Nosicie? Jakie marki? Kwarc, automat, mechanik? Na pasku skórzanym, bransolecie? Jak ktoś ma ochotę to niech wstawi zdjęcie swojego sprzętu

Moderator: Moderatorzy
ozon pisze:Citizen - znana i lubiana firma. Mogę potwierdzić. Wiadomo, są gusta i guściki, chociaż jak dla mnie ten zegarek powyżej jest zbyt mocno wybajrzeony. Jak mawiał klasyk, zegarek powinien składać się z paska najlepiej skórzany, tarczy, rzymskich cyfr, wskazówek i tarczy przeciwnego koloru do koloru cyfr i wskazówek. Proponuję sprawdzić chociażby Tissoty.
cardesign1 pisze:Mój sprzęt - ORIENT DB05-CD-A CS. Moja wersja kolorystyczna jak na pierwszej fotce. Może brak mu bajerów i wodotrysków, ale to naprawdę porządny automat w kwocie do 1000 zł, niezawodny i porządnie wykonany japoniec, jak nasze MazdyJak to ujął vodka - doskonały stosunek cena/jakość.
ozon pisze: Jak mawiał klasyk, zegarek powinien składać się z paska najlepiej skórzany, tarczy, rzymskich cyfr, wskazówek i tarczy przeciwnego koloru do koloru cyfr i wskazówek. Proponuję sprawdzić chociażby Tissoty.
krzewyozdobne pisze:a co myślicie o tych zegarkach z drewna plantwear czy coś takiego.
kosciukus pisze:Od siebie mogę polecić wrocławską firmę projektującą zegarki: http://vratislavia-watches.com/language ... y-aktywne/
Wszystko w wersjach limitowanych, z porządnych materiałów i za rozsądną cenę
mufasa pisze:Przyznam szczerze, że po wrzuceniu linka przez Kosciukus mocno zacząłem myśleć nad jedną z Vratislavii Chrono Royale, ale cały czas się waham. Przydałoby się gdzieś przymierzyć, pomacać... po drugiej stronie mam jeszcze Tissota V8, który był moim pierwotnym wyborem, ale po zobaczeniu Chrono Royale decyzja już nie jest tak oczywista.Pomijając cenę, jak te zegarki mają się do siebie?
kosciukus pisze:Z Vratislavii możesz zamówić, przymierzyć i odesłać bez podawania przyczyny jak coś
POlsza pisze:mufasa pisze:Przyznam szczerze, że po wrzuceniu linka przez Kosciukus mocno zacząłem myśleć nad jedną z Vratislavii Chrono Royale, ale cały czas się waham. Przydałoby się gdzieś przymierzyć, pomacać... po drugiej stronie mam jeszcze Tissota V8, który był moim pierwotnym wyborem, ale po zobaczeniu Chrono Royale decyzja już nie jest tak oczywista.Pomijając cenę, jak te zegarki mają się do siebie?
Zegarki są tworzone przez człowieka pasjonata w limitowanych edycjach, jest człowiekim z forum KMZiZ i to co robi to jego pasja, a robi dobre rzeczy stosując sprawdzone i niedrogie werki. Zegarki na zdjęciach można obejrzeć na forum KMZiZ, osobiście zakupiłem dwa na prezenty i uważam, że są warte swojej ceny i są niepowtarzalne. Tissotów V8 są wyprodukowane miliony, z VC jest ich kilkaset.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk