https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx-5-oryginal-klimatyzacja-ID6yNFfB.html#2dce88423c

Chciałbym się w najbliższym czasie wybrać i obejrzeć, może podpowiecie na co zwrócić uwagę?

PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie
Moderator: Moderatorzy
Mietek pisze:Jak na NC 1.8l z 2006 cena jest jak najbardziej okay. Za 2.0l sport z 2006 można dać 30tyś
Fifkers pisze:Polecam przestać zaklinać rzeczywistość i przyjąć do wiadomości, że samochód jest wart tyle ile klient jest w stanie zapłacić i dobre egzemplarze kosztują ile kosztują. Byłby to ewenement gdyby za 22tys dało się kupić dobry egzemplarz NC i koniec kropka (oczywiście okazje się czasami zdarzają, ale to rzadkość). Widzę, że nie możesz się z tym pogodzić, że mx-5 kosztują tyle ile kosztują
Mietek pisze:Szukam auta juź od 6 miesięcy więc mam już w miarę dobre rozeznanie cenowe. Dobra NBFL 1.8l będzie według mnie lepsza niż NC 1.8 z 2006 więc mnie nie dziwi jak oba auta będą w podobnej cenie. Teraz jest spory wysyp MX5 po zimie więc jest w czym wybierać ja za NC 2.0l z 2006 nie dałbym więcej niż 30tyś
jqb pisze:Mietek pisze:Szukam auta juź od 6 miesięcy więc mam już w miarę dobre rozeznanie cenowe. Dobra NBFL 1.8l będzie według mnie lepsza niż NC 1.8 z 2006 więc mnie nie dziwi jak oba auta będą w podobnej cenie. Teraz jest spory wysyp MX5 po zimie więc jest w czym wybierać ja za NC 2.0l z 2006 nie dałbym więcej niż 30tyś
Powodzenia z takim podejściem
Mietek pisze:Szukam auta juź od 6 miesięcy
Mnie się wydaje, że właśnie jest odwrotnie - łatwiej i taniej można kupić MX-5 późną jesienią/zimą. Teraz ceny będą szły w górę, bo jak się zrobi ciepło to każdy Janusz będzie chciał kupić "KABREJOLET", a każdy Mietek handlarz będzie chciał mu ten "KABREJOLET" sprzedać za jak największą kasę. Chyba bardzo podobnie jest na rynku motocykli - taniej można kupić na koniec sezonu.Mietek pisze:ale zima nie sprzyja kupowaniu mx5 teraz zaczyna być naprawdę ciekawie i można w ofetach wybierać.
Mietek pisze:dzieki za złośliwe życzeniaale zima nie sprzyja kupowaniu mx5 teraz zaczyna być naprawdę ciekawie i można w ofetach wybierać.
MikeyMike pisze:
P.S. Dopiero teraz zauważyłem, że Twój nick to Mietek - oczywiście nie chciałem urazić mówiąc o Mietkach handlarzach - tak się mówi potocznie
_Adi_ pisze:jqb pisze:Mietek pisze:Szukam auta juź od 6 miesięcy więc mam już w miarę dobre rozeznanie cenowe. Dobra NBFL 1.8l będzie według mnie lepsza niż NC 1.8 z 2006 więc mnie nie dziwi jak oba auta będą w podobnej cenie. Teraz jest spory wysyp MX5 po zimie więc jest w czym wybierać ja za NC 2.0l z 2006 nie dałbym więcej niż 30tyś
Powodzenia z takim podejściem
+ 1
Psychotulanek pisze:A jeśli chodzi o inwestycje poczynione w auto to nie spodziewam się odzyskać nawet 33% tego co włożyłem
Rzeczywiście Mirek był handlarz, Mietek to blacharz/lakiernik co wszystko wyklepie i wyprostujePsychotulanek pisze:W sumie chyba zależy od rejonu Polski, bo u nas mówi się Mirek.
Psychotulanek pisze:Ja tam właśnie będę wkładał 1,8 i Torsena. A jeśli chodzi o inwestycje poczynione w auto to nie spodziewam się odzyskać nawet 33% tego co włożyłem, dlatego robię je dla siebie- będzie takie jak sobie wymarzyłem i mam zamiar jeździć nim do u***nej śmierci
. Zapłaciłem w grudniu 2016 9500 zł za gołe, poobijane NB 1,6 (ale z HT) zaś koszt dostosowania go do moich oczekiwań oceniam na... ok. 20 - 22K
. Z logiką nie ma to nic wspólnego, ale to moja pierwsza MX5 i w związku z tym zostaje ze mną do końca, a jeśli uda się utrzymać w odpowiednim stanie córką będzie miała kozackie pierwsze auto, które już sobie zaklepała (ma 10 lat
).
T.
MikeyMike pisze:Rzeczywiście Mirek był handlarz, Mietek to blacharz/lakiernik co wszystko wyklepie i wyprostujePsychotulanek pisze:W sumie chyba zależy od rejonu Polski, bo u nas mówi się Mirek.
Z resztą już tak z tymi Miatami jest. Nie znam nikogo, kto kupiłby Miatę, a później tylko lał benzynę i jeździł. Nie mówię, że coś się w niej psuje - po prostu, jak nie mody, to poprawki + bajery. Także koniec końców offtopa - ile byś nie wydał na MX-5 zawsze później dołożysz kilka tys. Tylko jak kupisz gruza za 10000 to dołożysz 5000+, a jak takiego ogarniętego NBFL za 15000 to dołożysz 2000+., ale na bajery, a nie na cieknącą uszczelkę i dziurawą podłogę.
Teraz już właściwy temat, ostatnio trafiłem na coś takiego - czy to możliwe, że NC z PRHT będzie w takiej cenie? Wydaje mi się podejrzane. Koleś pisze, że samochód był obmalowany dookoła, ale tak samo jak kolega meewosh uważam, że jak ktoś tylko to porządnie zrobił, to w żadnym stopniu nie przekreśla auta:
https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx- ... f7c1c57a86
kicu13 pisze:Witam, jestem nowy ponieważ dopiero zamierzam kupić MX-5
Przeglądając oferty znalazłem jedną ofertę którą widziałem strone wczesniej w tym wątku ale nikt na nią nie odpowiedział. Kontaktowałem się też z grupą na FB i też mnie skierowali do tego wątku.
W związku z czym pisze do was z prośbą o ocenę oferty
ktoś widział / oglądał i może coś powiedzieć?
http://www.olx.pl/oferta/mazda-mx-5-nbf ... 6014822ad9
z góry dzięki za wszystkie sugestie