :/, ból w żebrach to chyba do świąt jeszcze będę odczuwał :/. Jeśli można prosić o czasy z pierwszej tury będę wdzięczny, tam przynajmniej przejeździłem całe 17 minut i chyba nawet całkiem nie najgorzej przejeździłem, w moim odczuciu
.
Pomysł na cykliczność - jestem nawet za, chociaż można by było zmieniać tory, w niedzielę zupełnie niespodziewanie pojechałem na tor do Bielska i w moim odczuciu jest o niebo lepszy, chociaż drożej i wiem, że dla większości tutaj zdecydowanie dalej, mi to akurat lipton, prawie ta sama odległość Bielsko, a okolice Katowic.
1. kustef pn-pt
3. michael146 - pn-pt
4. Pirat - jedynie środy

Pomysł na cykliczność - jestem nawet za, chociaż można by było zmieniać tory, w niedzielę zupełnie niespodziewanie pojechałem na tor do Bielska i w moim odczuciu jest o niebo lepszy, chociaż drożej i wiem, że dla większości tutaj zdecydowanie dalej, mi to akurat lipton, prawie ta sama odległość Bielsko, a okolice Katowic.
1. kustef pn-pt
3. michael146 - pn-pt
4. Pirat - jedynie środy
- Filipbug
- Donator
- Wersja: Silver blues
1. kustef pn-pt
3. michael146 - pn-pt
4. Pirat - jedynie środy
5. Jumpman - pn-pt \{wt}
6. Broda pn-pt
7.Filipbug; w drugim tygodniu jedynie poniedzialek/wtorek, chyba że np o 18-19 to cały tydzień
3. michael146 - pn-pt
4. Pirat - jedynie środy
5. Jumpman - pn-pt \{wt}
6. Broda pn-pt
7.Filipbug; w drugim tygodniu jedynie poniedzialek/wtorek, chyba że np o 18-19 to cały tydzień

1. kustef pn-pt
3. michael146 - pn-pt
4. Pirat - jedynie środy
5. Jumpman - pn-pt \{wt}
6. Broda pn-pt
7. Filipbug; w drugim tygodniu jedynie poniedzialek/wtorek, chyba że np o 18-19 to cały tydzień
8. osemka - pn,wt,cz (póki co będę bardzo sporadycznie dołączał, wiec za bardzo się mną proszę nie sugerować... W styczniu raczej odpadam...)
3. michael146 - pn-pt
4. Pirat - jedynie środy
5. Jumpman - pn-pt \{wt}
6. Broda pn-pt
7. Filipbug; w drugim tygodniu jedynie poniedzialek/wtorek, chyba że np o 18-19 to cały tydzień
8. osemka - pn,wt,cz (póki co będę bardzo sporadycznie dołączał, wiec za bardzo się mną proszę nie sugerować... W styczniu raczej odpadam...)
1. kustef pn-pt
3. michael146 - pn-pt
4. Pirat - jedynie środy
5. Jumpman - pn-pt \{wt}
6. Broda pn-pt
9. maciej - wszystko poza środą, sory Pioter
3. michael146 - pn-pt
4. Pirat - jedynie środy
5. Jumpman - pn-pt \{wt}
6. Broda pn-pt

miata lov!
1. kustef pn-pt
3. michael146 - pn-pt
4. Pirat - jedynie środy
5. Jumpman - pn-pt \{wt}
6. Broda pn-pt
10 majoo- wszystko zależy od godziny
3. michael146 - pn-pt
4. Pirat - jedynie środy
5. Jumpman - pn-pt \{wt}
6. Broda pn-pt

- m_g
- Donator
- Kontakt:
ja bym chętnie wpadł od czasu do czasu pojeździć dla fanu, ale rzadziej niż raz w miesiącu więc dopisuję się pod listą
1. kustef pn-pt
3. michael146 - pn-pt
4. Pirat - jedynie środy
5. Jumpman - pn-pt \{wt}
6. Broda pn-pt
+ MG
1. kustef pn-pt
3. michael146 - pn-pt
4. Pirat - jedynie środy
5. Jumpman - pn-pt \{wt}
6. Broda pn-pt

+ MG
michael146 pisze:Kustef, wspominałes coś o drugim tygodniu 2018:P Aktualne ?:P
Aktualne

Plan jest następujący: czwartek (11.01), godzina 20, rezerwacja toru tak, jak ostatnio, na pół godziny

Lista:
1. kustef