pantier pisze:Witam,
pozwole sobie odgrzac troche temat. Jestem na etapie szukania kolejnego gwintu do mojej Mazdy i stanalem przed lada problemem bo Tein zaprzestal produkcji wersji SS a zastapil ja teraz Street Flex -em na ktorego trzeba czekac kolo 2 mieisiecy.
I tak do wyboru jest:
1.Tein Street Flex
2.Bilstein B16 PSS10
3.KW V3
Zaczalem od najtanszego do najdrozszego i teraz moje pytanie czy ktorys z kolegow z forum jest w stanie cos poradzic, polecic.
Przerzucilem juz tone stron ale jak wiemy kazdy ma swoje subiektywne odczucia i ciezko cos wybrac
I tu się pojawia problem, owa subiektywność. Sam spędziłem łącznie chyba z kilkadziesiąt godzin na necie szukając opinii. Ciężko porównać charakterystykę zawieszeń bez....wcześniejszej jazdy a utopić 4-5tyś i stwierdzić że a) za miękko ) za twardo czy c i d to niesztuka. Tyle opinii, ilu użytkowników. Ceny gwintów są zbliżone. Ja zrobiłem sobie taką listę:
1. Najtańsze(choć za to co oferują a raczej czego nie oferują-cena delikatnie przesadzona) czyli: V-maxx oraz Cobra- czytałem że to samo i straszny gniot.
2. Średnia półka(w to celuję)- Gaz oraz BC racing -generalnie opinii brak
3. Trochę droższe tj + - 50% od poprzednich ale tu mamy już sprawdzone marki: H&R mono tube, KW V1, Bilstein B14 PSS, -ceny praktycznie identyczne, co wybrać ?
4. W tej grupie są te co wymieniłeś

Niby wybór jest spory, ale sprecyzowanych opinii poza Tein'em brak. Szukam czegoś na miasto i kręta trasę i nie wiem....