heretic pisze:Masz jakieś konkretne informacje na temat tego ekranu czy tylko podejrzane z katalogów/video reklamowych? Pytałem kilku dealerów o to i nikt dokładnie nie wie jak jest z tym wyświetlaczem czy to tylko w RF czy tylko w niektórych wersjach wyposażenia czy po prostu wszystkie auta z 2017 tak będą miały.
Ja wybrałem softtop

Moja wiedza dotyczy RF, a opiera się na oficjalnej instrukcji obsługi dostępnej na stronie mazdy w UK, a także na komentarzach z miata.net. Do USA samochód już dotarł, użytkownicy piszą, że na wyświetlaczu pokazuje się również grafika, gdy są niedomknięte drzwi/bagażnik. Jak już wiem, wersja sprzedawana w PL różni się od tej w UK brakiem odtwarzacza CD/DVD (chyba że w 2017 go zamontują i tutaj). Dealerzy w Polsce nie mają żadnej wiedzy, bo zapewne nie dostali jeszcze żadnej dokumentacji na jego temat, na stronie jest tylko cennik z listopada, nie ma nawet katalogu z akcesoriami. Samochodu w wersji EU jeszcze tu i tak nie ma, więc nawet nie ma go jak porównać wersją US.
Sam też będę mógł potwierdzić w 100% jak zobaczę i dotknę, wrzucę wtedy zdjęcia. Wyświetlacz dla RF wydaje się czymś prawdopodobnym, bo gdzieś musi być sygnalizacja zamknięcia/otwarcia dachu.
Na temat softtopa 2017 póki co nic nie piszą na zachodzie, nikt nic nie wie