Cześć wszystkim!
Na początku chciałbym krótko o mnie:
Mam na imię Aleksander, mam 18 lat (wiem, szczyl ze mnie), mieszkam w Rudzie Śląskiej, a od października zaczynam studiować elektrotechnikę na Politechnice Śląskiej.
Forum przeglądam i czytam już któryś miesiąc, mimo, że jeszcze nie mam własnej mx-5, chociaż chciałbym to niedługo zmienić, zarazem dołączając do tego zacnego grona posiadaczy miaty.
Pewnie spotkam się z opinią, że w tym wieku pchać się w tylni napęd to nieodpowiedzialność i samobójstwo. Moim zdaniem, dopóki coś będzie robione z głową, a nie tylko po to, żeby "poszpanować" paleniem gumy na każdych światłach, to czemu by nie próbować? Szczerze powiem, że przeglądając forum, natknąłem się na tematy związane z kursami doskonalenia techniki jazdy oraz panowania nad samochodem w różnych warunkach i zaciekawiły mnie bardzo te sprawy. Chciałbym wziąć udział w takim czymś jak MMC Rookie czy kontrolowanie poślizgu na mokrej nawierzchni i to jest mój pierwszy cel, a kto wie, może kiedyś uda mi się wystartować w głównej imprezie MMC
Tak jak napisałem wyżej, w bliżej nieokreślonym czasie chciałbym wzbogacić się o mx-5 NA lub NB i tu pojawia się pytanie.
Czy znajdzie się tutaj jakaś dobra dusza (a wiem, że takich nie brakuje), która mieszka w okolicy Kłodnicy w Rudzie Śląskiej, bądź Chorzowie lub Katowicach i poświęciła trochę swojego czasu na rozmowę oraz pokazanie swojej mazdy, a jakby ktoś pozwoliłby mi usiąść w fotelu, żeby się przymierzyć (jestem dość wysoki i nie wiem czy się zmieszczę, dlatego taka prośba

) to byłbym niezmiernie wdzięczny.
Pozdrawiam Was wszystkich i mam nadzieję, że zostanę zaakceptowany w gronie pasjonatów najlepszego roadstera na świecie