Poradnik początkującego forumowicza
Odpowiedzi na najczęściej zadawane przez początkujących forumowiczy pytania
Moderator: Moderatorzy
-
- Model: Inny
- Wersja: RevolutionReloaded
krzesi, ogłoszenie wygasło.
.
- Tomai
- Donator
- Wersja: 2,0
krzesi opisz jak sie samochód sprawuje , bo ta cena jest bardzo korzystna. Jestem ciekawy czy ma jakąś poważną przeszłość.
Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
Z papierow wynika ze jezdzila nia kobieta rocznik 72. Mazda ogolnie w idealnym stanie zadnych potencjalnych zastrzezen co do przeszlosci kolizijnej. Jedyne na co zwrocilem uwage to lekkie rysy na obydwu lusterkach. Wytargowalem madzie na 19400. Wszystkie papiery od kupca byly ok z jednym wyjatkiem bo mial przetlumaczony dowod rejestracyjny jako karte pojazdu. Oczywiscie moim zdaniem powinno to byc zaakceptowane przez starostwo ale po co lepiej dojebac komus i niech zaplaci 120zl na przetlumaczenie jeszcze raz. No coz takie zycie z urzedami. Wracajac do samochodu wszystko gra poduszki sa z tym ze nie wiem czy dzialaja, mam nadzieje ze tak. Wlasciciel kobieta wiec nie powinna byc az tak bardzo katowana. Podsumowujac jestem bardzo zadowolony. Czas pokaze czy byly jakies ukryte wady czy tez nie.
/edit
w ksiazce serwisowej wszycho jest, wymiany oleji etc Tak jak wspomnialem papiery wszystkie git malina.
/edit
w ksiazce serwisowej wszycho jest, wymiany oleji etc Tak jak wspomnialem papiery wszystkie git malina.
krzesi, jak "szeryf" przyjdzie to Cię skarci za zbytnie "emocje" w poście
Ciekawy wniosek...
Zapytaj właścicielek mx-5-tek jak jeżdżą...
No i oczywiście gratulujemy zakupu i witamy w gronie z nową mazdą

krzesi pisze:Wlasciciel kobieta wiec nie powinna byc az tak bardzo katowana
Ciekawy wniosek...

No i oczywiście gratulujemy zakupu i witamy w gronie z nową mazdą

przemasi pisze:krzesi, jak "szeryf" przyjdzie to Cię skarci za zbytnie "emocje" w poście
krzesi pisze:Wlasciciel kobieta wiec nie powinna byc az tak bardzo katowana
Ciekawy wniosek...Zapytaj właścicielek mx-5-tek jak jeżdżą...
![]()
No i oczywiście gratulujemy zakupu i witamy w gronie z nową mazdą![]()
dlatego napisalem ze "nie powinna" a jak bylo w rzeczywistosci to nie mam pojecia

przemasi pisze:krzesi napisał/a:
Wlasciciel kobieta wiec nie powinna byc az tak bardzo katowana
Ciekawy wniosek... Zapytaj właścicielek mx-5-tek jak jeżdżą...
Niach niach niach

Grzeczniutko i delikatnie jeżdzą

Jest ryzyko - jest przyjemność
ja potwierdzam....zwłaszcza w mx-5 

Zupełnie nie wiem dlaczego
Kobiety w zestawieniu z pojazdami są z natury delikatne i subtelne. Pieszczotliwie dotykają gazu. Boją się że złamią sobie paznokieć zazwyczaj

Kobiety w zestawieniu z pojazdami są z natury delikatne i subtelne. Pieszczotliwie dotykają gazu. Boją się że złamią sobie paznokieć zazwyczaj

