Blacharz/lakiernik - Łódź i okolice, kogo polecacie?

Ogólny dział techniczny związany z tematami eksploatacyjnymi, mechanicznymi i elektroniką wszystkich generacji Mazd MX-5.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

Awatar użytkownika
andred
Donator
Donator
Model: NB FL
Wersja: Memories

24 lis 2016, 9:30

Szukam dobrego, solidnego, uczciwego i oczywiście nie za drogiego blacharza/lakiernika co się zna trochę na MX5.
W mojej Mazdzie jest sporo do roboty.
Na pewno reparaturki tylnych błotników, progów, być może drzwi do wymiany na inne, a na koniec malowanie całości. Nie wiem co z podłużnicami. Jeden z blacharzy mówił, że są OK, ale odniosłem wrażenie, że nie bardzo wie gdzie w ogóle są te podłużnice. Oczywiście zależy mi na takim fachowcu co wyrobi się z robotą do wiosny ;-)
Jeżeli macie jakieś namiary, to byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam,
andred
Awatar użytkownika
Alex
Donator
Donator
Model: NC
Wersja: Niseko
Kontakt:

24 lis 2016, 9:44

ja mam dosc dobre doswiadczenia z Andrzejem Zielinskim ze Swietojanskiej 29, tel 426800019, 608464170.

W mojej MX robil "baranek" na drzwiach, po pol roku zaczelo wygladac to dziwnie - poprawil bez problemu ani nawet sladow wykrecania sie. Teraz robil mi Lancera - nie mam zastrzezen.
pozdrawiam
Alex :-)
były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop 8-) 182HP/242Nm 8-)
A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
Awatar użytkownika
andred
Donator
Donator

24 lis 2016, 10:37

Alex pisze:ja mam dosc dobre doswiadczenia z Andrzejem Zielinskim ze Swietojanskiej 29, tel 426800019, 608464170.W mojej MX robil "baranek" na drzwiach, po pol roku zaczelo wygladac to dziwnie - poprawil bez problemu ani nawet sladow wykrecania sie. Teraz robil mi Lancera - nie mam zastrzezen.

Alex, dzięki za namiary. Spróbuję do niego uderzyć. Zobaczymy jak wyliczy i czy podejmie się tematu.
Oczywiście jakby ktoś znał inny adres to też jestem zainteresowany. Będę wybierał najlepszego z najtańszych, albo może lepiej najtańszego z najlepszych :D
Pozdr,
andred
Awatar użytkownika
Lucas Z
Donator
Donator
Wersja: Silver Blues
Kontakt:

24 lis 2016, 12:46

ja byłem na Telefonicznej 46 na wycenie, za odbudowanie podłużnic liczy 300-600 za stronę
Awatar użytkownika
andred
Donator
Donator

24 lis 2016, 14:06

Lucas Z pisze:ja byłem na Telefonicznej 46 na wycenie, za odbudowanie podłużnic liczy 300-600 za stronę

Lukaz Z....to cenna informacja. Będę próbował ją sprawdzić i może wykorzystać ;)
Dzięki i pozdr,
andred
Awatar użytkownika
andred
Donator
Donator

24 lis 2016, 20:06

A może ktoś zna dobrego blacharza/lakiernika w okolicach Wielunia. Niestety, ale dziś ustaliłem ponad wszelką wątpliwość, że trzeba także robić podłużnice :-(
Awatar użytkownika
zawodnik
Model: NB
Kontakt:

25 lis 2016, 9:34

ja byłem 2 dni temu u blacharza/lakiernika za wymianę tylnych błotników x 2, progów x 2, pospawanie podłużnic, wymianę szyby i malowanie całości czarny na czarny powiedział 6k z materiałami

drogo tani jak myślicie? dostaje gołą budę więc rozbierania nie ma
Awatar użytkownika
Alex
Donator
Donator
Model: NC
Wersja: Niseko
Kontakt:

25 lis 2016, 10:05

andred pisze:A może ktoś zna dobrego blacharza/lakiernika w okolicach Wielunia. Niestety, ale dziś ustaliłem ponad wszelką wątpliwość, że trzeba także robić podłużnice :-(

WojtekJDM ma zaznajomionego lakiernika ale o szczegoly ktos co i gdzie jego pytajcie
pozdrawiam
Alex :-)
były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop 8-) 182HP/242Nm 8-)
A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
Awatar użytkownika
andred
Donator
Donator

25 lis 2016, 10:17

zawodnik pisze:ja byłem 2 dni temu u blacharza/lakiernika za wymianę tylnych błotników x 2, progów x 2, pospawanie podłużnic, wymianę szyby i malowanie całości czarny na czarny powiedział 6k z materiałami

drogo tani jak myślicie? dostaje gołą budę więc rozbierania nie ma

Zawodnik, ja mam taki sam zakres robót, też dostaje gołą budę i odbieram gołą, a czy to drogo czy tanio.......rzecz względna. Nie mam doświadczenia, ale wydaje mi się, nawet wiem na pewno, że za taką cenę zleciłbym robotę. Pozostaje jeszcze kwestia jakości usługi. Czy masz jakieś doświadczenie z tym fachowcem? Czy ktoś Ci go polecił? Jeżeli polecasz go, to chętnie przyjmę jego namiary i wpiszę na listę z której wybiorę kiedyś szczęściarza który zajmie się moją Madzią ;-)
Pozdr,
andred
Awatar użytkownika
zawodnik
Model: NB
Kontakt:

25 lis 2016, 10:34

andred, polecony przez znajomego. Robił mi klapę w E39 ze spawaniem idt, zaprawki, ranty progów, błotników. Jeźdzę już ok 8 miesięcy i jest ok, wygląda ładnie, widac trochę cieniowanie na błotniku ale to srebrny i nie malował całego elementu
Widziałem jakie auta robił 500, i inne klasyki i nowsze auta więc jakościowo Ok, zobaczymy jak będzie całe auto robił jak to będzie wyglądać Termin na marzec więc podziele się efektem końcowym :)

oczywiście co do namiaru się podziele nie ma problemu :) tyle że to na pograniczu woj łodzie/mazowieckie
Awatar użytkownika
andred
Donator
Donator

25 lis 2016, 12:13

Zawodnik,
Dzięki za odpowiedź. Masz termin na marzec? To pewnie następne ma na jeszcze później, a w kwietniu to ja chcę już smigać. Poza tym, to pogranicze łódzkiego i mazowieckiego też robi jakiś problem.
Dzięki za info. Przynajmniej wiem ile może to kosztować i wiem na ile się targować :-)
Oczywiście pochwal się już po robocie.
Pozdr,
andred
ODPOWIEDZ