leDiable pisze:przemasi pisze:Karolina pisze:zazwyczaj

Łoś
Witam.
Nie chce zakładać nowego tematu, to zapytam tutaj... Wkońcu on pasuje do mojego problemu.
Chciałbym się dowiedzieć czy jest szansa i czy ogólnie warto próbować dorwać sensowną Miatke za jakieś 10tyś pln? Rocznik mnie zbytnio nie interesuje, ważne zęby dało sie nią pojeździć i żeby się nie psuła zbytnio(wiadomo, niewiadomo czego nie ma co oczekiwać). Wiem wiem, kwestia dorwania dobrego egzemplarza... No ale ogólnie, większość z Was siedzi dłużej w temacie ode mnie i więcej wie.
Miata mi się strasznie podoba, ale trochę mam dylemat czy na pierwszy samochód by się nadawała...
Pozdrawiam,
Paweł.
Nie chce zakładać nowego tematu, to zapytam tutaj... Wkońcu on pasuje do mojego problemu.
Chciałbym się dowiedzieć czy jest szansa i czy ogólnie warto próbować dorwać sensowną Miatke za jakieś 10tyś pln? Rocznik mnie zbytnio nie interesuje, ważne zęby dało sie nią pojeździć i żeby się nie psuła zbytnio(wiadomo, niewiadomo czego nie ma co oczekiwać). Wiem wiem, kwestia dorwania dobrego egzemplarza... No ale ogólnie, większość z Was siedzi dłużej w temacie ode mnie i więcej wie.
Miata mi się strasznie podoba, ale trochę mam dylemat czy na pierwszy samochód by się nadawała...
Pozdrawiam,
Paweł.
Mayk, dzięki.
Na wersje z BP raczej nie ma co liczyć? Z tego co widzę strasznie rzadko pojawiaja się takie Mazdy...
Chociaż ostatnio była w Olsztynie NA BP z 93 roku, z uszkodzonym dachem(jakies małe dziury) za 10tyś i poszła szybko...
Jeszcze muszę przemyśleć kwestie funkcjonalności, niby na dojazdy do szkoły nie potrzebne jest mi większe auto, ale.. hmm, no właśnie, czasami by sie przydały ze 4 miejsca. Zobaczymy...
Dziękuje za pomoc.
Na wersje z BP raczej nie ma co liczyć? Z tego co widzę strasznie rzadko pojawiaja się takie Mazdy...
Chociaż ostatnio była w Olsztynie NA BP z 93 roku, z uszkodzonym dachem(jakies małe dziury) za 10tyś i poszła szybko...
Jeszcze muszę przemyśleć kwestie funkcjonalności, niby na dojazdy do szkoły nie potrzebne jest mi większe auto, ale.. hmm, no właśnie, czasami by sie przydały ze 4 miejsca. Zobaczymy...
Dziękuje za pomoc.
-
paww99 pisze:by sie przydały ze 4 miejsca
dwie mazdy?
WWW.MX5-CENTRUM.PL
- Tomai
- Donator
- Wersja: 2,0
misiomasta69 pisze:paww99 pisze:by sie przydały ze 4 miejsca
dwie mazdy?

Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
dwie mazdy?
Tzn 3 w domu? Nie nie, za dużo

Zobaczymy jak to będzie z funduszami bliżej wiosny...
Witam
Tak myślę o tej MX-5 , może dopiero w przyszłym roku bym kupił, ale już teraz chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy.
Czy sugerować się rocznikiem przy kupnie tego auta? Jeśli chodzi o gust, to bardziej mi się podobają II gen od 1998 r bodajże
po prostu ładniej i nowocześniej wyglądają, ale wiadomo są troche droższe. Jednak te starsze też nie są złe.. tylko jak wypadają auta z 1992-1996 r ? Czy nie są one już za stare, zbyt zakatowane ? Czy w przypadku tego auta można patrzeć też na starsze modele ?! Wolałbym tak 12-10 letnią max. ale wiadomo, im młodsza tym droższa
Teraz dochodzi pytanie gdzie kupować. W Polsce z tego co widzę są trochę droższe niż w Niemczech. Tutaj według ogłoszeń widziałem ok 20 tys zł za 10-11 letnią miatę, w Niemczech te roczniki można wyrwać za 14-15 tys zł .. tylko dochodzą opłaty/akcyza/podatki przerejestrowanie i inne bajery..
I jak wygląda sprawa z częściami ? Drogie są, i trudno dostępne ? Czy nie najgorzej ?
Było by to moje pierwsze auto
ale z racji takiej że nie mam zamiaru zaczynać od jakiegoś cinkusia czy peżocika 106 i innych tego typu, pomyślałem że mx-5 była by fajna xD
pozdr iz góry dzięki za odp.
Tak myślę o tej MX-5 , może dopiero w przyszłym roku bym kupił, ale już teraz chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy.
Czy sugerować się rocznikiem przy kupnie tego auta? Jeśli chodzi o gust, to bardziej mi się podobają II gen od 1998 r bodajże

Teraz dochodzi pytanie gdzie kupować. W Polsce z tego co widzę są trochę droższe niż w Niemczech. Tutaj według ogłoszeń widziałem ok 20 tys zł za 10-11 letnią miatę, w Niemczech te roczniki można wyrwać za 14-15 tys zł .. tylko dochodzą opłaty/akcyza/podatki przerejestrowanie i inne bajery..
I jak wygląda sprawa z częściami ? Drogie są, i trudno dostępne ? Czy nie najgorzej ?
Było by to moje pierwsze auto

pozdr iz góry dzięki za odp.

Ostatnio zmieniony 20 sie 2009, 23:21 przez Avenged, łącznie zmieniany 1 raz.
siema
ja tez wlasnie kupuje mx-5 jako pierwsze auto i jak dobrze pojdzie to niedlugo bede miec tzn do konca sierpnia:) ja kupuje w polsce bo nie chce mi sie bawic w oplaty itp :] Ja osobiscie wole NA ;]
Czesci i inne rzeczy to praktycznie znajdziesz wszystko na forum od innych uzytkownikow :]
A ja mam pytanie bardzo PILNE ... Czy jak bede kupowac mazde i wyglada dobrze pod wzgledem mechaniki i lakieru itp i opis tez wiarygodny sprzedajacego to czy zaryzykowac i brac
czy mimo wszystko przebadac na jakiejs stacji
?? podobno przeszla rozszerzony przeglad techniczny za 170 zl i wszystko w niej gra ??
Tak wiem
mam dylematy normalnie
;p

Czesci i inne rzeczy to praktycznie znajdziesz wszystko na forum od innych uzytkownikow :]

A ja mam pytanie bardzo PILNE ... Czy jak bede kupowac mazde i wyglada dobrze pod wzgledem mechaniki i lakieru itp i opis tez wiarygodny sprzedajacego to czy zaryzykowac i brac

Tak wiem

Ostatnio zmieniony 20 sie 2009, 22:16 przez tmx89, łącznie zmieniany 1 raz.

No właśnie... tego się obawiam.. będzie na zdjęciu piknie, cudnie, a pojedzie się na miejsce.. i np. podłoga zgnita albo coś ;/ to jest to ryzyko kupując za granicą.. w Polsce z resztą też. Ale jakos wydaje mi się że w Polsce ludzie bardziej katują auta niż w Niemczech
tam na co drugim drzewie jakiś fotoradar ukryty.. może to ma na to jakiś w pływ xD
w mieście (np. Berlin) raczej wszyscy potulnie jeżdżą
pozd.r

tam na co drugim drzewie jakiś fotoradar ukryty.. może to ma na to jakiś w pływ xD
w mieście (np. Berlin) raczej wszyscy potulnie jeżdżą

pozd.r
Ostatnio zmieniony 20 sie 2009, 23:20 przez Avenged, łącznie zmieniany 1 raz.
tmx89, nie - masz tylko 20 lat 

http://www.surowiec.org - moja galeria foto
GG:559899
GG:559899
tmx89 pisze:podobno przeszla rozszerzony przeglad techniczny
podobno... jak Ci pasuje podobno to bierz ;]
Avenged, sugerowac sie nalezy stanem auta. Rocznik nie ma nic do rzeczy. To sa rasowe japonczyki wiec beda 300 lat jezdzic

Poza tym polecam poprzegladac rozne watki - wiele osob pyta sie o NA, NB, NC... najpierw poczytaj o modelach i na co trzeba zwracac uwage a pozniej zadawaj konkretne pytania

First

Don't look to the eyes of a stranger, don't look through the eyes of a fool, don't look to the eyes of a stranger, somebody's watching when the light goes down ]:->
http://mx-5.pl/viewtopic.php?p=39847&sid=e0de7fcc500695cc45a6e4ad62f0b87f#39847
http://mx-5.pl/viewtopic.php?p=39847&sid=e0de7fcc500695cc45a6e4ad62f0b87f#39847
Avenged pisze:W polsce z tego co widzę są trochę droższe niż w niemczech.
Avenged pisze:w polsce z resztą też
tmx89 pisze:ja kupuje w polsce bo nie chce mi sie bawic w oplaty itp :]
Mam napisać jadowity komentarz czy sami się poprawicie?